onsdag 8 april 2020

En ”vanlig” onsdag

I dessa coronatider gläds man åt allt som fortfarande är som vanligt och normalt. Det är visserligen inte mycket, men när jag såg att PRO-damerna inte lät sig avskräcka från att spela årets första boulerunda prick klockan 13:00 denna onsdag blev jag faktiskt glad. Gänget var visserligen rejält decimerat, men ändå. De hade till och med en kratta med sig för att jämna ut banan. Årets soliga boulepremiär i 15 grader avklarad, check!


Vanligt och vanligt
Visst är det ganska vanligt att även 70-plussare håller på med gymnastiska övningar, men jag har då aldrig sett någon som gjort det på innergården. Det är alltid någon gång första gången.


Titta så fint
Kostnadsfri hemleverans av min älskade ICA. Även Nespresso-paketet levererades till dörren av Bring. Ni som bor i Täby och läser min blogg kanske tycker att den här sprillans nya ”beställningslänken” hos ICA är något för er.


Dagens goda gärning;-)
Har ju hur många utlästa pockets som helst, samtidigt som det bor många 70-plussare i huset som sitter i "corontän". Så jag la upp 24 böcker på bänken i entrén. Efter en kvart när jag tog det här fotot var 6 böcker redan borta. Älskar det, återvinning när den är som bäst:-)


PS. Det var några som undrade om man kunde klättra upp på klippan i Calpe. Visst kan man det! Fråga Ama, hon har faktiskt gjort det! DS.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det roligt när det händer lite i ens bostadsområde. Och jag tycker det sker en hel del trevligheter hos dig. Bara att glädjas över det. Kan tänka mig att många blir glada över att böcker ställs ut. Bra återvinning. PÅ vår innergård har vi ett "skåp" där man kan lägga ut böcker och många gör det. Även längs kajen och på färjorna över finns liknande.Perfekt.
Bra med din hemleveranser. Vi har än så länge inte använt oss av det men det är heller ingen kö eller trångt hos vår ICA eller Hemköp. Inte heller på Systemet eftersom det finns flera inom "räckhåll". Igår var det fyra på systemet och personalen påminner om avstånden. Kändes nästan fåning när vi var fyra i butiken. Så även på ICA och Hemköp.
Skulle inte behövas men en del har inte förstsått vitsen av avstånd.

(Calpeklippan har jag också varit uppe på men det var lääääänge sedan. Och jag behöver inte göra om det.)

Geddfish ♥ sa...

Så många glädjefoton hos dig idag! Gymmat på camping bredvid husvagn, det har jag idkat många gånger. Tufft att gymma på innergården, but why not??

Så fint ditt ICA levererar. Det är inte så här. Hörde precis nyss att det är jättetjockt med kunder inne på mitt stora ICA och jag vet att det är så på Willys också. Och ingen hemleverans, utan Willys luckor är det som är bäst för mig.

Så fint av dig att skänka alla dessa pocket! Så försöker jag också ibland.
Ha det gott BP.

Micke sa...

Bra idé där med böckerna, banne mig om jag kanske skulle göra samma sak?
Många kan inte svenska riktigt här men någon enda kanske skulle nappa.

Bra tänkt.

Grattis till Ica leveransen. Gott är det.

Ha det bäst.

LillaSyster sa...

Vilket bra initiativ att dela ut böcker! Kan säga att det har aldrig varit så många ute i skog och mark och promenerat som nu- men tänk att det ska behöva ett virus för att folk ska börja röra på sig lite extra. Hoppas att trenden håller i sig =) Härligt med boule i solskenet.

nalta norrland sa...

Som svar Jo jag skjutsade min mor till affären i lördags då hon absolut ska handla själv 😔
Även om jag kan tycka jag borde kunna handla åt henne om hon skriver en lista... men nej, om det bara är nått mindre hon ska ha så knatar hon i väg själv... som jag skrev hos znogge då tror jag min mor varit in på samhället oftare under mars/april än hon var från december/februari 😜 galet jag vet.
Idag har jag gnällt om hur 💩 jag mår så förhoppningsvis förstår mina släktingar att jag är dålig å de får hålla dig borta 😔 Men vem vet 🤔❓ de håller ju på å fixa en gammal stuga så de kan ju komma ”bara för att de behöver grejjer” eller råd av J.
Du är snäll Du som ger bort böcker 👍

Paula sa...

Du hyvens kvinna, så perfekt idé! Och att andra också tyckte det var ju givet! 15 grader? Då slog ni oss med ca 3 grader, fast hos mig kändes det som typ nollan för det blåste svinkallt...igen! Ibland tror jag att jag bor mitt ute på en skärgårdsö---
Boulespelet är pausat här, liksom alla andra PRO-aktiviteter. Något man centralt bestämt har jag läst. Jag har allt några vänner som håller på att krypa ur skinnet i brist på sysselsättning. Hihi, jag bromsar dem så gott det går, för de är definitivt i riskgruppen...
Kattsyskonen mina, ja det är ju så att katter kan få ungar med flera hanar som de parat sig med under löptiden. Så de har nog olika pappor fast de fötts i samma kull!
Trevlig påsk kära BP

Susjos sa...

Härligt att se att boulespelandet kommit igång!
Å så perfekt att få maten till dörren.
Säger också att det är så fint av dej att lämna så mycket böcker till andra, uppskattas säkert mycket!

Svar: Den där lilla ödlan på garagegolvet, den ligger där den ligger, tror inte den är fastklistrad, måste kolla det nästa gång!

Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Va?? Har hon klättrat dit upp???? Jisses vilken bedrift, jag bugar i beundran..
En bedrift också att gympa ute i allas åsyn, starkt jobbat :) och så gillar jag bouledamerna!
Vet du, t.o.m vår lilla butik i byn kör hem varor nu, inte illa...nu har dom väl inte så många kunder förstås men tanken är mycket god, mänskligheten visar sitt bästa ansikte <3
Underbar idé det där med böckerna, all heder till dig, BP! Tror jag ska lägga ut en del nu när jag ska börja städa bokhyllorna (hoppas jag) så får folk komma och hämta, tål att tänkas på!
Ha det nu så gott <3

Emma, Sol som sol? sa...

Men vad snällt med böckerna, BP! Skulle ju vara lite roligt om någon la dit andra, det kanske blir som ett litet bibliotek i trappuppgången.

Tycker det är så himla kul att se att er gård verkligen utnyttjas av de boende, inte bara barn i lekparken.

Klimakteriehäxan sa...

Känns tryggt att veta att du bunkrat upp med lite godis - Dumle är gott!!! Själv ställde jag ut en stor grön växt i kruka i entrén med en skylt "Vill du ha mig? Ta mig! Jag är hemlös!" och den försvann snabbare än blixten ... har gjort så med växter (och "damtidningar") förr, verkar poppis. Återvinning!

Ama de casa sa...

Himla bra initiativ av dig där med böckerna! Visst är det där den bästa återvinningen :-)

Jodå, jag har varit uppe på Calpeklippan:

https://www.youtube.com/watch?v=vqXL1HkOtPY

Konstigt nog var det min idé, men det är inget jag rekommenderar och jag tänker verkligen INTE göra om det! :-)

GLAD PÅSK på er! 🐣🐥🍗 (Symbolerna beskriver påskkycklingens liv ;-) )

Äventyret framtiden sa...

Alla sätt är bra förutom de dåliga och bra är det att bouledamerna sköter om den mentala hälsan och den kroppsliga samtidigt. Utegym är också att rekommendera just nu. Härligt att du kan få hem varor som du vill ha lagom till påsk. Också på Madeira finns den möjligheten nu, många beställer från Ikea på samma sätt som du. Toppenservice!
Glad Påsk!
Kram

Stare Ström sa...

Kul att det händer något i omgivningen som man kan titta på och fördriva lite coronatid! Och att lägga böcker så andra kanta är en strålande idé. Jag kollar alltid sånt och delar gärna med mig själv. Trevlig helg!

Freedomtravel sa...

Men så fin idé med böckerna!!! Önskar en fin påsk!