fredag 30 oktober 2015

En annorlunda stadsvandring

Ja, inte förväntar ni er en vanlig stadsvandring på den här bloggen heller;-) Det var en grå, råkall och tråkig dag här i huvudstaden. Nu pratar jag alltså väder, inte aktiviteter. För maken och jag hade inte en tråkig minut, trots att vi var lagom djupfrysta när vi kom hem. Ska inte ta med er hela vägen från Stadsbiblioteket via Cliff Barnes, Odenplan, Observatorielunden, Drottninggatan, Gamla Stan och Skeppsholmen till Slussen, då skulle ni nog tröttna. Men några roliga upptäckter ska ni få se. Å vet ni vad - jag har bloggfoder för minst två veckor framöver – ifall jag skulle drabbas av bloggtorka alltså.


Om man ser dessa dekorationer tror man ju att man hamnat hos en grönsakshandlare. Det har man inte, utan man står utanför Cityoptik Stockholm, en optiker alltså. Denna coola och fantasifulla utsmyckning kan inte ens en gravt synskadad missa. Tummen upp!


Halloween imorgon = spöket på Drottninggatan har kommit på plats. Det börjar bli lite luggsliten, för det har hängt med i minst 10 år. Trodde spöken höll i hundratals år;-)


Så här såg kön ut utanför butiken Buttericks. Halloween som sagt. Å kolla gotharen!


Charterbåten Sjöbris trafikerar Stockholms skärgård under sommaren. Nu ligger den vid Skeppsholmen och ger logi till helt andra gäster.


Nej, det är ingen elefantfot, men ändå en fot. Den föreställer en pytteliten del av Stockholms största och högsta julgran som kommer att stå vid Skeppsholmen. Japp, jag fotade granens metallstam också, men eftersom den var så hög rymdes den inte på kort om man säger så;-)

Ha en toppen Halloweenhelg nu!

20 kommentarer:

Stare Ström sa...

Vilka kul bilder! Roliga motiv du har hittat!! Ha en glad Halloween själv!

svar: Jag var tvungen att lägga upp ett avsnitt till. Tyckte det var så dystert med barnen. Det blev mera påtagligt när jag såg bilderna.

Comsi comsa sa...


Vilka härliga bilder och vilken lång vandring som du gjort idag. Skrattade gott åt trädet, vet att jag tagit ett liknande foto om jag gått förbi där. ☺

Den bästa Halloween till dig ♥

Susjos sa...

Oj,den julgranen vill jag inte missa i december!
Vilken härlig rundvandring ni har gjort. Tur det finns lite färgklickar denna gråa höstdag.
Halloween gillar jag inte, eller rättare sagt när det rings på dörren och skriks "bus eller godis"...är det i morgon det?

Tusen tack för fina kommentarer du skriver på min blogg, blir så varm i hjärtat!!! ♥

Eva Trillian sa...

Va? Kommer granen, en riktig gran, i bitar? och sätt på plats med metall? Fusk!
Trevlig rundtur :)

FREEDOMtravel sa...

Önskar en toppen Halloween helg! Det verkar inte som att de firar Halloween här i Kroatien så mycket? Har bara sett gravlyktor i butikerna... Sv: Peter säger att bilen är en Chevrolet (jag visste förstås inte) och vi hittade inga Lidl i Albanien, Makedonien, Korsika, Sardinien eller Sicilien ;)

KajsaLisa sa...

Jaha, var det dags för Butteriksspöket igen, kul att återse det. Du tog det ur en roligare vinkel än jag förra året, stod en bit bort. Testa att fota det när det blivit mörkt. Skall fortsätta samla blogg foder i morgon.

Guldkryckan sa...

Hade en hög barn....hela tre stycken som sprang omkring i en nästan helt tom skola och skrämde de fåtal vuxna som trots allt finns där under loven.
Halloween har jag aldrig firat....men det beror väl på att jag inga ungar har...hallelujah ;)

Granen ja...jo....borde vara dags här snart på Gustav adolfs torg.
Åker ju nästan aldrig ner till stan förstås...men granen ska ju stå där ändå...även utan min närvaro. ;)

Nu blir det lite jobb för Guldkryckan....inplanerat möte lagt på is....du vet vilket ;)

Ha de bäst Bp.

TantGlad sa...

Härlig vandring, och jag gillar att få se skymten av vardagslivet i Stockholm.


Ha en jättefin helg nu!

Anki sa...

Härligt att få följa med på rundvandring... häftiga fotoobjekt som fastnat på ditt minneskort! Läckert med alla måsfåglar på båten! Hm... granen... undrar som Eva - är den i bitar som sätts ihop på plats?

Stare Ström sa...

svar: Så glad jag blir över dina reflektioner! Jag skrev svar på bloggen.

Marina sa...

Ha en bra helg du med!!

Ama de casa sa...

Smart att spara på bilderna istället för att smacka ut dom i ett och samma inlägg. Ska nog tänka så själv nån gång också :-)

Ha en härlig hall-å-vin! :-)

Carita Liljendahl sa...

Nostalgiskt med det där spöket på Drottninggatan, kul att du visar de här bilderna. Den gatan gick jag ofta längs 1998 då jag jobbade i Stockholm. Och Buttericks fanns redan då, var några gånger inne själv.
Ha en skön helg! Eller Hallå-Vin :-)

Steve sa...

Det kallar jag en riktig stadsvandring. Ni har sannerligen mycket att välja på ni som vill ta en dagstur i storstan.
Cityoptiks skyltning gillar jag skarpt. Härligt med något så jordnära i storstadsbilden.
Metallstam till julgran gillar jag dock inte.
Du är en riktig Stockholmsambassadör som lyckas med konststycket att gång på gång framställa storstan i en så sympatisk dager. Bra jobbat!

Marita sa...

Haha DEN foten fotade jag också igår men då var hela schabraket liggande. Fotade från fotändan och ställde en fråga på Ansiktsboken om de visste vad det föreställde. Ja jag lägger inte upp på min blogg får mer respons på FB ibland undrar jag varför jag har bloggen kvar.
https://www.facebook.com/marita.moller.7

Kolonilotta sa...

Himla fin stadsvandring du bjöd på igår!
Det måste vara ett himla jobb att få ihop alla stora granar.
Vi kommer för första gången NÅGONSIN inte ha gran eftersom vi åker på självaste julafton.
Nu älskar ju jag att ha en riktig gran hemma varje år...
Men jag kommer inte ligga sömnlös över att slippa slänga ut den och städa upp allt barr.
Och fy för att jobba på Buttericks den här helgen. Snacka om att behöva ha hög stresströskel och en stor skopa tålamod med alla dessa ungar!

Susanne ❤️ sa...

Alltid underbara foton och du hittar verkligen det som ingen annan ser ;)
Så tack för dina bilder…
Hoppas att du har en härlig Halloween
Stor kram till dig finaste

Mias Mix sa...

Du kan som sagt konsten att hitta perfekta fotomotiv! Och de där stolarna är ju precis i dina färger, du gick väl in och frågade om du fick köpa dem??

Anders W sa...

Gillar verkligen din fågelbild. Och "elefantfoten". Snyggt fångade ögonblick. Spöken på Drottninggatan verkar vara en tradition vid det här laget. Tur att den sitter fast i sina linor.

Unknown sa...

Ja, dina stadsvandringar går inte av för hackor, älskar måsbilden, så snyggt med vitt mot vitt. Jättegla för att få se botten på den mäktiga julgranen, fortsätt gärna och dokumentera de andra delarna.
Tack
/Kiki