torsdag 9 april 2020

Skärtorsdag med katter


Frågan är om killen leker arborist eller om han samlar ihop kvistar till en påskdekoration.


Dessa två killar spelar boule nästan varje dag. Hunden är den mest väluppfostrade jycken jag sett.


Lite påskgrillning kanske:-)

Kan tänka mig att det blir en aningen tråkig Skärtorsdag för alla påskkärringar som i vanliga fall hade tagit sina kvastar och flygit till Blåkulla. Om jag inte har helt fel brukar även katter få följa med på kvasten. Läste att även katter och illrar kan drabbas av coronaviruset så är det nog bäst att ta det säkra före det osäkra och stanna hemma.

Katter
På tal om katter (och hundar) så följer jag många bloggar som har pälsklingar som alla heter någonting – förstås. Hur ska jag då komma ihåg alla deras namn när de visas på bloggarna och jag kommenterar inläggen? Katt som katt, hund som hund eller nåt sånt;-) Men jag gör ett försök här. Enjoy!

Anki är ibland hundvakt till Björn, som tyvärr fortfarande är försvunnen. Hon har en katt också… ja, vad heter han? Är åtminstone säker på att det är en han.

Susjos hade katt förut. Hennes namn kommer jag ihåg – Maja.

Guldkryckan har tre katter. Ja, vad heter dom?!

Hos Anette blir det särskilt komplicerat. Hon har en hund (Shelly), en häst (Leiftra) och två katter. Den ena heter Fame den andra Doris, tror jag.

Åsa har två hundar. Som tur är förekommer deras namn dagligen i hennes inlägg. Repetitionseffekten ni vet. Frost och Teddy. Hon har en katt också. Ingen aning vad hon heter, men jag vet att det är en hon.

Hos Emma är det lätt. Hennes ”adopterade” katt heter Tramse. Då jag har en tramsblogg är det hur lätt som helst att komma ihåg det namnet;-)

Paula har en hund med det mänskliga namnet Daniel. Hennes två katter som råkar vara syskon men inte liknar varandra alls heter Astrid och Torsten.

Steves hund heter Osborne och katten Sigge.

Mia har hunden Artemis (lätt att komma ihåg). Katterna heter Luzzie och Lazzie.

Trodde att MittSkogsliden hade en katt som hette Busan. Det har hon inte alls, utan det är en Elvis. Frågan är bara vem som äger Busan…

Rättar mig gärna om jag har fel med alla namn, eller om jag har glömt en kattägare. Då vi har ungefär samma läsekrets hoppas jag att min ”kartläggning” är till hjälp ifall ni har lika svårt som jag att komma ihåg alla namn;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

PS. Har inte den blekaste varför jag har lättare för att komma ihåg hundnamn;-) DS.

20 kommentarer:

Ama de casa sa...

Hur har du kunnat glömma bort min katt Megasen? ;-)

Sen har jag också lyckats blanda ihop Ankis Olle och Björn. Jag hoppas fortförande, vilket hela vår bloggvärld gör...

Geddfish ♥ sa...

Jag och min make hade tillsammans Mia katt. Men du läste nog inte min blogg på den tiden. Dock har jag visat henne på bild någon enstaka gång efteråt. Sen har vi ju Sarahs hund Diego, som jag skriver om ofta.

Vilken kanondag idag här hos mig! Sol sol och mera sol! Jag har varit ute jättemycket.
Önskar en ljus och fin påsk!

Susjos sa...

Men så roligt att du kommer ihåg Majas namn! Så glad jag blir, ja är imponerad att du kommer ihåg många bloggares namn på sina husdjur.
Jag kan i alla fall Ankis ( eller hennes sons)hund Björn som sprungit bort, en av mina söner har ju samma namn. Å såklart hoppas man fortfarande att han ska hittas.
Paulas Daniel kommer jag ihåg , men katternas namn, som jag borde komma ihåg, de fick du hjälpa mej med Torsten och Astrid ja!

Va kul att man kan grilla på er gård, det är ju toppen!

Jag ser inte fram emot att gå till jobbet ikväll, nu börjar nämligen personalen bli sjuk, kanske har de blivit smittade på jobbet...
Ha det gott!

Susanne ❤️ sa...

Vilket minne du har :)
Tittar förbi för att önska dig en Glad påsk
Kram

nalta norrland sa...

Applåder ;) Du är duktig Du på att komma ihåg vad våra bloggdjur heter :) som upplysning heter vår lilla fru katt Ellen :)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det här kallar jag för en talang ändå, du kommer ju ihåg namnen. DET gör inte jag på andras djur, inte för att jag inte vill utan för att namn är min Akilles häl ;). Jag kommer ihåg ansikten, men namn oavsett om det är på djur eller människor är INTE min grej :-p.

Ditte sa...

Tycker inte alls det var en särskilt tråkig torsdag. Inte alls. Och hos dig verkar det också ganska piggt på gården.
Vad gäller att ta kvasten till Blåkulla är det knepigt eftersom det är knepigt med tillstånden för flygningarna för närvarande. Vissa begränsningar råder.
Bloggvännernas djur har jag viss koll.Men du har nog fler med husdjur än vad jag har.

(Men vad gäller den tragiskt försvunna hunden hos Anki vill jag minnas att han heter Björn. Vill minnas att Olle av led av ett huggormsbett. )

Emma, Sol som sol? sa...

Ett stort... vad heter det nu då... för att du ägnar ett helt inlägg åt alla våra pälsklingar! Ibland kan man få för sig att du är lite tvär inom detta området men det är du inte alls. Ett stort hjärta gömmer sig bakom, framför och omkring de konstigheter du visar och bjuder oss på i din vardag.

För att på alla sätt påvisa att du inte är en katt- eller hundmänniska - eller annat dito djur - visar du ett enormt hjärta och medkännande för oss som anser oss vara det.

Tror du skulle uppskatta Tramse som är oss närra mef på behörigt avstånf. Till och med svärmor som var fobiskt rädd för katter uppskattade honom. Mina föräldrar - kattmänniskor - tog honom till sig på en gång. Trots att han är så jädrans TRAMSIG!

Stor kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Herejisses vilka stavfel...

Emma, Sol som sol? sa...

Here...

Jag ger nästan upp.

Klimakteriehäxan sa...

Husdjurs namn är värda en egen doktorsavhandling. Har aldrig riktigt kommit över mötet med den stora vovven Barbro.

Paula sa...

Love you, du försöker verkligen, med tanke på att du inte är någon större djurvän och inte har egna pälsklingar så hedrar det dig verkligen att du inte bara nonchar alla som har djur. För visst är vi många, och du fick till mina djur helt rätt. Ha nu en inte alltför trist långfredag, minns barndomens alltför väl

Anki sa...

Det här var då inget tråkigt! Det enda tråkiga var att du glömt att min katt heter Sixten!
Du har helt rätt om Busan - hon bor också hos LillaSyster i Skogsliden ... tillsammans med Elvis!
Önskar dig en fin långfredag!

Guldkryckan sa...

Ja jösses, tycker du gjorde ett bra jobb där med de du kom ihåg...toppen ju :)

Mina heter ju då:

Zillen
Zenith
Ozzy
Och en fjärde finns här med: Flizan...det är hon som bestämmer...en riktig babusjka...översatt till svenska enligt min "mycket" fria tolkning...en riktig kärring ;)

Ja du har rätt...borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som får ny aktualitet.

Ha det bäst Bp

Gunnel sa...

Oj, att du kommer ihåg så många namn. Jag kan ha svårt för namn på människor ibland, men när det kommer till djur tycker jag nog som du att hundnamn är lättare att komma ihåg....kanske för ay´tt jag själv haft hundar. Glad Påsk!

Äventyret framtiden sa...

Ankis katt heter Sixten! Fast hon kanske har hunnit berätta det redan här ovan? Nu ser jag att hon har gjort det. Nå, det kanske betyder att du kommer ihåg Sixten bättre nu ;) Men du har ett verkligt gott minne som kommer ihåg så många bloggvänners pälsklingar.
Jag håller med Klimakteriehäxan om att det skulle vara roligt med en doktorsavhandling när det gäller namn på pälsklingarna. Var får vi allt ifrån?
Atlas, Jutta och Randamanda hette mina numera saliga. Emma och Herbert hette labbarna, också saliga. Håller mig bara med vilda djur nu för tiden. Fasanan Filip som agerar påsktupp i byn.

Ha det bäst!

LillaSyster sa...

Det finns två katter på Skogsliden Fröken Busan som verkligen gör skäl för sitt namn och så har vi Elvis - den mest keliga katt jag vet. Himla roligt inlägg du gjort! Inte lätt att håll ordning på de fyrfota =) Glad Påsk på dig!

tanthuset.blogg.se sa...

Hahaha, du är ju bara bäst!! HUR kan du minnas så många, en ren bedrift måste jag säga :D Min stackars lilla Artemis hon får heta allt möjligt, Archimedes, utombordaren, raggsockan, you name it!! Men det är bara raggsockan jag är skyldig till!!
Ha det bäst,, den här långa fredagen <3

Annette sa...

Imponerande! Jag är på allvar helt värdelös på att komma ihåg namn. Jag kommer absolut inte ihåg vad allas barn heter, det är helt omöjligt. Jag brukar fråga hur det är med sonen eller hur det går för dottern i skolan, men jag tror att jag är genomskådad och att de förstår att jag inte kommer ihåg vad barnen heter :o Namnen på mina djur är helt rätt. Men för att göra det mer komplicerat har en vildkatt bestämt sig för att bo hos oss, henne döpte tjejernas kompis till Strumpan, efter katten i Disneyfilmen "Bolt". Och Doris är ingen honkatt som man kan tro, han är en hankatt. Det insåg vi när namnet var etablerat, så han får heta Doris. Han kanske känner sig som en hon, man vet aldrig. Hoppas ni får en fin påsk!

KajsaLisa sa...

Det ser ut som folk har det rätt trevligt trots dom här tiderna och att det är Torsdag. Katter verkar populärt. Tack för länken