måndag 30 mars 2020

Glad måndag


Sängskyddets vattentäta utsida.


Skyddets mjuka insida.


Lätt att klamra biten inuti balaklavan.


Tada!!! Ett färdigt munskydd. Dessutom en återvunnen balaklava som ser aningen dammig ut. Det är den inte, utan insidan av sängskyddet luddar en aning.

Idag tänker jag kombinera nöje med nytta. Antar att ni får er minst två skratt och kanske en idé eller två.

Sängskydd
Den 7 juli 2014 mitt under pågående fotbolls-VM i Brasilien besökte jag min (snygga) husläkare för borttagning av en böld på ena rumpan. Husläkaren misstänkte att såret troligen skulle läcka och räckte över två sådana lakan-/kiss-/sängskydd, eller vad dom nu heter. Storlek: 60x60cm.

Skydd som skydd
Behövde aldrig använda skydden då, men sparade dom ändå. Ni vet, alla blir vi ju gamla någon gång – ja, ni förstår vad jag menar. Å då dessa sängskydd alltså är täta för bland annat sårvätska och kiss med mera, så drog jag den mycket logiska slutsatsen att de då borde väl även kunna vara idiotsäkra för droppar från mun och näsa, både in och ut. Smart va;-) Kolla bilder ovan och texter nedan för tillverkningsanvisningar!

1. Ta valfri balaklava, skarf eller annan tygbit. Tvätta innan ni sätter igång ”Operation Munskydd”.

2. Skär sängskyddet i passande bitar exempelvis 20x20cm.

3. Ta fram en häftapparat, och klamra fast biten i balaklavan. Observera: häfta från insidan. Annars kan blodvite uppstå runt mun och näsa.

4. Om ni är duktiga på att sy som Emma, så kan ni naturligtvis skapa ett mycket avancerat och väldigt snyggt munskydd istället. Fast då måste ni sprätta upp sömmen varje gång ni byter "inlagan".

Motion i ensamheten
Naprapatgruppen i Täby Centrum är väldigt mån om sina kunder. De har bland annat lagt upp en kort filmsnutt på Instagram om hur man kan hålla igång om man jobbar hemifrån eller befinner sig i hemkarantän. Skrattade gott när jag såg övningarna. Vill dom att jag bryter varenda ben i min kropp och hamnar på sjukhus så att de får nya kunder efter krisen, eller;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Även Anette har idag börjat med ett roligt tema – "Veckans bästa". Tycker mitt inlägg kvalar in även hos henne.

PS. Om sängskydd fungerar mot droppsmitta, så borde faktiskt blöjor också göra det. Glöm inte var ni har sett tipset först;-) DS.

12 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag lovar att du har förgyllt min måndag, här har det skrattats åt ditt munskydd (förlåt- men det var väl det som skulle ge mig en glad måndag?)Både maken och jag har haft riktigt roligt en stund. Tack för det roliga BP. Du är helt enkelt för härlig!

Ditte sa...

Jodå, ett munskydd blev det! Verkligen kreativt. Men just munskydd behöver jag nog inte. DEt hjälper mig inte om jag är frisk. Skulle jag bli sjuk är det ju en annan sak- Då hjälper det ju andra om jag hostar ellee nyser. Är Skulle det krisa så har jag en stridsduglig gasmask från andra världskriget i gömmorna så då får jag leta ta fram den. Och den hjälper, det vet jag.
Såg några kineser som gjort ansiktsmaskermasker av petplaskor. Provisoriska.
Just nu är det, har jag förstått, många som lägger upp träningsprogram för att folk ska röra sig. Kanske vi kan exportera dem också till andra länder där man inte får gå ut annat än för nödvändiga besök. Där gäller det att träna hjärta och lungor. Kanske blir Ama glad över en sådan länk.
Och humor måste vi ha och skratta också.
Stort tack för dina tips. Och jag minns var jag sett dem först.

Geddfish ♥ sa...

Du milde tid, vad jag skrattade!
Balaklava, ja jag säger då det.
Japp, det blev en glad måndagskväll, haha! Jag kommer ihåg detta.

nalta norrland sa...

😁🤣😂😝👍

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, och du "anklagar" mig för att vara kreativ! Superbra lösning!

Tack för länken förresten. Och i mitt munskydd är stänkskyddet utbytbart utan sprätt eller klammerborttagare, det ligger som i en ficka. Mannen har beställt ett av mig också men han vill inte ha rött. Får se vad som finns för lämpligt tyg i mitt mycket magra förråd.

När sonen var liten fick vi en hel förpackning med de där kisskydden. Det var perfekt att klä sängen (spoilervarning, du kommer få se hans säng i morgon) när han var magsjuk. Storebrors familj fick resten av förpackningen när vi flyttade, svägerskan lyste upp när jag förklarade vad de kunde användas till, de har ju två yngre barn.

KajsaLisa sa...

Både estetiskt och genialt :)

Anki sa...

Jisses! Att du är smart och kreativ det vet jag redan, men att du är så genialisk det visste jag inte! Skrattade lite, men eftersom jag är som du och inte kan hantera nål och tråd, så är jag mest bara väldigt imponerad! Heja dej!

Ama de casa sa...

Guuu vad smart du är! Såna där sängskydd har jag nog kvar ett par sen pås-tiden. Sen har jag en "halv balaklava" också bland skidkläderna så jag skulle kunna pyssla lite. Fast jag tror jag nöjer mig med munskydden som vi fick av den spanska granntanten på andra sidan gatan. Men det var verkligen genialiskt av dig! :-)

PS: Balaklava blev jag tvungen att googla, tyckte det lät som ett bakverk (baklava) men det stämde ju inte alls ;-)
Så då lärde jag mig nåt nytt idag igen - tack för det :-)

LillaSyster sa...

Man läser som man vill...... Baklava! Det är betydligt godare än att munskydd =) nu har jag läst rätt =) Bra jobbat - har du hämtat inspirationen med häftapparaten från Ama? Hon och Anders brukar ju häfta ihop kläder då de går sönder. Återigen ser vi att det är bra att spara på saker, nu kom det ju till användning. Gillar videon de lagt upp =) Ha en bra tisdag!

Susjos sa...

Haha, jag läste också baklava, den väldigt söta kakan!
Sängskyddet har vi på jobbet i förlossningssängarna, vi kallar det för underlägg, de är ett måste för allt blod och fostervatten och liknande ;-)

Snyggt jobbat med munskyddet!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Fint måndagsbidrag - tack!
Böld i baken var kanske inte nåt att skratta åt, man kan ju få en själv - hahaa!
Nu var det jag som blev tvungen att googla, balaklava... aldrig hört!

Paula sa...

Jag undrade, scrollade, undrade och scrollade. Men självklart! Snilleblixt av BP! Har du testat den bland alla smittade i området? Skoja bara, men har du använt den? eller ska du ha den när du ger dig ut i vimlet?
Har inte sett ett enda skydd här, men dom pratade inte om annat ikväll på nyheterna. Om hur myndigheterna lättar på kravet på skyddsutrustning för vårdanställda eftersom det helt enkelt inte går att få tag på rätt grejer. Allt medan 7 läkare och sköterskor ligger på intensivvården! Jag kan lätt förstå hur de som jobbar och sliter är oroliga för sin egen hälsa och för att smittas.
Du, ett tips om gympa! SVT sänder varje dag ett enklare gympapass för mogen ålder kl 10. Alla avsnitt finns förstås på SVTPLAY under namnet hemmagympa-pass för äldre. Ja ifall du känner dig rastlös...Ha en bra mitt-i-veckan-onsdag