söndag 15 mars 2020

Skyltsöndag #253

När jag valde ut bilder till Skyltsöndag #253 slog det mig att den faktiskt har en röd tråd som jag skulle vilja kalla ”normal”. Fotona är nämligen inte tagna den gångna veckan utan veckan innan, där allt fortfarande var tämligen normalt i Stockholm, i Sverige och i världen. Ja, ni förstår vad jag menar. Enjoy!


Mitt på dagen på Filmstaden Sergel vid Hötorget. Där finns många skyltar, men min blick fastnade på trapporna. Coolt. Skulle gissa att antalet besökare är noll just nu.


Waynes Coffee är en av de stora cafékedjorna som jag aldrig besöker. Föredrar små mysiga ”riktiga” caféer. Å just ett sådant anrikt café fick ge vika för Waynes i Täby Centrum för en månad sedan. Skylten är dock rätt fyndig. Caféet står rätt så tomt just nu.


Veckans höjdare 1: På Hemköp i Täby Centrum finns PostNords utlämningsställe. Man måste gå genom hela affären (smart tänkt där) för att få ut sin försändelse. Man passerar ett antal terminaler där kunderna kan få information om varorna (pris, vikt med mera). Ja, inte på den här stolpen längre då;-) Hyllorna är idag urplockade.


Veckans höjdare 2: Tycker det här collaget på Kulturhuset vid Sergels Torg i Stockholm är så otroligt färgglatt och snyggt. En riktig eye catcher som talar om för nollåttor och turister var de kan få sig en dos av kultur i stor-Stockholm. Inte just nu, men förhoppningsvis snart igen.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Jaaaadu.....jag gissar att det finns en hel del skyltar idag och framöver, som det står "INSTÄLLT" på....Men jag gillar dina skyltar, trapporna var riktigt häftiga!!
Ha en finfin söndagsafton och kväll nu, BP :)

nalta norrland sa...

Allt är snart inställt, stängt och utplockat.
Synd om kulturarbetare som mister inkomst... de är ju oftast inte anställda och har relativt dåliga förmåner vid sjukdom och samhällssmitta.

Skyltarna och främst trappan är ju bara så bäst.

Carita Liljendahl sa...

Vilka härliga trappor! Störtgillas av mig!
Glömde först länka till dig i mitt inlägg i morse, men nu har jag gjort det :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Kulturhusets var riktigt snyggt! Men det ska det liksom vara, de ska ju kunna skylta.

Trapporna på Filmstaden, så har de gjort sedan bion kom, har alltid tyckte det varit roligt. Tittade du bara in eller tittade du på film?

Åke sa...

Vilka läckra trappor du fångat. Du bjöd upp på mycket färgglada skyltar :) En fortsatt trevlig söndagskväll nu.

Ditte sa...

Trevligt och uppiggande skyltning! Och extra glad för att du inte ens nämner något om virus här.

Kulturhusets skylting piggar verkligen upp och fin reklam för vad som finns.Eller brukar finnas.
Filmstadens matta här i trappan drar ju blicken till sig. Ja, antalet besökare är nog inte så stort.

Vad gäller de större kaffekedjorna undviker jag dem också. Finn så många mindre som är trevligare och med bättre kaffe. Söder har massor. Men här har det under veckan inte direkt varit tomt på caféer .Kanske inte fullt heller på de mindre. Skylten på Waynes var bra.

Och så dessa urplockade hyllor...Vad ska folk göra med allt de hamstrar. Smart av Hemköp/Post Nord, precis som på IKEA, att man måste passera innan man kommer ut/fram. Kanske tar men med sig något extra på vägen.

Husbilen-Ellen sa...

Nog har bilden ändrat sig bara på ett par dagar, från trängsel till nästan öde trakt. Trappan var riktigt häftig! Ha dé bra!

Geddfish ♥ sa...

Kanoninlägg med massa färg!
Jag man får njuta av det som njutas kan, haha!
Nämen, jag har det bra. Ibland är det gott att vara panschis och inte behöva oroa sig för månadslönen, även om den inte är som den var då.
Extravaganserna får anstå ett tag, ingen panik.

Susjos sa...

Åh vad jag gillar Kulturhusets skyltning, så fint och färgglatt! Kan vi behöva i dessa tider, om nån nu överhuvudtaget åker in till stan!
Jag vet att på Coop i Vällingby får man också gå hela vägen in i butiken innan man hittar Postnords uthämtningsställe, smart drag!

Ja, det är lite annorlunda nu på jobbet vad gäller besökare med mera!
Lite skriver jag på bloggen om det!

byblixtra sa...

En riktigt färgglad och rolig skyltsöndag!

Håller med dig om att trapporna är coola och ja, nu är det nog folktomt där.

Jag gillar också Kulturhusets skyltning. Den liknar framsidor på pocketböcker.

Guldkryckan sa...

När jag "går runt" på andra bloggar och annat så är det så tydligt...folk håller sig hemma till stor del.
Var ner i affären förut och efter folks "bunkring" igår....så var det helt tomt på folk idag.
Stockholm är ju vackert på många sätt....så även på dina bilder.

SV: Tog beslutet för en stund sedan...jag stannar hemma....allt annat vore bara dumt.

Ha det bäst Bp.

Gunnel sa...

Härliga skyltar. Trappan var festlig. Ja, idag är det nog samma budskap på många skyltar. Det känns lite underligt att allt är inställt och nerstänkt. Kram

Paula sa...

Vilka glada färger du har lyckats fånga denna vecka! Gillar färg, det gör mig glad! Vi får inga prisinfon annat än vid hyllkanten och den är ofta inaktuell, tyvärr. Lite trist, men vi kan väl inte tävla med de stora jättarna. Ha en fin söndagskväll, här startade Robinson-säsongen idag, gillar det!

KajsaLisa sa...

Gillar den där trappan på Filmstaden Sergel. Kulturhusets skyltning var också grym, missat den. Hemköp verkar inte vilja att kunderna får reda på vad det kostar.
Länkar upp nu.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppsan, jag tycks inte ha varit i city på länge - jättesnygg skyltparad på Kulturhuset! Och Filmstadens trappor också! Vad beträffar fik så får jag inte in i min skalle hur det kan gå att ha så otroligt många i Stockholm - och då menar jag när hälsoläget är "normalt". Nu är det väl totalt hopplöst, antar jag.

Anki sa...

Härlig skyltning ... tyvärr är nog det mesta inställt nu - men du fick många bra skyltar fick du i alla fall! Rulltrappan är bara såå häftig!

Ama de casa sa...

Ja, se där. Den gemensamma nämnaren mellan vår skyltning är "normal" :-D Fast här är det mesta allt annat än normalt nu.

Appsolut var fyndigt och collaget var hur läckert som helst! Man blir glad av färg, och jag hoppas att du får en glad måndag!

Karin Eklund sa...

Gillar mycket allt du visar idag o i all synnerhet trapporna.
Vi lever i en oroande tid just nu men snart, förhoppningsvis, så är vi hemmastadda igen, mindre upphängda och står stadigt på jorden, allt har sin tid.
Under tiden är det fint att bl.a. se på skyltar.
Ha det gott!

Christian sa...

Håller med ...
...trapporna är sköna
...besöker heller inte de stora utan de riktiga caféerna

Ha en skön vecka :)