tisdag 6 oktober 2015

Dagens ”På stan” med fotbollstårta

Om man ändå ska ta sig in till stan med det efterlängtade slutmålet ”fotbollstårta” klockan 14:30 kan man ju lika gärna börja med en god lunch eller hur!!!?

Scampi med grönsaker hos favon Jappi.

Sedan kan man gå längs Drottninggatan och kolla in alla August Strindbergs citat som är ”ingjutna” i gatan. Fastnade på några stycken, men valde den här.


Vidare till centralstationen, där ovan citat liksom fick en mera påtalig mening om man säger så.

Måste säga att jag var otroligt impad över hur flyktingarna tas emot i Stockholm. Inne på centralstationen fanns Migrationsverket, Röda korset och läkare på plats. Som ni ser på bilden står tält uppställda där det finns mat, dryck och mediciner. Personerna som tar emot flyktingarna har västar i olika färger med text i flera språk som visar vad de kan stå till tjänst med. Det fanns till och med en jurist på plats. Som sagt, imponerande.

Sedan var det dags att åka till mitt jobb på Odenplan där Manfred, segraren i sommarens fotbollstips (VM för damer) äntligen bjöd på fotbollstårta i vinnaren USA:s färger. (Tipsvinst är lika med att casha in och att bjuda alla tipsdeltagare på tårta.) Är ingen fan av prinsesstårta, men jag kan njuta för fullt av Lindquists konditoris konstverk.

25 kommentarer:

Ama de casa sa...

Oj vilket mottagande! Håller med om att det var imponerande.

Fotbollstårtan såg väldigt smarrig ut - prinsesstårta är inte alls fel :-)

Anki sa...

Absolut ett passande citat av Strindberg och verkligen ett bra mottagande av de nyanlända flyktingarna... heder åt alla inblandade!
Fin fotbollstårta... ser väldigt god ut!

Comsi comsa sa...


Tycker också mottagandet är imponerande...
Fotbollen vet jag ingenting om men prinsesstårta har jag mer kännedom om och Lindqvist känner jag väldigt väl till. :))))

cissi sa...

Nog är det synd om människorna.....men visst blir man glad av allt engagemang som ändå finns både här och där!
Åh, jag vill också ha tårta!
Ha det fint!

Susjos sa...

Visst är det flera häftiga citat av Herr Strindberg där på Drottninggatan, tack vare dej så hamnade ju jag och maken på den där Libanesiska restaurangen (på drottninggatan) i somras, och såg då flera av dessa citat.

Och vilket fantastiskt mottagande av flyktingar !!!! Härligt!!!
Tårta är ju inte min grej heller, fast jag hade nog tagit en bit av denna!

PS. Nej nåt halsband fick jag inte av maken, det var en selfiepinne!!! DS.

Guldkryckan sa...

Lite väl sött med en sådan tårta, men det går ner det också om man anstränger sig lite ;)

Ja du...mottagningar lite varstans vid knutpunkter....det är en tuff tid vi lever i minst sagt.
I min hemkommun har de också öppnat nåt mottagande i kyrklig regi...gick i dagarna med i en FB grupp som fungerar som nån typ av anslagstavla för de boende där.
Ett jäkla liv på en del därute på ö-helvetet tydligen.

Men nu...en kaffe här...ha en fin fortsättning på kvällen.

anemonen sa...

Fint jobbat här av alla hjälpare och Strindbergs citat kan passa på mycket. En läsvärd man men inte så snäll mot kvinnorna. Tårtan ja den är snygg rent ut sagt men se marsipan äter jag inte men designen den super duper. Den lunch blev jag så sugen på nu så det sliter i tarmarna så bästa att gå härifrån nu. Ha en fin vecka.

Rantamor sa...

Jag kunde nog tänka mig en bit av den princesstårtan ser ju rackarns god ut och vackert gjord också.
Det är verkligen synd om alla människor som är på flykt, hoppas alla får ett varmt rum att sova i nu när kylan börjar komma, vi hade -10 inatt här uppe.
Imponerande hur bra flyktingarna tas omhand i Stockholm, det kan dom ju inte skryta med i Finland, där dom glömt bort att dom själv hade flyktingar i kriget mot ryssarna.
Skamligt !!

Tjingelingen från Rantamor.

FREEDOMtravel sa...

Alltså, men nu blir det ju nästan så att jag vill åka till Stockholm!!! En sån lunch vill jag oxå ha!!! Vi ÄLSKAR södra Europa FÖRUTOM maten. Är sååå trött på pizza, pasta, risotto eller kött/fisk med pommes. Det finns INGENTING annat (i varje fall inte i Italien och Balkan). Det finns sååå många saker jag skulle kunna tänka mig till lunch: wok, sushi, thailändskt, indiskt, kinesiskt, paj med sallad, moussaka, gryta, falafel osv. osv. Men det finns BARA pizza, pasta, risotto eller kött/fisk med pommes. Jag menar absolut inte att gnälla över vår resa, jag ÄLSKAR vår resa och vi kan laga god mat i husbilen. Men varför är de så dåliga (läs: fantasilösa) på att laga mat i de här länderna???

Per-Anders sa...

Känns skönt att flyktingmottagandet funkar bra trots det stora flödet av människor. Gatuord kan var en kul variant på väggord som är populära just nu.

LissenTo sa...

Lunchen ser superb ut. Och fantastiskt mottagande av flyktingar, verkligen fin bemötande av medmänniskor som flykt.

Fin gest att bjuda på tårta.

Ha en bra onsdag Beate...............

Husbilen-Ellen sa...

God lunch och ett bra flyktingmottagande låter bra och så därtill en god och vacker tårtbit. Vi behöver positiva inslag!

KajsaLisa sa...

Gillar dom där citaten, på något sätt är han helt tidlös. Testar kanske den där restaurangen i veckan.

Monica sa...

Maten ser mumsig ut och vem säger
nej till en tårtbit:-)

Eva Trillian sa...

Såg liknande flyktingstöd när jag var i Gbg för ett tag sedan! Imponerande!

Snygg tårta :) Man MÅSTE ju inte äta ;)

Unknown sa...

Älskar tårta och gillar flaggan ovanpå.
/kiki

Marina sa...

Förstår att den tårtan var väl värd att vänta på!

Steve sa...

Det är bra att få motbilder till de som gastar om hur eländigt vårt initiala flyktingmottagande är.

Det var en rysligt läcker fotbollstårta. Har du fått bjuda på tårta nån gång?

Andra året i Hjo sa...

Var Kjell Bergqvist på Centralen tro?
Angående fotboll har jag inlett en personlig bojkott. Även framför teven. Klackar som skanderar: Låt han dö. Låt han dö. Alltså, de borde kokas i olja. Jag tvivlar på idrotten, har gjort länge. Dessvärre har jag svårt at slita mig från resultat och tabeller.

Mias Mix sa...

Härligt att Stockholm tar emot flyktingarna så bra!! Kan inte vara lätt för dem att komma till ett helt främmande land, efter en lång resa och med delar av familjen kvar i kriget...
På lunchen så testade du väl att suga upp riskornen med sugrör :) Haha! Makaronerna var okokta :)
Snygg tårta, men jag gör som du, tittar hellre på den än äter den.

cat sa...

Ja det är allt bra synd om människorna. Tyvärr beror det så ofta på människor att det är synd om människor, men det är som det med det.

God mat! Blä för prinsesstårta! Men den var snygg att se på :-)

Anita Malta sa...

Tycker du valde helt rätt citat där på Drottninggatan som blir väldigt konkret i förhållande till bilden under. Som sagt, imponerande hur flyktingarna blir mottagna men undrar hur ska det hela sluta...

Har aldrig varit förtjust i tårta och på kalas när jag var liten skulle det vara tårta och om man inte ville äta ansågs var man lite konstig. Så jag åt men fick bara huvudvärk :-( Men jag gillar jag din färgstarka tårta på bild :-)

cat sa...

Ha ha jag kan bara kantarell, trattkantarell och taggsvamp. Sedan känner jag igen soppar, men de jag hittar är alltid snigelätna och slemmiga.

Susanne ❤️ sa...

Vilken underbar dag du hade med ett bra avslut ;)
Och verkligen en passande text till bilden, att människor ens ska behöva fly :( jag tänker på dom som inte har råd att fly från skräcken i det landet barnen som måste stanna kvar bara för att dom inte har pengar.. önskar att vi kunde hjälpa dom…
Stor kram till dig vännen
Sanna

Marit Johansson sa...

Vilket bra mottagande, va glad jag blir, och stolt!