måndag 20 april 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”


Det våras mer och mer:-)


Det går lika bra med selleri, jag menar med valfri plastfågel istället för en uggla för att avskräcka bland annat fiskmåsar.


Styrelsemöte i... ja, inte i Bregottfabriken direkt, men kanske i trädgårdsgruppen;-) Observera handspriten!

Glad måndag
Det råder ingen tvekan om att det är vår, även om de flesta fortfarande har sina vinterkläder och kängor på sig. Det var en varm, inte så där direkt solig måndag, men att bara kunna njuta på balkongen iklädd i t-shirt gör mig glad.

Veckans bästa
Som jag skrev förut så är jag väldigt imponerad över alla hemleveranser som görs nuförtiden, de flesta dessutom kostnadsfria. På köpet fick jag lära mig att det förutom orangea Best, limegröna Bring och blåa PostNord finns ett budföretag med det roliga namnet Budbee. På deras avisering kunde man följa bilens färdväg fram till porten. Hur kul som helst.

Finns det några vinnare?
Kan inte heller låta bli att fråga mig själv om det faktiskt finns några vinnare i dessa tider. Svaret på den frågan är faktiskt ett rungande ja. Här får ni några exempel: tillverkare av plastband med och utan klister, tryckerier och kopieringsföretag, läkemedelsföretag, budfirmor, begravningsbyråer, tillverkare av skyddsutrustning, dagstidningar som kanske kan kompensera en sviktande annonsmarknad med sida efter sida med dödsannonser (DN hade hela nio sidor häromdagen), tillverkare av rökavvänjningsmedel och febertermometrar, med mera. Komplettera gärna listan om ni vill.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette har startat “Veckans” bästa”


PS. Bilderna är dagsfärska och jag tycker de är glada, även om de inte har nåt med inlägget att göra;-) DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ett bidrag till en glad måndag och Du har ju lyckats hur bra som helst.

Att Dina grannar verkar umgås utomhus och faktiskt trots rådande omständigheter är sociala är ju fantastiskt.

Ni verkar ha vår i luften :)

Emma, Sol som sol? sa...

Har också funderat på om det finns vinnare. Förutom miljön så kan jag tänka mig att de som har spelservrar och säljer extrasaker till onlinepelandet jublar. De som säljer teveapparater och filmer går nog lite extra plus också. Boklådorna borde se ett uppsving.

Susjos sa...

Visst är det en glad måndag på många sätt, det är varmare i luften idag, coronaviruset kanske möjligen skördar mindre och mindre offer i Sverige. Å som du skriver, en del branscher går det faktiskt bra för.
Extra glad måndag är det för mej som vakar av efter natthelgen, är ledig bara fram till onsdag, men ska njuta av dessa två lediga dagar!
Ha det gott i solen!

Monica sa...

Har du missat True Detective 3 som började
förra veckan på TV 2, kommer inte ihåg om du
följde ettan och tvåan bra är dom i alla fall.
Håller med dej inte ofta jag tittar på SVT.
Härligt att kunna ha hund fast man sitter i permobil
undrar om det skulle funka med våra.
Leverans till dörren kör vi inte med här i bushen när
jag tänker efter lever vi nästan som vanligt.
Däremot har vi deklarerat digitalt med koderna dom
skickat med hade ju dödsboet också.
Jag minns faktiskt mitt hemtelefonnummer från barndomen
vad det nu ska vara bra för:-)
Ha en bra vecka:-)

Geddfish ♥ sa...

Trevliga gårdsbilder du får! Lite gemenskap skadar inte. Saknar detta.
De som tjänar, är väl bl.a. all e-handel. Sökte på Apotea.se efter hörapparatsbatterier. De jag brukar ha var slut, men så blev de inkomna nu. Febertermometer finns inte att uppbringa av något slag.
Kan tänka mig att allt med handarbete/hantverk går åt.
Glad måndag!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det kanske blir framtidens jobb det? Att jobba på budfirmor och matbutiker ;D. Förövrigt älskar jag att de sitter där med handspriten :D. Lite annat en A-lagarna på sina parkbänkar ;).

Ditte sa...

Visst blev det en glad måndag. Härligt väder och idag såg man nästan hur knopparna slog ut. Syns ju på din första bild också.
Och visst går det nog bra med vilken fågel som helst för att hålla måsar och trutar borta. Vår plastuggla gör nytta men säkert gör den på bilden också det. Den verkar ändå ganska stor. Och det behövs nog.
Ja, varför inte ett möte här ute. Och både handsprit och termos är ju med. Kul!
Här på Söder var det mer vårklädsel idag. Kul att se att "sneekers" är på och täckjackorna borta. I alla fall idag. Här hade vi nog sol största delen av dagen så balkonghäng som komplement till långpromenad.
Visst är det bra att få hemleveranser om man vill. Vi har ännu inte testat. Men ser en del bilar som levererar till grannar. Kul att hos Budbee följa färdvägen.
Till vinnarna kan nog systemet också räkna sig och de matbutiker som har många hemleveranser. Säkert också en del nätbutiker för att inte tala om olika internetbaserade casinon och spelsajter.

Anni sa...

Nog finns det gott om jobb för den som vill utföra dem och många branscher som har fullt upp. Men det tryckeri jag "känner" har ont om ordrar, så trots alla dekaler om avstånd är de inga vinnare.
DN är tunnare än någonsin, men deras tryckeri har i alla fall jobb åt Lillhunken flera kvällar, så han är glad!

Visst är vädret härligt! Imorgon ska det visst bli än bättre, då får du gå ner och sällskapa med boulespelare och grillare, vettja!

Tack för gratulationen, det var en bra dag även om den inte kändes speciellt födelsedagig. Att jag visar skarpa bilder på ekorrarna beror ju på att jag tar så många att jag kan slänga alla suddiga.

Shannara sa...

På tal om vinnare så tror jag att även vi lanthandlare kan räkna oss dit, i alla fall än så länge. =) Det är många som undviker att åka in till stormarknaderna och handlar på hemmaorten istället. Hoppas det är en trend som kommer hålla i sej!

Nathalee pluggar psykiatri på distans och gör just nu sin slutpraktik och sitt examensarbete samtidigt som hon jobbar som personlig assistent. Jonathan bor fortfarande hemma och kämpar med sin panikångest och den sociala fobi som det medfört. Han har själv sökt hjälp och går både hos kurator, läkare och träffar nu även en arbetsterapeut och jag tror vi börjar se ljuset i tunneln så att säga. De senaste dagarna verkar en hel del livsglädje ha återvänt och han har lagat sin bil och träffar kompisar igen. Han har även varit till tandläkaren, varit med och storhandlat samt hälsat på hos Jonas syster med sambo! Stora steg i hans värld. Nu vill han även börja träna igen! Hans flickvän bor även hon hos oss mestadels av tiden.

Ska försöka skärpa mej med inläggen ;), men tiden har runnit iväg så fort och min kropp har varit i så dåligt skick så jag har knappt orkat med det dagliga livet. Hoppas på en ljusning nu när jag börjat med cellgifter!

Ha en go kväll! =)

Klimakteriehäxan sa...

En bransch till som går strålande: byggvaruhusen!
Och på min balkong räcker det med bh som kläder så länge solen kryper in till mig i hörnet ...

KajsaLisa sa...

Sverige funkar ju fortfarande men på halvfart, många verkar glömt det.

Anki sa...

En glad och trevlig måndag ... och såklart finns det en hel del som vinner på det rådande läget ... det finns nästan alltid både vinnare och förlorare.
Härligt att du kan njuta av balkonghäng utan tjock tröja ... hoppas du får en fin dag idag också!

LillaSyster sa...

Smart att hålla mötet ute. Jo, visst finns det vinnare. Alla kommer att uppskatta vardagen när den kommer tillbaka. Ha det gott! (Budbee är kul att följa)

Äventyret framtiden sa...

En bransch som också tycks gå bra är trädgårds/lantbruksbranschen.
Jag lät bli att köpa planteringsjord till mina tomatplantor när jag såg hur många som var på plats och trängdes...jodå, avståndet glöms bort i ivern ibland.
Men där tar de i alla fall in lite överlevnadskulor.
Tack för din trevliga Glada Måndag från din balkong!
Glad tisdag önskas!

Freedomtravel sa...

En granne till oss jobbar med distansutbildningar. Deras företag går det bra för just nu ;)

Ama de casa sa...

Härligt med vår! :-)
Ja, nog finns det ett flertal branscher som har goda tider mitt i allt detta. Fast jag tror att toapappersuppgången har stagnerat något nu ;-)

Ama de casa sa...

Nu kom precis väderprognosen upp på TV-n, jag tror du även kommer att få en glad tisdag - 18 grader och strålande sol :-D

Mias Mix sa...

Härligt när det börjar våras! Idag kommer du stortrivas på din balkong, ja hela veckan ska ju bli varm och solig. En sån där fågel är nog effektiv för måsarna. Här har jag problem med en katt som bosatt sig på vår altan i vår soffa. Fått tips att lägga ut aluminiumfolie i strimlor, ättika, citrusfrukter mm.
När det gäller budfirmor har jag även fått paket av Early bird. Och visst finns det många vinnare mitt i krisen. Även mataffärerna går ju väldigt bra. Men ärligt talat tror jag t.o.m. de företag som tjänar pengar på krisen skulle vilja vara utan den. Även de har ju gamla släktingar mm.
Sv: Kul att du gillar det blommiga porslinet. Ett arv från min mans föräldrar. Ja jag är "ledig" då alla mina kunder har bokat av och min man jobbar enbart hemifrån. De fick tidiga restriktioner eftersom de ägs av tyskar. Tyvärr får jag inte ett öre av alla stödpaket. Finns i stort sett ingenting för egenföretagare utan bara om du har anställda. Jag kan få ta lån förmånligare men lån vill jag inte ha och de ska ju betalas tillbaka. Har inte en enda ynka inkomst och det är bara att digga läget. Tur att vi är två i familjen.
Ha en skön dag i solen!

Paula sa...

Hjärnan går på tomgång just nu, men visst finns det vinnare i denna tid. Förutom naturen och miljön så hoppas jag på mer återvinning, mindre egoism och så tror jag mycket på lokalproducerad mat. Rekoringen i Dalarna har strålande tider, hoppas detsamma gäller flera län.
Och du, idag lämnade jag både jacka och mössa hemma, sommarvärme och strålande sol. Och min första tanke var: Herregud, ska det vara så här hela sommaren?