fredag 15 maj 2020

Fem en fredag: Vecka 20 – ”Nummer 2”


Ett loppisfynd - ett ställ för Nespressokapsalr. Inte konstigt alls att plupparna går så bra ihop med färgen på dynorna;-)


Älskar gamla vågar.


Dubbla uppsättningar av nycklar är ett måste.


Detsamma gäller för handdukar.

Hahaha! När jag såg Elisas tema trodde jag att hon villa ha svar på – ja ni vet – ”number 2” som man förhoppningsvis utför dagligen. Men som tur var, hade hon helt andra frågor;-)

1. Vad köpte du senast i andra hand?
Älskar visserligen loppisar, men det är sällan jag köper något i andra hand. Men för några år sedan såg jag ett ställ för Nespressopluppar i originalförpackning som jag köpte för femtio kronor. Dessutom kom jag över tre olika vågar som jag inte kunde stå emot.

2. Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?
Av allt som jag gillar, gärna thai och vietnamesisk mat.

3. Vad är något du har dubbel uppsättning av?
Nycklar, handdukar och backups av alla foton.

4. Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen?
Här måste jag hoppa över. Tittar alldeles för sällan på filmer.

5. När kom du senast tvåa i någonting?
Är dålig på allt vad spel heter. Men jag minns att jag kom tvåa i en internationell schacktävling som mitt företag anordnade på 1970-talet. Jag var enda tjejen bland deltagarna och besegrades bara av en italienare. Fick en flaska vin för bedriften som jag var himla stolt över faktiskt.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

22 kommentarer:

LillaSyster sa...

Mmm nesspresso appregio? Jag gillar den också men den svartkapseln (ristretto är min favorit =) superfin våg!

Ama de casa sa...

Haha! Jag tänkte också på det som du tänkte på och skulle kunna bidra med den jättefina bajsnyckeln som jag fick av dig. Den som tyvärr inte funkar i spanska lås, men som alltid är med mig i plånboken :-D
Jag brukar alltid glömma allt som inte är vinst, men jag minns när jag kom trea i en talangtävling i sång när vi bara var två deltagare. Så duktig är jag! :-D

Hanneles bokparadis sa...

Våra vuxna barn har nycklar hem till oss, en hemlig nyckel ute finns också 😎

Bokdamen sa...

Ja nycklar har en förstås dubbletter av. Och handdukar. Och nog mycket annat.

nalta norrland sa...

Dubbletter kan vara bra att ha av både det ena å det andra... vi har dubbletter i bilar två olika Volvobilar ;-)
Fast jag kör folkvagn :D

Nu var vi på lokala korvmojjen igår så pizzerian fick klara sig utan oss :) När Elin får bestämma blir det korvmojjen.

På fyra veckor har vi faktiskt gynnat korvmojjen med tre besök å pizzerian en gång, jo yes det blir så ibland trots corona.

Ditte sa...

Jag börjar med dina fina bilder. Är det månne din nya Mr Sony som påbörjat sin tjänst. Bra fynd här med stället för kapslarna. Ordning och reda på dem. Stolsdynorna är jättesnygga och gör sig perfekt färgmässigt med kapslarna. Verkligen genomtänkt och snyggt.
Tack dör tipset om att ha en våg i fönstret, Ska anamma det . Har ne gammal våg på en hylla i köket, högt upp. Inte alls till nytta.
Kul att läsa dina svar på frågorna och jag känner igen mig på de flesta.

Geddfish ♥ sa...

Ju fler bloggar jag läser desto fler dubletter upptäcker jag att jag har! När jag flyttade in i min senaste lägenhet fick jag väl ta över 10 dublettnycklar av varje sort, för gubben hade haft olika hemtjänstbesök.
Vanligt är att man får tre av varje nyckel, så det är det som gäller nu för allting iom kodlåsen.
Hihi, jag tänkte också på att göra nummer 2 på toa...
Kul, i vart fall med frågorna.

På mitt torg, där pågår ju bygge, så utsmyckning kommer självklart när tid så är kommen.Just nu är fontänerna avstängda också pga renoveringen.

När Gerd vill något väldigt hett, då gör hon det (hål i öronen) hade aldrig fått det för mamma.

Geddfish ♥ sa...

Glömde kommentera dina bilder. Du har så snyggt på balkongen. Stilrent med klatschiga färger. Gillar också gamla vågar, den du visar, topp!

Emma, Sol som sol? sa...

Vågor ...?

Gillar pippijågeln som står på en av dina vågar.

Paula sa...

Haha, vilken tur att inte frågorna gällde den nummer två du tänkte på!
Vilka fina vågar! Skitsnygga som prydnader!Och ja, visst har jag också dubblett på nyckeln hem. Förut var det exet som hade den, men det blev lite långt avstånd när han flyttade till filippinerna, så numera är det en väninna som har den.
Film, nä, konstigt att så många inte är några cineaster, jag trodde jag var den enda som inte gillar och tittar på film särskilt mycket.

Klimakteriehäxan sa...

Verkar som om de flesta hoppar över filmfrågan! Men har du inte fortsatt spela schack, det var väl synd! Jag spelade också för många år sen men var aldrig duktig. Det var ju uppenbarligen du.

Susjos sa...

Såklart får vi se dina fina BP-färger på balkongen igen, och så piffigt med samma färg på nespressokapslarna!
Dubbletter , då tänker jag på mina sportbehåar, haha, så olika vi tänker!
Vad gäller filmer fick jag verkligen tänka till!
Mat kan man verkligen lätt ta om av vad som smakar gott, och det gör ju mycket!
Kram!

Susjos sa...

Nu kompletterade jag dagens inlägg i min blogg med orsakullans utmaning också, glömde ju den!
Libabröden som jag gör pizzan på köper jag på ICA, ett tunt och väldigt gott och billigt tunnbröd som gör pizzabakandet sååå enkelt, har skrivit om libabröd tidigare, enkelt och gott!
Ha det gott i natten! ;-D

Anki sa...

Ser trevligt ut på din balkong - fin våg i dit fönster - och metallfågeln uppepå är underbar!
Ha en fin lördag!

tanthuset.blogg.se sa...

Härliga bilder till de fem frågorna :) där fick du verkligen till'et!
Dubbla uppsättningar av nycklar det har jag bara till bilen och cykeln, till huset finns det bara en, inte ens hyresvärden har extra nyckel!! Det är ju egentligen inte så bra men det har funkat ändå....
Underbara, fina vågar, jag är en stor älskare av gamla husgeråd och sånt som hör köket till, så nu blev jag lite avis faktiskt ;) Grattis till andraplatsen i tävlingen också, bra gjort tjejen!!
Nu önskar jag dig en toppenlördag med mycket sol och värme! Kram!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Du är alltså som mig när det kommer till filmer. Skönt, upplever att alla har sådan koll på sådant. Det är inte min grej, har sällan ro att sitta i timmar och titta på samma sak ;D.

Emma, Sol som sol? sa...

Sorry, diplomati har aldrig varit min starkaste gren (trots att jag är mellanbarn). Och du vet ju att jag bara kan inte låta bli ...!

Oavsett, visst är det fint med dessa gamla vågar. Mamma och pappa har en som liknar pippigrodvågen fast den är grön om jag inte helt missminner mig.

Hur jag än tittar så ser jag bara en pippi som sträcker ut sina vingar och så stjärten där bak! Ja, den brukar ju sitta där ... Jag tror visserligen du har visat grodorna förut men jag kan fasen inte se dem!

Guldkryckan sa...

En sådan gammal våg hade vi i mitt föräldrahem, annat än dagens digitala varianter som inte är någon prydnad alls i våra hem.
En del var helt enkelt finare förr.

Schack har aldrig varit min starka sida, ja, ingenting i tävlingsväg om jag ska vara ärlig, men ett schackbräde med pjäser har jag trots allt, ligger läääängst in i en garderob ;)

Tillönskar dig en fin lördag nu Bp.

Carita Liljendahl sa...

Äsch, den här veckan glömde jag Fem en fredag!
Men lärde mig åter nåt nytt om dig, att du gillar gamla vågar :-)

Mrs Calloway sa...

den sortens vågar gillar jag också. har en gammal brevvåg som faktiskt är bra att ha. är inte alls duktig på spel och olika tävlingar, och jag måste inte vinna. om jag spelar med barnbarnen är det mycket enkelt för då blir jag nästan alltid sist och sämst och det gör ingenting alls

Musikanta sa...

En fantastisk prestation att bli tvåa i en internationell schacktävling och dessutom som enda flicka. Jag vet hur duktig du måste ha varit eftersom min man har spelat tävlingsschack när han var yngre och han har berättat mycket. Det är mycket få kvinnor som deltar i konkurrensen bland alla män. Synd att du inte fick något som du kunde ha sparat också.
Önskar dig en skön fortsättning på helgen
Ingrid

Åsa sa...

Sant! Nycklar vill man ha dubbletter av. :)