torsdag 7 maj 2020

Tråktorsdag

Vad gäller vädret var det definitivt en tråktorsdag. Jag menar molnigt efter klockan 12 och 11 grader är ju föga upphetsande. De dagsfärska bilderna jag lägger upp går också i grått, men storyn bakom fotona är betydligt mindre tråkig.

Målar-Janne

Här rengör Målar-Janne den ena sidan av räcket med en speciell mopp. Han berättade att han älskade förarbetet mera än självaste målningen. Å spackling är visst det bästa han vet.

Målar-Janne har bråda tider just nu. Sedan följderna av coronaviruset har sjunkit in hos den svenska befolkningen är det inte bara byggvaruhusen som står som vinnare, när Svensson spenderar sina semesterpengar på renoveringar. Det är även målarna. Målar-Janne berättade att han aldrig haft som mycket att göra som nu.

Balkongräcke och –golv

Ena sidan är klart:-)

Gullig som han är klämde han in mig mellan två jobb. På nolltid målade han såväl balkongräcket som –golvet. Visst ser det tråkigt ut på bild, men jag gillar offwhite och grått, då framträder accessoarerna desto mera. Det är nog på balkongen jag kommer spendera större delen av sommaren.

Filminspelning

Skytteltrafik på innergården. Här lastas delar av den tunga filmutrustningen ur bilen.

Det händer ibland att tv- och filmbolag letar efter lägenheter i mitt bostadsområde för olika inspelningar. Så även idag. Det var liksom skytteltrafik till grannhuset. Tyckte bara synd om bilen längst bort. Det var nämligen en flyttbil som fick vänta ett bra tag tills all utrustning för inspelningen hade lastats av. Lägenhetsinnehavaren kunde förresten skratta hela vägen till banken.
20 000 kronor fick h*n för en dag. Ingen dålig timpeng där inte.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Snyggt det blev på balkongen =) Bra extra inkomst att låna ut sin bostad för en dag. Här har varit både sol och molnen efter jobbet. Ha en bra kväll och trevlig helg!

Emma, Sol som sol? sa...

Wow, det var ju lättförtjänta pengar!

Och visst är det snyggt med grått, vi hade vårt vardagsrum i grått med ett stänk av brunt/guld, plockade upp färgerna i en tavla vi hade. Låter kanske konstigt men vi tyckte det var snyggt.

Geddfish ♥ sa...

Absolut ingen tråktorsdag hos dig!?!
Snyggt på balkongen och du, jag tror min sommar kommer att vara där också. Det är en annan värld vi möter nu.
Denna dag har också varit en kanon solig dag! Balkonghäng i solstolen, bloggen släpar..... men vad gör det, hälsan först, hälsa på sen.
Ha det gott!

Paula sa...

Nämen, du har väl lagt in en intresseanmälan för att hyra ut er lägenhet för en Beckfilm eller liknande? Såna slantar tackar man väl inte nej till, speciellt med nymålad fräsch balkong! Undrar varför jag trott att ni bodde högre upp i huset? Är det andra våningen? Så skirt och grönt ni har det, jag vill faktiskt strax stanna tiden ett tag, för nu håller allt på att explodera!
Det var en server som var trasig borta i Amerikat där mitt webbhotell har sina servrar. Det händer ibland, dock aldrig tidigare med så långt avbrott som nu, tio timmar! OM de bad om ursäkt...jag förlåter dem, vad gör man om man inte genast hittar felet..

KajsaLisa sa...

Du brukar ju kunna fixa till det med färger, så grått blir en bra neutral bakgrund. Tjugtusen för en dag herregud ansträngningen är ju bara att hänga på stan så länge. Tack för länken.

Susjos sa...

Målar-Janne han kan han! Snyggt fixat! Å det blir fin fint med dina färger sen mot de grå och vita!
20 000kr, jo jag tackar jag!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt med fräsch balkong! Där jag bor är det också vanligt med filminspelningar. Men jag har hört att det kan bli rätt mycket jobb efteråt, så kanske är 20 000 rimligt - vad vet jag, tänker inte upplåta mitt hem för någon filmning alls!

Ditte sa...

Tror att du hade sämre väder är oss inne i stan. Lite varmare och lite mer sol och sena eftermiddagen och på kvällen fanns inte ett moln. Men inte här heller gick termometern mer än till +13.
Perfekt att Målar-Janne kunde ordna er balkong mellan ett par andra jobb. Snyggt blev det och bra med dessa färger.
Kan förstå att målarna har mycket att stå i och att det är många som vill ha det extra fint i sommar då det kanske inte blir så många resor.

Minns att jag har varit med Max på en filminspelning (reklamfilm) på er innergård och även i en lägenhet där. Men det var länge sedan.
Och bra extrainkomst att hyra ut lägenheten. Men kanske en del jobb med att ev. tömma den också.

Åke sa...

Vitt är snyggt. Jag har en vän som målade hela sitt hus vitt, jag som snickrade så fint åt honom i mång år... sedan vart allt vitt inne som ute. Ja det är ljust och snyggt. Jag byggd förresten om en båt för många år sedan, lade vit matta i ruff och ute i salongen, klädde stolar och den breda soffan bak i just vitt skinn. Innan jag lyftande i den stora V8 motorn som en kompis hade skruvat ihop jag köpt med mina specialdelar så frågade Björn vilken färg ska jag lacka den? Jag sa vit, B skrek rätt ut vitt!!! Ja för f*n alltid retar det nån :) Men du 20 papp för en lägenhet en dag!!! Jo han har inget tråktorsdag där inte :) Målaren verkar heller inte ha tråkigt ;) Jag hade min tråkiga dag igår då jag tapetserade dotterns lägenhet med en mycket krånglig tapet i hennes vardagsrum... jo jag besiktade tjänstebilen idag, inget tråkigt där heller... och min lille tuss fyller 12 idag. Så jag kan inte ansluta mig i ledet ;) Ska vara ett jag bytte toa sits precis nu... vit såklart ;) O nu fick jag kväll :)

Anki sa...

Vadå tråktorsdag? Det kunde ha ösregnat eller varit snöblask - och då hade nog inte ens Målar-Janne dykt upp :)
Fint blev det och ännu finare när du piffat upp det lite med din färgstarka inredning.
Hm ... 20 000 för att låna ut sin lägenhet - låter som ett bra tillfälle för lite extrapengar.
Här hade vi faktiskt sol mest hela dagen och runt 12-13 grader i skuggan, men i solen var det riktigt varmt.

Äventyret framtiden sa...

Det blev ju ingen tråktorsdag alls det där. Du fick en vit och vacker nymålad balkong av Målar-Janne som tycker om att spackla och grannlägenhetsinnehavaren som gjorde dagens inkomst som på ett bräde. Det är inte alls tråkigt att vara balkonginnehavare, det händer ju hur mycket kul som helst om man bara tittar sig omkring och över räcket, vilket du gör. Jag tyckte också att det var roligt att stå på balkongen i Funchal och se på vardagslivet, så en liten asfaltbonde bor i mig också. Tråkigt var det aldrig.
Ha en fin fredag BP!

Herr Nilssons Fru sa...

De var bara vädret som var lite tråkigt hos er ju :)
Balkongräcket blev jättefint o golvet lika så. Tänk om de målade alla räcke i olika starka färger, tror de hade blivit snyggt också och väldigt glatt.
Se där ja, den timpenningen är inte att förakta. De skulle gladeligen få långa mitt hus om de ville :)
Jag skulle kanske rent av kunna vara med i filmen men de hade blivit väldigt dyrt för dem :)

För mig var de ingen tråkig torsdag.
Vi hade kalasfint väder!
Kramiz o go fredag

Ama de casa sa...

Målar-Janne borde kanske heta Spacklar-Janne då :-) Tror väl aldrig hört talas om nån som gillar förarbetet mer än målningen/tapetseringen. Det är ju då man ser hur fint det blir :-)

Oj! Det var en redig hyra det, jag skulle låta filmfolket vara kvar minst en vecka ;-)

Mias Mix sa...

Superfint på balkongen! Är det bostadsrättsföreningen som ser till att det blir gjort överallt eller får var och en ta dit målare när det behövs? Jag tycker spackla och slipa är supertråkigt medan att måla är riktigt roligt. Ja de flesta i byggsvängen verkar också ha mycket att göra nu. Man kanske skulle knäcka extra som målare :)
Inte illa att få 20 000 kr för att hyra ut lägenheten för en dag!

Christian sa...

Spackla det bästa han vet....finns ju folk till allt :)
Jag skulle också kunna tänka mig att låna ut min lägenhet för 20.000:- typ, men jag förstår att bostadsområdet är lukrativt, det har ju en unik, speciell och karakteristisk utformning.

Ha en trevlig helg :)

tanthuset.blogg.se sa...

Oj så snyggt det blev på balkongen!!! Du har helt rätt, vitt och grått gör att allt annat syns bättre, tjusigt! Målar-Janne är allt en riktig hantverkare det....det måste han vara som gillar förarbetet bäst :D
Om du nu skulle träffa på dom där som sysslar med inspelningen, så kan du tipsa om mig...dom kan gott få vara här minst en vecka!!!
Ha det så fint BP ;)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Så härligt att få målat så där på balkongen :). Önskar att vi kunde få våra upppiffade här. Sedan så spännande att ett filmteam hänger utanför. HUr kommer det sig att de gärna vill filma där du bor? :)

byblixtra sa...

Så snyggt det blev på balkongen!
Det är roligt att det finns några branscher som går bra just nu.