söndag 10 maj 2020

Skyltsöndag #261

Då ni verkade vara väldigt roade av filminspelningen som ägde rum på vår innergård i fredags och igår, så tänkte jag att det kanske inte är då dumt att skylta med fler bilder från inspelningen. Det var bland annat Ruth in Virginia som önskade sig fler scener. Inga problem – your wish is my command:-) Enjoy!


Den här skylten hade jag aldrig sett irl förrän igår. Det är en klappa som anger hur långt man kommit i filminspelningen. Här gäller det roll 13, scene 57 och take 1.


Tjejen som var utklädd som prinsessa med vingar (som inte syns på bilden) var den yngsta av skådespelarna. Rolig spegling i glaset där.


Huvudpersonen som var med igår och den lite äldre av tjejerna som hette Michelle. Här roar sig barnen mellan tagningarna.


En riktig skylt som är tråkig om det inte vore för att en av filmteamet fäste en dosa längst upp på stolpen. Ingen aning vad dosan har för funktion. Men det vet kanske Klimakteriehäxan. Det var nämligen hon som kommenterade att ”snorkeln” som killen bar på en bild igår är en del av en steadicam. "Kameran hänger i ställningen som gör att skakningar med kroppsrörelser etc. inte slår igenom." Det märks att Klimakteriehäxan har jobbat med inspelningar på svt:-)


Veckans höjdare: Efter den röda filmtråden kommer här en skylt som favo kollegan Yvonne
tagit 2017. Så jag skrattade. Det där med ”hipsters” är ju fortfarande mycket aktuellt, bland
annat på skyltar vid Slussen som pekar mot Södermalm – hahaha:-)


Val av inspelningsplats
Fick även frågan varför just mitt bostadsområde är så poppis för filminspelningar. Jo, 2015 visades området i svt i serien ”Arkitekturens pärlor i Sverige". Filmen finns tyvärr inte kvar på svtplay, inte på youtube heller. Ni som bor i en gammal villa/hus skakar säkert oförstående på huvudet nu, men så var det. Efter tv-serien har bostadsområdet blivit mycket attraktivt, inte bara för film-/reklaminspelningar utan även för folk som vill köpa en bostad här. Inte mig emot såklart;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Då jag har ett ärende på förvaltningskontoret imorgon ska jag försöka ta reda på något mer om filminspelningen. Ni vill ju veta, så... DS.

18 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du bor mitt i händelsernas centrum verkar det som . Så mycket du får vara med om lite ovanifrån. Jag missade igårdagens inlägg så jag vandra bakåt och tackar så mycket för det här härliga!
Allt gott!

LillaSyster sa...

Coolt att få följa inspelningen på nära håll, ska bli spännande och se om du får veta något mer om den =) Ha en bra kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Hm - "roll" tror jag i sammhanget står för "rulle", alltså kassett eller (föga troligt) filmrulle. Men vad killen med farthindret har för sig kan jag inte se! Ha nu en fin majvecka up & coming!

Geddfish ♥ sa...

Spännande skyltsöndag ju!
Kul att se fler bilder. Gillar filminspelningar och liknande fotomontage. Nyfikenheten stiger......

Skoj att ert bostadsområde hamnat i topp vad gäller popularitet. Jag kan jämföra lite med mitt här. Som verkligen skjutit i höjden, efter att ha gått i vågor innan. Bäst i test och superpoppis.

Tack för detta och ha nu en skön söndagkväll.

nalta norrland sa...

Annorlunda bidrag till söndagens skyltning 😊 Inte dumt att sitta på balkongen å ha koll 😁

byblixtra sa...

Kul att få följa med på filminspelning på en skyltsöndag. :-)

Kul också att ert bostadsområde har varit med i Arkitekturens pärlor.

Åke sa...

Men så spännande att hamna mitt i :) Och du var inte sen att hitta dit... Uppsving på priserna vart ju inte helt fel. Arkitekturens pärlor... synd att inte hitta dem... En fortsatt trevlig vecka nu :)

Ditte sa...

Jätteroligt med mer från filminspelningen. Tack! Som jag skrivit tidigare var barnbarnet Max här er innergård både för olika reklamfilminspelningar sådär en 5-6 år sedan. Dels en sorts yoghurt och dels för ett progarm som Hasse Aro hade. Även William har varit här för reklamfotografering. Så visst är gården och området populärt. Minns mycket väl "Arkitekturens pärlor.".
Kul om du får veta mer om filminspelningen.

KajsaLisa sa...

Du har ju redan sett filmen, gillar bilden med hoppet speciellt. Det byggdes bra lägenheter på den tiden, stora rum och vardagsrum och kök för sig, förstår att det år populärt
Gillar hipsterskylten, får väl smyga ned kepsen i ryggan om jag passerar den.
Länkar upp nu.

Paula sa...

Trevligt med lite filmglamour i vardagen, och barnen är ju så söta. Fast tänk om Joel Kinnaman hade dykt upp, då hade du väl fått dåndimpen..eller? Vem är din skådisidol egentligen?

Emma, Sol som sol? sa...

Jamen det är ju spännande med filmningen, kul att du tar reda på mer. Klappor hörde jag någon gång att man egentligen inte behöver längre. Fast det kanske inte stämmer. Verkar ju vettigt att hålla koll på scenerna i alla fall.

tanthuset.blogg.se sa...

Vilken tur jag hade nu, för jag satt och tittade på klappan och undrade faktiskt vad alla siffror betydde! Tack, tack :)
Men nu blev jag nyfiken igen, för jag funderar också på vad han sätter upp på farthindersskylten???
Härliga bilder på kidsen där nere, det måste vara jättekul för dom, det här :D
Hipsters/hamsters...jag skrattade så jag fick ont i magen :D :D Tack, nu måste jag ta en Omeprazol och lägga mig!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag har aldrig förstått vad den där skylten klappa betytt även om nu när du berättat förstår - rätt logiskt ändå.
Tack för information. Spegelbilden på den lilla prinsessan blev en fräck bild. Undrar så vad det är för film. Du måste ju få någon form av fribiljett till den som spridit ut dem över världen, tänk vad mycket extra publiken den får tack var dig.

Farthinder - de är säkert bra o de är bra man varnar för dem, har upptäckt att de inte gör det i alla länder. Ja nu har jag ju inte varit i alla länder men några :)

Sista skylten var tummen upp och dagens bästa.
Kramiz

Anki sa...

Intressant att få vara med dig och betrakta filminspelningen ... häftigt - och fina bilder - speciellt med speglingen.
Ha en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Vilken rolig skyltning! Snacka om att ni har haft underhållning :-)

Perfekt att den där serien (som jag aldrig såg) satte ert område ännu mer på kartan. Jag har säkert berättat att Grindtorp fanns med på bild i min samhällskunskapsbok i gymnasiet. Kände mig lite stolt på nåt konstigt vis att jag faktiskt hade sett husen i verkligheten :-) Var nära att hamna i Storstugan när vi flyttade ned, men det blev Sollentuna istället.

Härlig skyltning och jag ser fram emot mer info om filmen :-)

Christian sa...

Härligt att du lyckades fånga så fina bilder från inspelningen....jag undrar bara om du som liten "linslus" passade på att smyga dig in i nån scen.....
Ha en fin vecka :)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det är spännande att få följa din dokumentation av filminspelningen här. Så himla kul att få sitta så där och kolla på vad som händer, skulle jag också vilja göra. Det mest spännande som skett här var att polisen körde förbi mitt på våran gata med blåljusen igår och stoppade ett vanligt alldagligt fruntimmer i en bil, man skulle kunna tro att fruntimmret var jag ;), men tyvärr var jag hon som stod i fönstret och tittade ut medan sonen skrek: "SLUTA VARA SÅ NYFIKEN! DE SKÄMS NOG ÄNDÅ" ;D.

Anni sa...

Grindtorp är ju ett väldigt speciellt och annorlunda huskomplex, förmodligen omdiskuterat när det byggdes men kultförklarat idag. Inget som föräras alla bostadsbyggen. Ska bli kul att se reklamfilmen.