onsdag 15 april 2020

Glad onsdag med telefoner


Onsdag betyder bouledag för PROs medlemmar. Glädjande nog var det inte bara pensionärer som spelade idag.


Fastighetsskötaren Roffe har inte speciellt bråda dagar nuförtiden. Alla jobb han brukar utföra i lägenheterna är uppskjutna på grund av corona. Så han stod en bra stund på gården och pratade med några boenden. Killen i den röda västen lämnade lägenhetsnycklarna till Roffe. Han hade precis lastat bilen för att åka till landet med sin fru. Oooops, skulle vi nollåttor inte låta bli att åka ut till stugorna...


Den här bilden bara älskar jag. Ibland får till och med jag till det:-)

Som ni ser är jag ganska sent ute med mitt inlägg idag. Det beror helt och hållet på att jag njutit för fullt på balkongen – hela dagen. Som ni kan se på bilderna var jag långtifrån ensam om att ägna mig åt balkonghäng och/eller andra ”våraktiviteter” i vårt bostadsområde.

Leverans till dörren
Har också kunnat konstatera med glädje att corontänlivet på något sätt har blivit en vana som till och med har sina goda sidor. Vad sägs om leveranser till dörren av precis allt (undantag cigaretter), och det helt kostnadsfritt. Måste medge att jag börjar bli rätt så bortskämd…

Första mobiltelefonen
Orsakullan vill veta vilken min första mobiltelefon var. Det kommer jag mycket väl ihåg, då maken och jag åkte hela vägen till Elgiganten i Kista Centrum för att inhandla två Nokia 3310 à 398 kronor. Kommer dock inte ihåg vilket år det var. Vi hade varsitt Comviq kontantkort och maken har sitt första mobilnummer kvar än i dag.

Hemtelefonnummer
Minns jag mitt hemtelefonnummer från barndomen? Nej, det gör jag inte. Minns knappt numret till vår hemtelefon här hemma. Vi sa nämligen upp abonnemanget för drygt två år sedan.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket härligt väder vi haft! Så fint! vI har tagit oss an 13 km idag och haft en heldag ute. Så härligt.
Kul med aktiviteterna på er innergård och jätteroligt att man tar sig ut och spelar boule. Och du har ju bra span.
Bilden på paret på bänken är jättefin.
Visst är det bekvämt att få allt hemkört. Vi har ännu inte testat utan handlar själva en gång i veckan. Inga problem för det är föredömligt få människor när vi handlar. Finns ju många butiker här i kvarteren att välja på. Och eftersom vi ändå är ute långa preioder varje dag så blir det naturligt även att handla. Men perfekt att man kan välja och suveränt att få allt hemkört. (Jag är ganska kräsen när jag köper kött, fisk och skaldjur och om jag får det hemkört kan jag ju inte peka och välja. Antar man får ta det man får...Dock en mer världslig sak som Karlsson på Taket skulle ha sagt.)
Ler när jag ser vilken mobil du hade först. Exakt som min och med det abonnemanget Jag minns också det telefonnummer jag hade som barn. Tydligt. Idag har ena dottern mitt första mobilnummer för hon ärvde det efter mig.

Geddfish ♥ sa...

Härlig aktivitet på din gård. Här är alldeles tomt, förutom på den fina arrangerade fotbollsinhängnaden, där spelar barnen.
Jag ler när jag ser paret på bänken, så gulligt!

Jag har också haft en Nokia 3310 men innan dess hade jag några andra. En svart tegelsten, en Siemens, en Ericson med antenn.

Paula sa...

Visst var ditt foto på paret på bänken perfekt, förutom...att dom satt så nära varandra, låt oss hoppas att de bor under samma tak, hihi
Man blir nojig, eller hur?
Angående min dotter och mina barnbarn https://kryptonell.se/saija-the-story-of-my-life/, så kika hos Saija, hon är duktig på att hålla reda på fakta.
När Vanessa föddes för 8 år sedan lärde jag mig att om min dotter har en son som har ett barn så blir jag gammelfarmor! Komplicerat? Bara förnamnet...
Du hörde väl om Adam Alsing som gick bort i Corona. Jag tycker det är lite läskigt för honom känner alla till, han var rätt ung och torde inte ha varit i någon riskgrupp. Nä, nu får det snart vara slut på detta! O du, min kära dotra fyllde 44 år, hon fick själv fundera hur gammal hon var, precis som jag också fick i hennes ålder. Bevisar ju att ålder bara är en siffra! Ta hand om er!

Emma, Sol som sol? sa...

Bilden på paret gilkar jag med. Men jag blir nyfiken, vad tittar de på?

Det mobiltelefonnummer som jag skaffade då när det började bli mer vanligt, det hade jag ända tills vi flyttade till Spanien. Ett halvår senare är det en kille från samma ort söder om Sthlm som jag växte upp i som har det. Lite lustigt. Men jag trodde det skulle ta i alla fall ett år innan de släppte på det. Visst kommer jag ihåg mitt bardomsnummer, mina föräldrar har det ju fortfarande. Kommer till och med ihåg några av grannarnas, mina barndomskamrater vars föräldrar också bor kvar.

Klimakteriehäxan sa...

Har också sett att boulespelarna krupit ut ur sina gömslen. Hoppas de är kärnfriska ... Ditt par på bänken är verkligen rart! Kanske facetimar de med barnbarnen?
Jag började skriva på Orsakullans utmaning om telefonnummer, men kom på att det hade jag redan gjort så att det räckte! Finns här om du är nyfiken:
http://www.news55.se/kronikor/darfor-kan-du-slappa-greppet-om-den-fasta-telefonin/

Klimakteriehäxan sa...

PS om hemkörning: får man alltså inte beställa tobaksvaror????

Ama de casa sa...

Härligt med balkonghäng! Roligt grannspioneri också :-D Sista bilden är hur fin som helst :-)

Jag minns mitt första telefonnummer. 540. Haha! Lilla Byske hade få invånare och var ett eget riktnummerområde, så tre siffror räckte.
När jag började skolan så flyttade vi till Skellefteå och hade då ett telefonnummer som jag också minns. 77777. Många år senare hade Skellefteå vuxit och numren började ta slut. Då fick alla som hade en 7-a i början av telefonnumret en extra 7-a framför. Jag frågade mamma::
– Hur vet du att dom har satt den i början? Den nya 7-an kan ju vara var som helst i telefonnumret…
:-D

Jag minns även en del telefonnummer som mina barndomskompisar hade. Varför stannar sånt och tar plats i hjärnkontoret helt i onödan?
Vi gjorde oss av med den fasta telefonen här när vi fick fiber (hade adsl innan) och det telefonnumret lärde jag mig aldrig. Kan inte ens mitt eget mobilnummer heller. Eller nån annans...

Anki sa...

Härliga bilder från din balkong ... bra jobbat!
Hemleverans funkar inte här ... och jag är ju bara 69, så jag får handla själv :)
Jodå, jag minns barndomens första telefonnummer 28805, men minns inte det senaste fasta hemnumret. Min första mobil var en Philips och den köpte jag i mitten av 90-talet - roligt men dyrt var det ...

Eva sa...

Underbar bild av paret på soffan. Kul att se att boulebanan verkar vara populär. Visst är det fint med hemleveranserna. Nog för att man vill kunna gå och välja färskvarorna själv, men jag tycker det fungerar hyggligt bra ändå.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det är klart att man kan åka till sin egen stuga, däremot tänker jag att man inte ska resa runt på skidsemester och hänga på after ski och liknade. Handlar man dessutom där man bor och tar med sig är det ju som att vara hemma. Min mamma som just nu är arbetslös har bosatt sig tillsammans med hennes man i deras stuga, han blev uppsagd för ett tag sedan så nu bor de liksom rejält ute i skogen bara för sig själva.

Susjos sa...

Så härliga bilder på denna soliga onsdag!
Underbart par som sitter och tittar på sin mobil.
Lustigt nog kommer jag ihåg hemtelefonnumret vi hade när vi bodde i Falun, galet va? Det var i alla fall 14760, men sen flyttade vi till Hofors, och det numret har jag inte i huvudet?
Perfekt att ni kan beställa hem allt, är det gratis frakt nu också, ännu bättre ju!
Sköt om dej!
Kram

LillaSyster sa...

Underbara bilder=) Härligt att folk motionerar och får friskluft.
Skulle också handla online tänkte jag.....men det finns inte en butik som har tid att åka ut med varorna förrän om 14 dagar så där och inte var det bättre att hämta själv heller...... det går bra för online försäljningen. Så jag får fortsätta att veckohandla själv, det går bra jag väljer mina tidpunkter. Kul att du gillar mina påskliljor jag gav lökarna lite benmjöl i höstas då jag satte dem - det gjorde kanske susen. Snart ska det ner med liljor=) Ha en fin torsdagskväll!

tanthuset.blogg.se sa...

Härligt att det inte är förbjudet att gå ut åtminstone, det ser riktigt skönt ut där nere på gården och bilden på paret kan du känna dig stolt över, den är så fin <3
Ha en toppenkväll nu <3

Äventyret framtiden sa...

Njutbara bilder, levande bilder . Tack för dem BP.
Så skönt att vädret börjar bli mera på vår sida, livet lättar upp betydligt.
Ha det fortsatt bra på balkongen.
En fin kväll önskas!

byblixtra sa...

Gillar sista bilden med paret på parkbänken. :-)