tisdag 31 mars 2020

Weekly photo challenge: Vecka 14 – ”Händer”

När Sanna sammanställde 2020 års veckolista med teman kunde hon nog inte i sin vildaste fantasi förställa vad som händer i världen just nu. På tal om det finns det faktiskt två positiva saker med COVID-19 som härjar just nu:

1. Corona bryr sig inte om man är fattig eller rik.

2. Klimatet är bättre än det varit på mycket länge. (Källa: Aftonbladet)

Mina bidrag till ”händer” är ganska så ordinära, händer som i händer alltså;-)


Även skyltdockor har händer, även om de är tämligen stela.


En hand vars naglar får sig en manikyr hos en nagelskulptris. Undrar om hennes munskydd skulle duga i dagens läge…


Fusknaglar(?) i rätt färg - orange:-) Vad som händer med de ”riktiga” naglarna under har jag ingen aning om.


No comments.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera händer hittar ni här.

17 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Nageln under fortsätter väl att växa, får man hoppas. Det måste vara slitsamt för naglarna det där. Eller om det skyddar? Hade klistrapå-naglar några gånger när jag gick i gymnasiet, det var inte bra för naglarna.

Om det där med tvätta händer, undrar hur många det är som tänker på allt som fastnar under långa naglar ...?

Ditte sa...

Perfekt lösning på veckans temaord. Och nu är ju händer verkligen i ropet.
Nej,inte kunde vi tänka oss att corona skulle drabba världen när vi fick orden för årets tema. Ler åt att man först nu här i Europa kommit på att händerna ska tvättas på detta sätt. Redan när vi kom till Peking 2007 gjorde alla så här. Barnen i skolan inte minst. Har förstått att man där alltid gjort så var gäller handtvätt. Kinesiska barn, från de yngsta sjöng första versen på "Blinka lilla stjärna" och när det var klart så var händerna tvättade. Tyvärr hjälpte det ju inte dem nu mot Coronavisuset. Men kanske har det hjälpt till så inte än fler blev smittade.
Vad gäller naglar så vet jag också att en del inte alls växer utan "ruttnar" är ju inte direkt så luftigt under konstnaglarna.

Susjos sa...

Vilka naglar! Fina färger, men kan man använda sina händer överhuvudtaget med dessa naglar? Haha!
Ja ,den sista skylten syns överallt nu, nyttig information!
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Brukar gilla fina naglar, men dom här var inte direkt mina favoriter om jag säger det diplomatiskt :-) Kan själv inte p g a skrivjobbet ha så långa heller.
Fina tolkningar annars!

Geddfish ♥ sa...

Händer, ja det är fint att kunna visa upp vackra händer, men inte på bekostnad av konstgjort.

Jag kan det där med naglar. Jag är så utbildad av Annette. Hon gör inga konstgjorda utan lackar på närvarande och "bränner" fast. De egna naglarna och nagelbanden mår perfekt. Jag ber alltid Annette att korta mina naglar rejält, så långa har jag INTE. Nu var det dags igen, men jag har kortat själv. Vill inte just nu, varken hår eller naglar.

nalta norrland sa...

svar Någon bild på Elins tå utan bandage får Du inte se förrän den har läkt å blivit som vanligt, jag sitter så långt från Elins fötter jag kan komma under tiden sköterskan lägger om och tvättar rent.

Snygg färg på naglarna :)
Ja Du nu är det mycket som händer och ständiga påminnelser om att tvätta händer.

Äventyret framtiden sa...

Jag som bor i skogen mera eller mindre och ofta är en mullvad här hemmavid,
har inte särskilt stort intresse om ens något att måla naglar och pynta dem på alla möjliga och omöjliga vis. Så mina händer är väldigt naturella om man säger det så.
Att tvätta dem ofta och länge hör också till min vardag, inte bara nu under coronatider. Ack så viktigt just nu!
Du har ett perfekt händer-inlägg. De fysiska händerna visar tydligt vad som händer.
Ha en fin dag BP!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning av veckans tema! Fast jag tycker att naglarna är för långa, måste vara väldigt opraktiskt... Men man kanske vänjer sig?

Jag är förvånad över hur många såna där nagelskulptriser som finns här i stan. En i varje kvarter (känns det som) och det är alltid tjejer där som vill ha sina naglar fixade. Ja, inte nu då. Undrar hur det går för dom stackars skulptriserna nu? Synd om alla småföretagare oavsett bransch... Har också funderat över vad som händer med alla olagliga gatuförsäljare i dessa dagar? Dom kan inte ha det lätt. Fy fasen för corona!!!

Mösstanten sa...

De där naglarna skulle jag inte klara av att ha på mina händer. Det blir väl svårare att tvätta sig ordentligt i virustider också. Bra och träffande bilder.

Klimakteriehäxan sa...

De där fusknaglarna är verkligen ruggiga!!! Jag gjorde (hos expert) två fusknaglar en gång, när mina egna vägrade växa ut. Det gör jag aldrig om, för mina egna mådde verkligen inte bättre av det, tvärtom.

Gunnel sa...

Det pratas mycket om händer nu och att man ska tvätta dem...egentligen ganska självklart. De orange naglarna gillar jag givetvis. De kan förgylla vilken småtrist dag som helst.

Violen sa...

Vilka naglar! Inga favoriter hos mig och jag ryser när jag tänker på mängden coronavirus som kan gömma sig där under. Inte lätt att tvätta sig ordentligt nu när det är så viktigt god handhygien. Men jag gillar dina bilder!

KajsaLisa sa...

Herregud vilka grymma naglar, så orange givetvis. Tvättar och spritar ofta.

Stare Ström sa...

Kul bilder, men det ser svårt ut det där med de långa naglarna!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hvordan kan man jobbe med de neglene, undres jeg!
Fine eller ikke, dem om det, passer ikke meg..... det er udiskutabelt!Ikke greit å holde rene for skitt under neglene heller, absolutt ikke å anbefale i disse tider...
Takk for et aktuelt bidag ;:OD)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hvordan kan man jobbe med de neglene, undres jeg!
Fine eller ikke, dem om det, passer ikke meg..... det er udiskutabelt!Ikke greit å holde rene for skitt under neglene heller, absolutt ikke å anbefale i disse tider...
Takk for et aktuelt bidag ;:OD)

byblixtra sa...

Tänk att klimatet återhämtar sig så snabbt! Nu vet vi det.

Det var häftiga orangea och glittriga naglar.