fredag 29 maj 2020

Fem en fredag: Vecka 22 - Jeopardy!


Bild till fråga 3.


Nej, det är inte onsdag idag. Men delar av boulegänget spelade även idag.


Så kom en äntligen efter bara två dagar - min Sonny III. Att den är vit och väger betydligt mera än Sonny II är smällar man får ta;-)


Ytterligare en sådan fin hälsning som gör att jag blir alldeles varm om hjärtat. Blir alltid så glad
när jag tar emot matkassen vid dörren. Och idag fick jag faktiskt för första gången träffa Jeanette,
ICA-ängeln som uppfann personliga hemleveranser till oss "corontänare".


1. Det är sommarens smultronställe.
Vad är balkongen? Balkongen är min oas och jag har nyttjat den från februari. I år är den extra fräsch, då den är nymålad. Ni har sett den så många gånger att jag besparar er ytterligare ett bildbevis;-)

2. Två saker som alltid finns i kylskåpet.
Vad är ägg och batterier? Även kylskapsinnehållet har jag visat förut, så ingen bild här heller.

3. Det jag ser precis utanför dörren.
Vad är ”farstun”? Det jag ser utanför vår lägenhetsdörr är tämligen trist. Men den vyn har jag inte visat förut. Bilden talar för sig själv. Observera att sopnedkastet är låst sedan drygt ett år tillbaka, tyvärr.

4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
Vad är yoga? Förstår mig inte på alla dessa varianter av yoga. Ja, inte begriper jag kampsporter heller, eller cricket, eller brottning. Den listan skulle jag kunna göra mycket lång.

5. Något jag drömmer om just nu.
Vad är fotboll? Drömmer om slutspelen i fotboll, EM, VM och OS. Får väl drömma om dessa evenemang ett år till, minst. Allsvenskan eller andra länders ligafotboll är ganska avslagna substitut om man säger så.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Som ni ser är det vara första bilden som har något med inlägget att göra. DS.

25 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Snyggt golv i farstun var min spontana tanke när jag såg bild ett.
Boulegänget ligger i minsann. Mycket rörelse där
Grattis till din fina Sony, snygg som attan.
Yoga kan jag inte men vet att det finns ställningar som jag aldrig någonsin skulle klara av. Tror jag. Varför ska man stå på huvudet egentligen? :)
Vi är ju födda med fötter på.

Ha en trevlig helg BP!

Geddfish ♥ sa...

Kul att kika in i andras trapphus och korridorer. Din ser helt annorlunda ut än min. Jag kanske ska gå en trappfotosafari hos mig ;)
Grattis till tjusig kamera! Vitt är stilrent.
Tack och lov för balkongen, säger jag också! Väl utnyttjad även idag.
Jag har utövat yoga i många år men nu har jag gett upp, jag är inte så böjbar längre ;)
Trevlig kväll!

Hanneles bokparadis sa...

alltid trevligt med vänliga hälsningar, har långsamt börjat förstå lite yoga... men har inte testat

Mrs Calloway sa...

balkong, altan, trädgård är superviktigt nu. yoga är underbart. det gör nytta för både kropp och själ. och en känner från gång till gång att en kommer en liten bit längre. det finns ju olika sorter. den där kameran ser imponerande ut

Geddfish ♥ sa...

Glömde ju berömma ditt lokala ICA som är så generösa mot er corontäner och gratis till dörren! Underbart att få ett sånt personligt brev!!

Jag hämtade ut och drog hem tre fyllda papperskassar idag från Willys (50 stycksaker) hade inte handlat på 2v. De tar 49kr i plockavgift men gör det suveränt.

Ditte sa...

Stort grattis till din nya kamera. Perfekt med så snabb leverans. Ja, tekniken går framåt så mer ska väl få plats och den blir tyngre. Men visst tar man det.
Boule kan man ju spela alla dagar. Och är det fint väder förstår jag att det lockar än mer.
Så roligt att de fina och vänliga hälsningarna från er lokala ICA fortsätter. Förstår att du är och blir glad över leveranserna.Kul att du också fick träffa Jeanette.
Kul med Jepardy här som svar på frågorna och att läsa dina svar. ( Minns fortfarande programmet med Magnus Härenstam.)

Emma, Sol som sol? sa...

Fnissade lite pga 4 och 5. Jag är tyvärr totalt aktivitetslös men skulle definitivt byta plats på dessa två punkter! Fotboll förstår jag absolut inte tjusningen med. Kampsport förstår jag så länge man inte skadar, bara avväpnar. Bra för hela kroppen och sinnet.

Klimakteriehäxan sa...

Du fr väl trösta dig med några svenska fotbollsmatcher i brist på annat. Vi är väldigt överens om både balkong och ägg!

Annie sa...

Åh jag håller med dig; saknar verkligen sporten! Det hade ju varit världens bästa sportsommar om inte Corona hade dykt upp...snyft...

Åsa sa...

Helt sant, det finns nog många fysiska aktiviteter/sporter man inte begriper sig på. Men för mig är det nog ditt svar på nummer fem som främst är mitt svar på nummer fyra. :D

LillaSyster sa...

Jag har ju en annan vy då jag öppnar ytterdörren..... tur att du ha balkongen låter helt underbart att kunna nyttja den ända från februari. Yoga är inte så dumt, nu var det längesedan jag gick på något pass - men det mjukar verkligen upp kroppen. Ha en fin Pingsthelg och ut och fota! =)
(Bilen är en jeep från 1980, så man måste nästan på klara av att fixa det själv, vet inte om någon verkstad skulle vara så pigg på att få in något så gammalt och jag skulle inte vara villig att betala för arbetet. Jag svär ju över när nya bilen ska in för vissa saker, som man vet att man skulle klara själv, men som inte går då det ska sedan ska kopplas upp mot en dator, för att släcka servicelampa osv)

Anki sa...

Lite skillnad att öppna dörren hos dig och mig kan man säga :)
Grattis till nya kameran - och såklart blir man glad av så personliga meddelanden tillsammans med matleveransen!
Önskar er båda en fin pingstafton!

Ama de casa sa...

Vårt trapphus är mycket längre och det finns två dörrar som vi inte ser genom kikhålet :-) Tänkte på sopnedkastet... Det var tider det :-D

Grattis till Sonny tres! Det var snabbt jobbat av Borås :-)

Jag tittar just nu på vädret (i Sverige) och ser att du kommer att få njuta av balkongen extra mycket nu i helgen :-D (TV-n står på i bakgrunden).

Ha det gott!

Herr Nilssons Fru sa...

Trevliga små meddelande du alltid får från din affär. Sånt piggar upp. Smultronställe, de får mig att tänka på när jag gick i skolan och vi varje vecka fick ett ord vi skulle skriva en uppsats om. En gång var de just smultronställe, jag hade aldrig hört det så jag frågade läraren vad de var? Sedan skrev jag om en garderob (påhittat) och fick en guldstjärna som i småskolan 😊 sånt där som för evigt ebbat sig kvar i minnet.
Jag tänker varje vecka jag ska vara med i 5 en fredag men så glömmer jag.
Ha en fin fin pingstafton

Kramiz

Klimakteriehäxan sa...

Har efterkommit din uppmaning. Nu finns bilderna!
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/05/smultronstallet-en-dag-efterat.html

Carita Liljendahl sa...

Det var en skojig utmaning, jag glömde den igen - men kom ihåg Flowers on Fridays istället. I framtiden kanske jag slår ihop två eller tre utmaningar, ser andra göra så :-)
En fin handskriven hälsning!
Och trapphuset känner jag igen fastän jag brukade vara på annan adress, Kometvägen 17.

Bokdamen sa...

Låter jättebra att kunnat nyttja balkongen sen februari, är det inglasad? Vad trevligt med en sån hälsning!

nalta norrland sa...

Blir imponerad av den personliga hälsningen från Ditt ICA

Din balkong måste vara det bästa nu i coronatider, förutom att Du får sol och friskluft utan behöva beblanda Dig med andra människor har Du full uppsikt över gården och vad som händer :)

Margareta sa...

Som du vet och även kommenterat så är jag verkligen en inte helt uppdaterad person på bloggar och absolut inte på min egen men det händer och kommer nog inte att ske några större förändringar, jag är som jag är. Nu har jag suttit och läst några inlägg och måste ju skriva lite.

Kan hålla med dig att farstun såg ganska trist ut, förutom golvet som jag gillade. Och jag som tyckt att vi har trist, men bor ju i ett hus med endast tolv lägenheter och sex i varje port - eller inte =) =)

Sambo har börjat spela boule tillsammans med ett gäng kompisar och de blev upphöjda till 70-plussare i tidningen i veckan. Som en vän till han skrev, som när man var 13 och fick vara med de stora grabbarna.

Kul med en ny kamera och Sony är ju även mitt märke sedan några år. Jag gör lite reklam för CyberPhoto, beställer du innan 14:00 en dag har du oftast varorna dagen efter -kanske inte billigast men bäst av den erfarenhet jag har.

Vilken underbar tjej med dessa små meddelanden, så härligt med sådana människor. Kan berätta av vi har fått nya grannar och det är en fiskarfamilj så igår levererades det nyfångad fisk till dörren och sambo saltade och åkte till stugan för att röka imorgon. Mer sådana grannar och sådana matleverantörer!

Kan ju också hälsa dig välkommen till vår ö där spindlarna älskar att vara, spindlar både utan och med hår -efter vintern är det första jag gör att ta bort all spindelnät runt huset =) så hjärtligt välkommen till norr och det friska huset - det finns ju de som säger att där spindlarna trivs är det et friskt hus - något sådan i alla fall.

Nu önskar jag dig bara en underbart fin och skön pingsthelg med massor av sol, vilket det verkar bli och vi har ju fått lite värme, till måndag lovar de 25 grader (+)

Margareta sa...

Ps. Mattan du gillade är min köksmatta hemma och jag som älskar färg kunde ju inte motstå den.

Paula sa...

Trapphus kan man inte få så särskilt ombonade, de är ju vad de låter som. Desto trevligare får man fixa innanför sin egen dörr och även utomhus, och du har ju trevligt blickfång från din balkong! Idag är det varmt och skönt, en liten nordan hjälper till att göra temperaturen uthärdlig. Fast hunden har lagt sig längst in i hörnet under fåtöljen så han tycker nog det är för varmt. Vad gör du när det blir för varmt på balkongen? Parasoll?
En skön pingsthelg önskar vi i pörtet

Paula sa...

Glömde säga grattis till kameran. Jag tycker min också blir aningen större gång för gång, kanske är det zoomen som behöver plats? Hur lång zoom har din?

Susjos sa...

Så kul att få se trapphuset hos dig. Din balkong är ju ljuvlig, vad gjorde man utan balkong!
Grattis till den snygga kameran!
Ja, de tär många fysiska aktiviteter som man inte förstår sig på...
Förstår att du längtar efter fotbollen.
Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Oj, en personlig hälsning vid leverans, handskriven, det var fint gjort tycker jag.
Yoga är ju en aktivitet jag inte direkt stiftat någon bekantskap med, förutom lite i ljudform, de har ju sådant på youtube....intressant tycker jag.
Fast de där gymnastiska övningarna skiter jag i...hujeda mej ;)

Ha de fint Bp-

Musikanta sa...

Du fick verkligen ihop ett fint inlägg till Fem en fredag. Jag försökte inte ens...
Ingrid