torsdag 14 maj 2020

Tråktorsdag i form av en punktlistaDags för årets första gräsklippning. Fastighetsskötaren gillade köra slalom med maskinen. Observera det läckra skuggspelet!


Den här flugan var väldigt slö och flög inte iväg när jag gick nära. Troligen en överlevare från ifjol;-)

Då jag knappast kan klaga över vädret idag, så tänkte jag att lägga upp en punktlista med saker som några har frågat om och som jag misstänker att vissa av er tycker är tråkiga;-)

- Idag blev det balkonghäng, då solen kom fram redan efter klockan 12. Visserligen tråkigt att jag fick sitta där med tre lager kläder för att inte frysa ihjäl, men sol är ju ändå sol.

- Människan är ju ett vanedjur. Så om jag ska vara ärlig så har jag nästan vant mig vid ”corontänen”. Tycker det är så himla bekvämt att få allt hemkört, och det utan kostnad. Undantag Systembolaget som tar betalt efter vikt. Efter vikt – herregud!!!

- Hur går det för er med handtvätt och handsprit? Det går inte så bra för mig kan jag säga, för inte tvättar och spritar jag tassarna varje gång jag tagit i ett dörrhandtag, en ledstång eller fått tillbaka körkortet/bankkortet efter det använts.

- Pocketkameran som jag klickade hem för några dagar sedan är bara min tredje digitalkamera sedan 2008 då jag fick min första. Och den är av samma märke som mina tidigare, en Sony. Så det blir Sonny III. Sony är det enda märket som jag förstår mig på och som passar min IQ.

- Jag fotar nästan uteslutande med kamera och inte med mobilen. Mina Sonnys finns alltid i min handväska. Tycker bilderna är mera ”medgörliga” än foton tagna med mobilen när man slänger in dom i Photoshop.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. DS.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

"Levande bilder" skulle jag vilja beteckna ditt bidrag idag. Inte alls tråkigt. Jag har inte bättre att komma med från vår gård.

Jag kan tänka mig att den som bor i Stockholm inte har så stor skillnad i dessa tider mot tidigare. En del 70+ handlar själva, andra e-handlar. Jag, som ni, har valt att e-handla. Jag gjorde precis en lista och kan hämta på lördag, helt OK och fräsch alltid. Systembolaget, där har jag beställt en gång under denna tid. Det kom ett kolli och det också in i lägenheten. Kostar, men OK.

Visst "vänjer" jag mig också vid corontänen, men hade den kommit 2017 hade jag haft fler förutsättningar. Då hade jag haft syn och bil att köra iväg. Idag är allt komplicerat, vilket inte många förstår. Olyckligt att inte kunna ta tåg och buss.

Ha det fint!

Ditte sa...

Inte alls tråkigt! Inte ett dugg! I alla fall inte i mitt tycke.
Du måtte ha haft bättre väder hos dig än på Söder. Här var vädret milt sagt varierat fram till klockan 15 med ömsom störtskurar och ömsom sol. Och ingen termometer kom över +8. Inget balkongväder här med ytterbalkong och inget lä sex trappor upp. Men ute har jag varit.
Jag vill ju ha lite mer fart så att handla gör vi gärna och idag blev dte en tur till Stockholm Ost & Chark. Så mycket gott och en sväng till Söderhallarna.
Handsprit används men jag är ju inte direkt fanatisk. Skulle ju inte som en del komma på att tvätta varor jag kommer hem med. Tror ju att lite skit rensar magen.
Kul med din nya kamera. lycka till med den. Bra att välja ett märke och modell du är van vid. Så känner jag också. Tar också mest bilder men någon av kamerorna. Har fler manuella inställningsmöjligheter där. Men till Instagram tar jag oftast med mobilen. Annars skickar jag trådlöst bilder till mobilen från kameran. Beror lite på.
Kul med bilderna och extra fint med skuggorna i både bilderna.

Susjos sa...

Så vi skulle kanske ha stannat på landet , för idag blev det inget regn? Men nej, det är ju fortfarande ingen värme att tala om. Och så skönt att komma hem till en varm lägenhet, och slippa utedasset, hihi!
Häftig bild med skuggningarna, och så grönt och fint det faktiskt blivit, trots kylan!
Visst är det bra att kunna beställa hem allt, toppen!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Inte läge för balkongliv på Söder, men jag körde förbi ditt område i dag! Och det blev riktigt fint i Viggbyholm på eftermiddagen!

Emma, Sol som sol? sa...

Snygga skuggor! Till och med flugan fick en extra vinge. Smackade du den?

Haha, vi har också en Sony och den begriper jag mig inte på. Canon kunde jag bättre, så jag vidhåller att kan nån kan Canon.

KajsaLisa sa...

Skuppspelen var häftiga, funderade på hur det skulle se ut ifall du skar bort allt utom skuggorna ur bilden och vred den rätt.
Tack för länken.

LillaSyster sa...

Gillar skuggorna. Ha en bra fredag =)

nalta norrland sa...

Som tillägg i tråktorsdag kan jag slänga in lite bloggstrul... jag lyckades inte ta mig in i bloggen igår efter det jag lagt in bilder från mobilen blev det stopp.

Flugor är inte min grej ;-)

Minusgrader hos mig och nått utehäng blev det absolut inte mer än nödvändigt.

Du är den första jag hör som accepterar karantän utan gnäll, Du är en förebild och inspiration.

Ama de casa sa...

Bara tre kameror sen 2008? Ja, då behandlar du dina kameror bättre än vad jag gör... Vi skaffade den första år 2000, då hade dom kommit upp i 3 megapixlar och Anders ansåg att det var ett minimum med 3 för att kvalitén skulle vara bra nog. Den var tämligen långsam - ofta hann det jag skulle fota springa ur bild haha! (SD-kortet var en mekanisk liten hårddisk som skulle gå upp i varv).
För min del är det Canon som gäller. Tycker att dom är kanon och ids inte lära mig nån ny. Fast lära och lära... Jag använder uteslutande automatiken :-D

Läcker (fast lite obehaglig) bild på flugan :-)

PS: Jag antar att du listat ut att Anders är delaktig med information till den här kommentaren ;-)

Guldkryckan sa...

Spritar händerna flera ggr om dagen på kneget, vi har en egen flaska inom arbetslaget, när den är slut så är det nog slut på riktigt.
Jag trivs ju vanligen med att vara hemma i lugn och ro, hemleverans av allt möjligt har varit vår "grej" i många år så det är ju inget nytt för oss...skönt att inte bli kallad "lat och osocial" i dessa tider ;)

Ha en fin dag nu BP.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha är det sant med systembolaget? Jag dör! Kan ha varit det märkligaste jag läst. Förstår att du tycker det är skönt med karantän och få saker till hemmet :D.

Anki sa...

Riktigt kul med ny kamera ... lycka till med den!
Snyggt skuggspel!
Inte ett dugg tråkigt i dag heller!

Christian sa...

Har systemet hemkörning?!? Snacka om hemkört.... LOL :)

Kina sa...

Har också vant mig vid coronakarantänen. Tycker nästan att det är lite skönt! Jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag bara sitter och häckar!

Tar inte heller många bilder med mobilen. Glömmer helt enkelt av den.
God helg i häckningstider!

tanthuset.blogg.se sa...

Grönskaläge i norr: Nope!!! Inte än...men snart kanske ;) Härliga bilder från ditt balkonghäng, även om det är kallt så syns det inte...
Vad gäller handspriten, så kan jag nu, när du har erkänt, att det är klent med spritandet här, ska man skämmas nu??? Men vi är ju inte nånstans, jo på affären en gång i veckan förstås....
Det vore kul att få veta vilken Sony du har beställt, jag måste nog ha en ny kamera nämligen och har mest använt Panasonic och Nikon, mobilkameran är jag inte kompis med!
Ha en fin fredagkväll nu, BP! Var rädd om dig :)

Carita Liljendahl sa...

Jasså! Systembolaget tar betalt enligt vikt :-D
Vi har inte ens hemkörning såvitt jag vet, kanske dom är rädda att finnen ska supa ihjäl sig om brännvinet kuskas hem...