måndag 4 maj 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”

Innan jag visar er några utvalda gymnastikövningar från innergården tänkte jag köra en liten uppvärmningsövning för/med er - i form av Star Wars. Favo kollegan Yvonne är totalt såld på Star Wars och Darth Vader. Självklart var det hon som uppmärksammade mig på att det är Star Wars-dagen idag den 4 maj.

4 maj 2020 - Star Wars-dagen.


Är man Star Wars-fan så är man. Darth Vader-musmatta och -mus samt en Star Wars-tröja på det såklart:-) Tusen tack för bilderna Yvonne!

Muller
Nu har jag äntligen fått en förklaring till mullret jag hörde under för- och eftermiddagen. Det var alltså inte alls ett åskväder som drog in över Täby utan Stjärnornas krig som utspelade ovanför mitt huvud;-) Bra att veta!

Gymnastikövningar
Inget ont som inte har nåt gott med sig. Så det har gymnastiserats på innergården de senaste veckorna. Övningarna inkluderade allt från mattpiskning, beskärning av buskar till boule, fotbollsspel, kubb och yoga. Har ju visat några exempel förut. Men här kommer ytterligare några varianter.


Hade önskat mig att kvinnan valt en mera fotovänlig plats för sina övningar. Det är ju inte meningen att trädet ska skära henne i två delar;-)


Den här killen har jag visat upp förut, fast då höll han sig lugn. Efter ett antal blixtsnabba push-ups som jag inte hängde med på, gjorde han massvis med knälyft och avslutade det hela med att jämfota hoppa upp på bordet ungefär 20 gånger. Jag blev svettig bara att titta på honom.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette har startat “Veckans” bästa”.

17 kommentarer:

Gunnel sa...

Min dotter Katarina är också ett stort Star Wars fan, men hennes idol är Yoda. Den där gymnastiken du visar överlåter jag åt andra. Det behövs väl publik också? Kram

Christian sa...

Hahaha, vilka gymnaster eller är det bön mot mecka?!?

nalta norrland sa...

Din innergård främjar till atletiska övningar :)

Star Wars reklam har spammat mig under typ hela dan :)

LillaSyster sa...

Ett halvt Ingemarhopp....alla som sett programmet Mästarnas Mästare vet vad ett Ingemarhopp är. Kallt att yoga ute. Men bra att folk är aktiva =)

Geddfish ♥ sa...

Inget Starwars för mig.
Men yogan utomhus, där kunde du ha fångat mig på bild om du varit i närheten. Sådär höll jag på inomhus och utomhus och bak husvagnen i många herrans år.
Gillar killen i orange, som tydligen hoppar upp på bordet stup i ett ;)
Glad måndag!

Susjos sa...

Aha, nu förstår jag alla konstiga Star wars inlägg på fejan! Någon la ut en skylt där det stod: "May the fourth be with you", förklaringen fick jag av dej nu, att 4 maj är Star wars dagen! TAck för upplysningen!

Härligt att så många motionerar hemma hos dej på gården! Nu får vädret bara bli lite bättre!
Ha en bra kväll!

KajsaLisa sa...

Häftiga Starwarsbilder, tyvärr har jag tappat tråden på den filmserien för flera år sen. Motionären var grymt fångad, alla kan röra på sig :)

Ditte sa...

Bra att veta att det är "Star Wars"- dagen idag. Har sett två filmer men vet att barnbarnen gillar dem och att Max för några år sedan hade önskat sig en Star Wars -tårta när han fyllde år.En fantastisk tårta som hans moster Helen bakat och dekorerat från grunden.
Får försöka minnas denna dag till nästa år.
Här mullrade det också på eftermiddagen men jag tror att det var åska.

Kul med gymnastikövningarna på er innergård. Kul! Och är några igång så lockar det ju fler. Har sett det även hos oss och även att utegymmen också är mer välfyllda.
Vilken spänstig kille där på sista bilden. Och att hoppa upp och ner på bordet jämfota skulle jag idag inte klara en gång. Hade fått satsa på jämfotahopp upp på en av bänkarna.

Tack för dessa glada måndagsbilder! Och de piggade upp på olika sätt.

Emma, Sol som sol? sa...

Såg att Susjos redan skrivit om det finurliga May the 4th be with you. Så himla bra! Och snygg kalender hos Yvonne!

Trevligt med bilderna på motion - från balkongen! 😜

Anni sa...

Jag har sett alla filmerna. Flera gånger. :-)

Tur att ni har en så rejäl innergård att det finns utrymme för alla att röra på sig, grilla, spela boule och allt vad de nu gör där. Dessutom blir det ju underhållning för balkonghängarna!

Svar; om jag inte vänt på lådorna hade jag inte behövt knoppar, då hade urgröpningarna som fungerar som handtag varit kvar. Nu finns det inget att greppa om ifall att lådorna trycks in.
Nog är det sniglar som mumsat på mina plantor. Minns att jag hade yttepyttesmå sniglar i landen förra året. De stora kommer inte in.

Klimakteriehäxan sa...

Dina gympabilder från gården påminner mig om hur jag en gång för länge sen återvände från en joggingrunda. Ställde mig och stretchade mot ett träd. Dagisbarn kom fram. Tittade noga. Frågade sen: Varför ska du flytta på trädet?
Om Star Wars vet jag absolut ingenting. Fast jag har sett Darth Vader på stillbilder.

LillaSyster sa...

Svar: inte en susning, men det är hundratals. Jag är nöjd om det blommar. =)

Anki sa...

Vilken underhållning du har! Bättre än tv!
Star Wars ... hm jaha ...

Ama de casa sa...

Jag hör väl inte direkt till Star Wars-fansen som inte har sett en enda av filmerna, men jag måste tillstå att musen var frän :-)

Oj vilken spänstig kille! Tur att det var ett rejält och hållbart bord också :-)

Äventyret framtiden sa...

Jag vet inte om jag kan kalla mig Star wars-fan men visst har jag bänkat mig framför tv-n tillsammans med min dåvarande tonåringar och varit med på alla rymdäventyr. Sedan kom barnbarnen och så var det dags igen. De var nog lite impade över att mormor kände till Star Wars. Men nu måste jag ju bli ett fan om inte förr, nu när det visar sig att vi firar den 4 maj tillsammans.
Hej hå, hej hå, nu ska jag på bordet stå. Vilken kille. Imponerande.
Tror inte att jag ens ska tänka tanken på att försöka göra samma sak. Jag passar bättre på marken som kvinnan på bilden bakom trädet.

Carita Liljendahl sa...

Fin underhållning med gympa-bilderna :-D Bra fångat!
Har några super Star-Wars fans här i våra trakter också :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Lite sent men....may the fourth be with you!!
Menar du att han hoppade upp på bordet??? Jämfota??? Jag dånar!!!
Kram :)