måndag 27 april 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”

Kunde man bli annat än strålande glad när favo kollegan Yvonne meddelade i lördags att hon tillfrisknat efter en tiodagars lång släng av Corona. En ”lättare” variant av Covid-19, men nog så jobbigt med alla febertoppar. Till hennes och min stora glädje verkar mannen och sonen ha klarat sig.

KTH-väska
Idag åkte Yvonne bil till jobbet. Inte för att arbeta utan för att plocka ihop sina pryttlar för att kunna jobba hemifrån framöver. Där kom hennes gamla trotjänare KTH-väskan från 1980-talet väl till pass. Nu ser hennes shoppingvagn så gott som sprillans ny ut, så den kan inte ha slitits alltför hårt under hennes studietid på KTH;-)


Dregel, dregel
Kolla bara denna helt underbara soffa tillika ”kundparkering” hos Vianor, där Yvonne bytte däck på sin bil idag. Den soffan vill jag bara ha – NU! Det är ju nästan så att jag är benägen att byta däckfirma bara för att kunna utnyttja deras kundparkering;-) Älskar företag med humor! Tusen tack för dessa godbitar tjejen:-)
PS. Det var några som undrade hur man kan bli VIP i Täby Centrum. Mycket enkelt. Man klickar här, registrerar sig själv och bilen och vips så har man fyra timmars fri parkering i garaget. Medlemskapet betyder inte att man blir nedlusad med butiksreklam, men man kan utnyttja olika erbjudanden om man vill. Så självklart är jag VIP i mitt lokala shoppingcentrum. DS.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette har uppfunnit “Veckans” bästa”.

16 kommentarer:

Mias Mix sa...

Ja den där soffan skulle passa dig perfekt! Och vad skönt att din vän är frisk igen!

Ditte sa...

Så skönt att Yvonne är pigg igen och att det ändå blev en lite mer "Lightvariant" av Covid 19. Och har inte sonen och maken insjuknat så kan de kanske klara sig. Men de kan ju ändå som symtomfria smitta...
Vianor verkar ha humor och det är det ju inte alla däckbytarfirmor som har.
Kanske kan du få tag på soffan men att byta däckfirma kanske är enklare så att du får ta del av den när du parkeras där som kund. Humor gillas.
Bor man i Täby C eller handlar där så är det väl bra att vara medlem. Tror MoS har något liknande. Men de har ju "samma" ägare.
Här var det både bäst och glatt tillsammans. En riktigt bra kombo.

Klimakteriehäxan sa...

Förlåt en tveksam människa - men är inte den där soffklädseln av den sort som gör att man blir blöt i ändan redan efter att ha suttit i den en liten kvart????
VIP i Täby låter bra. Ska tipsa en väninna som åker dit stup i kvarten.

Geddfish ♥ sa...

Vad skönt att din vän Yvonne tillfrisknat efter Covid-19 light, tur där. Sjukdomen är lurig, så hoppas den inte dyker upp igen. Likaså kan övriga familjemedlemmar vara friska smittbärare. Så är det med en av mina körvänner, vi som skulle fikat ihop ute, vi tre. Den enas make har haft feber i 10 dgr, stor sannolikhet Covid-19. Anne kan mycket väl vara frisk smittbärare.

Jag hade Vianor som däckhotell i många år och det såg likadant ut här i stan. Den orange färgen och utsmyckningen. Tror bestämt jag visat det i blogg förut. Jättenöjd med dem.

Trevlig kväll!

LillaSyster sa...

Du får fråga var de köpt den läckra soffan =) inte min favorit färg men den lyser ju upp tillvaron.

Emma, Sol som sol? sa...

Soffans färg i all ära men den ser väldigt klistrig ut, inget man sitter barbent i. Men det var ett snyggt arrangemang.

Skönt att Yvonne mår bra!

Anni sa...

Vilket skönt besked att hon tillfrisknat! Vi är nog många som hoppas att vi redan haft en liten lätt släng av covid-19 utan att märka av den. Förmodligen har vi inte det.
Soffan ser ut som en Klippan, från Ikea? Världens mest sålda soffa, tror jag. Kul kundparkering, helt i din smak :-)

Svar; Jag vet att det finns en vuxen ekorre i trädgården, den är minst rädd av dem alla. Förmodligen har den en ny kull på gång, för det var den som samlade påskfjädrar till sitt bo och då fanns redan de fyra som far runt och busar nu. En är betydligt rödare än de andra och minst rädd av de fyra.
Av någon anledning vill jag ha röda tånaglar. De gör mig glad. Jag har lättare att ha blått på fingernaglarna.
:-)

KajsaLisa sa...

Ha ha, skrollade lite långsamt och undrade, har du gått loss på fälgar nu, men sen såg jag soffan. Jag måste skaffa mig en roligare dramaten, den blåa var snygg och vilken kvalitet.

Anki sa...

Så skönt att din kompis tillfrisknat och att hennes familj verkar ha klarat sig.
Soffan är läcker, men materialet ser inte skönt ut - i alla fall inte en varm sommardag och med bara ben.

Äventyret framtiden sa...

Härligt att höra att din kompis Yvonne har tillfrisknat. Hoppas att det håller i sig! Jag har förstått att det går i vågor vad gäller covid-19, när man har den lindrigare varianten som kan variera sig på olika sätt. Både son med sambo (utanför Norrtälje) har haft eländet i närmare tre veckors tid men verkar nu att vara friska igen. Dottern på Lidingö har den men lindrigt, fastän jobbigt med febertoppar, trötthet och kroppsvärk. Usch tvi vale för denna pandemi.
Soffan är skön, jag gillar orange jag också. Jag tänkte som KajsaLisa, att du hade nördat in dig på fälgar men hittade den sköna under dem. Fälgar är ju härliga de också på sitt sätt.

Ha en Glad tisdag!

Ama de casa sa...

Vad skönt att Yvonne har tillfrisknat!

Jag tycker i och för sig att soffan var fin, men den ser rätt oskön ut. Galon? Är säkert lättstädad i alla fall. P-humorn gillas skarpt :-)

Dramaten verkar inte alltför sliten, nej :-)

Herr Nilssons Fru sa...

Så gott att Yvonne blir frisk från den här läskiga Coronan och inte smittat ner sin familj. Jag minns när alla "tanter" gick med sånna rullväskor. Väskan ser så gott som oanvänd ut, studerade hon alls :) jag tror hon mest hade böcker o annat på skrivbordet o sällan i väskan.

Mycket läcker färg på soffan, men de kändes lite som jag kasade av när jag satte mig. Mycket trevlig och inbjudande kundparkering. Det är kul när man kommer till ställen där företagen tänkt till lite, gjort lite mänskligt trevlig och glatt. Sånt uppskattas.

kramiz o glad tisdag

nalta norrland sa...

Skönt Yvonne piggat på sig och det inte blev alltför allvarligt.
Det är skrämmande med all information hit och dit om IVA och respirator samt andra lungmaskiner.

Soffans färg är ju hur WOW som helst :D

Margareta sa...

Har suttit och läst en hel del hos dig nu när jag som många andra har mycket tomrum i tiden för tillfället vilket gör att det känns kul att gå tillbaka och läsa och se vad som händer hos andra och hur de får sin inspiration.

När jag läser och ser så inspireras jag av att du har så mycket lust till att skriva och lägga upp bilder dag efter dag - underbart. Satt och funderade över vad jag skulle göra av min "dötid" och kanske att försöka få igång skrivandet igen är något, även om ämnena blir enahanda, vilket det inte är här.

När jag ser din orangea soffa ler jag då jag numera har en svärdotter i mitt liv som verkligen går igång på orange och färg överhuvudtaget. Så nu är vi ännu mer färgstarka än vi var tidigare.

Vad härligt att läsa om din vän som tillfrisknat och känner ju igen namnet sedan tidigare. Det är oroande det som händer men kommer kanske något gott ur det någon gång och det hoppas jag vi får uppleva.

Läste om det där positiva med att få hem maten på beställning och det känns enkelt och bra även om jag gärna vill handla själv. Däremot fick sambo en Bistrokasse när han fyllde år av min ena son och där blev det tummen upp efter första middagen. Kan vara något vi nappar på.

Att det också blivit en stor sammanhållning i ditt bostadsområde med diverse aktiviteter har kanske med Coronan, har inte läst så långt bak men tror att vi umgås på ett annat sätt.

Själv har jag inte upplevt något positivt ännu, men det kan säkert komma om vi måste ta oss genom detta under en mycket lång period. Det blir säkert bättre när även vi får lite värme men fortfarande är det kallt, blåsigt och allmänt tråkigt.

Jag hoppas att du i alla fall mår relativt gott och kan få se någon fotbollsmatch detta år. Lite svammelskriv här och jag ska absolut komma tillbaka och läsa fler gånger.

/Margareta

Christian sa...

En "Dramaten", helt underbar... :)

Carita Liljendahl sa...

Läcker färg på soffan! Och även annars spartansk modell som jag gillar.
Mycket glädje och heja-heja även för tillfrisknande från corona!