tisdag 13 oktober 2015

Digitalt vs. analogt - design vs. funktion

Man lär sig den hårda vägen, eller rättare sagt jag gör det - ganska ofta. I samband med stambytet för exakt tre år sedan fick jag i uppdrag att designa badrummet. Här kan ni läsa om mina ”Limegröna erfarenheter” om ni vill. För mig är det tämligen smärtsamt att minnas måste jag medge;-)

Digital våg

Av alla limegröna accessoarer som införskaffades 2012 till badrummet levde den digitala personvågen längst, närmare bestämt tills igår då den dog. Nu kan jag inte påstå att den fått jobba speciellt hårt under sina tre levnadsår. Maken har använt den kanske fem gånger totalt. Eftersom han inte väger mera än 83,5 kg kan man ju inte prata om några större kraftansträngningar för vågen. Själv har jag använt den cirka en gång i veckan, där displayen för det mesta visade mellan 53 och 54 kg.

Analog våg


Som ni förstår köpte jag en ny personvåg igår – en analog sak med retrolook och en gammal, hederlig ”ratt” på framsidan för att justera ”nollpunkten”. Inköpskälla: Clas Ohlson. Maken gillade den ”tvåspråkiga” viktskalan och utseendet. Själv kan jag bara konstatera att jag 1. har gått upp två kilo på analoga vågen samt 2. att viktskalan påminner om en kombination av hastighetsmätare och tachometer.

PS. Note to self: lägg ifrån dig den limegröna kameraväskan innan du tar bilder… DS.

22 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jo..allt har ju sin livstid, så även en våg.
Vår gamla digitala trotjänare gav ju upp för nåt halvår sedan eller vad det nu var.
Den fick ibland stå i vatten då vi ännu ej har gjort nåt stambyte här, tror den fick gälar på slutet men dödsorsaken var nog att batteriet rostade sönder pga allt vatten.
Nu har vi en ny digital sak att ställa oss på...vad det nu ska tjäna till....den tycks bara kunna visa tresiffriga resultat....synd att jag inte har kvittot kvar så att jag kan byta den. ;)

Ha en fin kväll Bp.

Comsi comsa sa...När jag bytte ut min gamla trogna våg till en ny så föll mungiporna allt mer neråt för varje gång jag ställde mig på den. Det blev så illa att jag plockade fram min gamla väg som jag hade kvar men nu pekade även den uppåt... =((

Ama de casa sa...

Men jösses vad lite din make väger! Han är ju jättelång ju!

Annars tycker jag att det låter som du gjorde ett nedköp... Jag skulle inte vilja byta till en våg som påstår att jag väger mer än jag gör! ;-)

Guldkryckan sa...

SV: Jo...hade försäkring....tur det :)

Anita Malta sa...

Imponerande att din make bara vägt sig fem gånger under tre år vilket får mig att undra när han vägde sig sist ;-) ..och om han också ökat i vikt på den nya vilken han bevisligen testat eller tittade han bara på tvåspråkiga skalan.

Tycker den lilla limegröna reflexen från väskan på den nya analoga ger en snygg effekt. Vågar man förresten lita på vågar. Tycker det liksom känns i kroppen när man är tung som bly eller lätt som en fjäder ;-)

LissenTo sa...

Hur som helst så har ni köpt en snygg våg, fast ni inte behöver den så mycket.

Jag har inte haft någon våg, tror det är minst 5 år. Bara blev så......... tänker iland köpa ny...... och så går det ett tag igen

Rantamor sa...

Kommer faktiskt ihåg att du inredde ert nya badrum med limegrönt, också för att jag också gillade den färgen i badrummet. Och jag håller på det ännu eftersom jag bytte ut alla handdukar också till limegrönt.
Köper också alltid limegrön flytande tvål som jag fyller i tvålpumpen...ska det va så ska det...men jag har ingen limegrön badrumsvåg.
Förresten har den våg vi har varit batterifri en längre tid nu och ingen av oss har intresse att köpa ett nytt batteri.

Din nya våg var ju hur cool som helst...

Tjingelingen från Rantamor.

Susanne sa...

Gillar den nya vågen intensivt, så cool
Sv: Rätt gissat. Lamporna är supersnygga.

Susjos sa...

Jösses så lätt du är kära BP! Din nya våg är snygg, liksom kameraväskan!
Lustigt att boken som ligger på den trasiga limegröna vågen läste jag i somras, och håller nu på med nästa bok om Annika Bengtzon...

KajsaLisa sa...

Älskar min digitala våg,går aldrig upp i vikt, väger alltid ERROR 2 när jag står på den. Retrovågen var ju skitsnygg, om den visar rätt också kan jag tänka mig att köpa en.

Kolonilotta sa...

Jag skulle ha svårt att vara utan min digitala våg.
Men din nya är helt klart ett bra val vid ett så kallat måstebyte! Den var skitsnygg! =)

Eva Trillian sa...

Snygg! Men man skulle väl kunna ha den som dekoration bara ? MÅSTE man ställa sig på den? ;)
Trodde det var den gamla vågen som lyste limegrön i speglingarna :) Men, självklar, har du en limegrön kameraväska! Vad annars!

Steve sa...

Ingen tvekan alltså, limegrönt är ff din färg.

FREEDOMtravel sa...

Den limegröna var fin, men hållbarheten var ju usel! Gillar iofs skalan på den nya också. Har alltid haft otroligt svårt att lära mig lbs (heter det så?) men man kanske lär sig med den här "tvåspråkiga" varianten... ;)

Andra året i Hjo sa...

Den där vågen kan nog även användas som barometer.

cat sa...

Har en gammal analog våg någonstans i mitt hem, men jag kan inte minnas när jag senast såg den. Själv älskar jag höstens färger men bara i naturen.

Marina sa...

Nu låter det ju som om den analoga vågen visar två kilo fel, men det behöver ju inte innebära någon större katastrof, man kan ju bara ha den i ett hörna och undvika att trampa på den. För egen del är just våg något som saknats i hushållet i många år nu, och det känns väl inte som något som står på listan för saker som behöver köpas in...

Monica sa...

Vilken läcker våg en sådan måste jag ha:-)
Ha en bra kväll

Mias Mix sa...

Ja ävvn om limegrönt hör ihop med dig så är ju den nya retrovågen mycket snyggare. Helfräck. Tror inte alls du har gått upp, vågen är nog fel inställd :)

Husbilen-Ellen sa...

Härlig retro våg! Föreslog just att jag blir med till Claes Olsson nästa gång. Lennart tyckte vår vikt räckte bra, som den är!

Carita Liljendahl sa...

Helt tydligt fel på den våg som visade ett kilo för mycket!
Ser lite invecklad ut faktiskt den analoga.
Jag köpte en digital för tjugo år sedan... den funkar än i dag, batteribyten har gjorts fyra gånger. Dyr var den som bara den, nästan 100 euro i dagens valuta...

anemonen sa...

Snygg den nya analogt och just retrostil gillar jag. Din vikt är ju super. Nu sitter jag här och är avis mumlar i skägget ja det skägg som jag inte har vill säga. Själv vill jag ner till 59 och har inte kommit halvvägs. Nere i 63 iaf och det får jag nöja mig med ett tag till för jag har lyckats få ner fyra kilo i sommar. Får nog öka promenaderna och minska mer på portionerna. Kanske luft och vatten med en syltlök i kan bli en lämplig kost en dag i veckan. hehehe. Njut av vågen och vikten din.