lördag 11 april 2020

Glad Påsk, bokmärken och balansaktFörst vill jag önska er en riktigt Glad Påsk – trots allt. Njut bäst ni kan om inte annat med god mat och dryck:-)

Bokmärken
För en gång skull var det inte några av mina fina bloggkompisar som hjälpte mig ur knipan den här veckan. Istället var det ett utskick från Mun- och fotmålarna som såg till att jag klarar mig ett tag till, med bokmärken alltså. Trots att jag beundrar dessa skickliga konstnärer kan jag inte påstå att jag alltid gillar motiven. De flesta är liksom inte mitt stuk. Men den här gången var korten faktiskt riktigt fina, glada och ”moderna”.


Två hjärtan
Valde bokmärket med två hjärtan idag. Med avsikt. För i dessa coronatider behövs nog lite extra kärlek, även om den måste ske på distans.

Påskafton
Orsakullan undrar om jag äter/ger bort påskägg idag. Självklart! Ja, inte ger jag bort några ägg, men några hårdkokta ägghalvor med sikrom står absolut på menyn.

Balansakt
Kan inte låta bli att visa er den här bilden. Snacka om balansakt! Påminner mig om när jag var i tjejens ålder. Då hade jag utan större problem klarat den övningen. Idag hade jag inte ens kommit upp på stolpen;-)


Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Önskar dig en fin påskhelg :) Hoppas solen skiner på er!

nalta norrland sa...

Balansen har försvunnit liksom smidigheten så nej jag hade aldrig ens kommit på tanken att försöka ta mig upp på denna stolpe... hade jag försökt så hade jag väl brutit lårbenshalsen ;-)

Idag grillade vi så några ägg har de inte blivit... än, vem vet om vi kanske äter något innan det blir sängdax :)

Däremot så fick både J & Elin var sitt påskägg med godis i torsdags :) ja man får vad man förtjänar så därför gav jag dem påskägg.

Ditte sa...

Önskar dig också en så bra påsk som möjligt. Och en annorlunda påsk blir det förvisso.
Har ännu inte fått utskick från Mun och fotmålare men den brukar komma. Håller helt med dig om att motiven kanske inte alltid faller mig heller i smaken men jag tycker verkligen de är beundransvärda som får till det.Och visst passar hjärtan extra bra just nu. Noterar boken. Har just läst den.
Vad gäller påskägg har jag gett bort några med olika fyllningar till barnbarn och döttrar. Och även till påsklunch några med sikrom och räkor.
Att balansera skulle jag gärna träna mer på. Gör det ibland och det går hyfsat. Bra gjort av tjejen att ta sig upp. Hade nog haft knepigt med det.

Geddfish ♥ sa...

Jag hoppas du haft en fin påskafton, vilket jag absolut tror. Vädret var inte till belåtenhet idag, men kunde varit värre. En utesväng blev det dock.
Jag tolkade Orsakullans fråga som godis, men man kan ju också tolka det som vanliga ägghalvor, så jag ändrade lite i mitt inlägg.

En väldigt annorlunda påsk, den mest ensamma. Jag brukar alltid delta i körer eller vara kyrkvärd på påsk, men nix nu. Än har vi inga virtuella körträningar men det var på tal.
Balans, ja. Den blir sämre. Har en balansplatta här hemma och tränar ibland.
Ha det gott!

Hanneles bokparadis sa...

Trevlig påsk
(hittade inget påskigt, bokmärken kommer nästa lördag)

Emma, Sol som sol? sa...

Ja det var verkligen en balans på en pinne där! Jag undrar om jag hade kommit upp. Jag tror liksom fortfarande att jag är lika vig och smidig som när jag var 15. Blir lika chockad varje gång jag märker att jag inte är det.

Anki sa...

Så bra att du fått några nya bokmärken! Det ser fint ut det här första du visar!
Precis - i ungdomen hade jag säkert klarat att stå där som tjejen gör - nu är det inte alls ens tänkbart!
Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Ama de casa sa...

Jättefint hjärtligt kort! Och visst behöver vi lite extra kärlek i dessa dagar.

Snacka om balans! Det där skulle jag nog inte ha grejat ens i yngre dagar. Men jag skulle säkert ha försökt - det var ganska ofta som det blev besök på akuten när jag var liten ;-)

Ha en fortsatt glad påsk!

tanthuset.blogg.se sa...

Jamen det bokmärket var ju fint!! Och mer kärlek än normalt kan vi nog behöva nu :) Funderar på hur tösen kom upp på stolpen, det finns ju inte ens nåt att dra sig upp på....och sååå långa ben har hon inte. Äsch man ska inte tänka så mycket men jag tänker i alla fall önska dig en fortsatt glad påsk, ha det gott <3

Gunnel sa...

Oj, vilken balans tjejen har. Det där skulle jag aldrig ens tänkt på att försöka med idag. När jag var yngre var det annorlunda. Jag minns hur man balanserade på allt som fanns i stort sett. Nu har jag andra intressen. Glad fortsättning på påsken.

Anni sa...

Kikar in och läser tillbaka. Vad roligt att du hörde av Gärdsmygen! Saknar henne ibland och hoppas att hon mår bra. Holkarna var ursnygga oavsett lag :-)
Gillar såklart också Ruths 92-årsfirande. Vilken enastående kvinna!
Men bäst av alla är du som lägger ut dina böcker till andras glädje, har du kollat hur många fler som försvunnit? Kanske någon lägger dit sina utlästa också. Jag har ibland tänkt tanken att ställa ut ett skåp utanför grinden, men tror att det går förbi för många lustigkurrar som skulle förstöra det hela. Borde skriva ett inlägg om när Lillhunken skällde ut två killar som förstörde två staketspjälor härom natten. De fick verkligen veta att de levde :-D
Men du, ska vi gå ut och träna på den där balansakten nu? Vi får ta med en pall så att vi kan ta oss upp på stolpen ...

LillaSyster sa...

Fint bokmärke! Behövs extra kärlek nu och massa glada skratt. Jag fick mig ett gott skratt hos tanthuset på sista bilden. Du ha en fortsatt bra dag och hoppas att du har det gott på balkongen=)

Guldkryckan sa...

Min ovala form tillåter heller inga balansakter av det slaget, är glad om jag kan luta mig mot en vägg när jag knyter skosnörena utan att ramla i golvet. ;)

Nån gång ska jag kolla igenom våran pysselhörna och se om det ligger bokmärken där.

Ha en fin påskdag nu Bp.

Monica sa...

Något som jag funderar över är har man
någon som helst kontroll på alla dom som
plockar ihop matkassar åt folk
Skulle inte tro det vem vet om det är någon
som står och snorar över maten.
För att vara på den säkra sidan handlar jag
på Coop som tillhandahåller plasthandskar och
sprit och håller avståndet till dom andra.
Boule spelade vi ofta i Hagalund efter att vi
tagit några groggar det blev roligare då :-)
Vad gulligt att gratta sin gamla mor trots alla
restriktioner.
Du glömde Argos, Sture och Svante :-)att komma
ihåg alla + katterna är det nog bara matte o husse
som gör.
Härligt med en kvinna som grillar fattar inte varför
det blivit ett typiskt mansgöra, kanske har med stenåldern
att göra.
Ha det bra:-)

Klimakteriehäxan sa...

Balans - en av mina i särklass sämsta sidor. Kan bli återfall i bokmärkesnischen om en vecka ... såg nåt gammalt sticka ut ...