lördag 7 mars 2020

Bokmärken och svarsmix


Just det här bokmärket ligger som "teaser" på Ålidhemsskolans Facebooksida. Märket ser kanske färgmässigt lite tråkigt ut, men jag tycker att 3D-effekten är lyckad. Skulle gissa att bokmärket har ritats av en kille;-)


Ett färgglatt bokmärke med flera viktiga budskap. 11-årigen som gjort märket har verkligen tänkt till här.

Dags för resterande bokmärken som jag fick av Åsa. Även de skapades under ett läsprojekt av klass 5 A på Norra Ålidhemsskolan i Umeå. Tusen tack Åsa! Till min stora glädje har Åsa själv också lagt upp ett eget riktigt läckert bokmärke idag. Kolla! Japp, temat smittar av sig och blir snabbt beroendeframkallande:-)

Reklam för Norrlands bibliotek
Jag menar, det är faktiskt inte mera än rätt att göra reklam för alla aktiva och kreativa bibliotek i Norrland. Tycker att stor-Stockholms biblioteksansvariga borde göra en studieresa norrut för att få lite inspiration!

Svarsmix
Ligger lite efter med Orsakullans frågor den här veckan, men nu så;-)

Digital brevlåda
Orsakullan undrar om jag har en digital brevlåda. Mitt svar: nej, det har jag inte. Tänker inte skaffa mig en heller, om jag inte blir tvungen.

Nyheter
Förutom svenska nyheter på tv och på nätet läser/tittar jag på BBC och CNN, nåt jag kan varmt rekommendera. Man får liksom en mera global överblick om vad som händer i världen. Ingen munter läsning nuförtiden, men ändå.

Lördag
Har faktiskt spenderat större delen av eftermiddagen på balkongen med ”Kniv”, boken skriven av Jo Nesbø alltså.

Temat "Bokmärken" har jag hittat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

14 kommentarer:

Susjos sa...

Va kul att du tittar på CNN och BBC, det är min mans favoritkanaler också!

I kväll smäller det, mellofinal, titta gärna på öppningsnumret, proffsigt till låten "Bergakungens sal"!
Nu måste jag vidare mot Telefonplan!'Kram

Hanneles bokparadis sa...

riktigt bra och snyggt bokmärke, inga missförstånd kan uppstå

Karin Eklund sa...

Jag tittar också på CNN och BBC :).
Dt är roligt med andra perspektiv lite från sidan om. Ibland undrar jag om de ens vet om att det finns ett Norden.
Trevlig fortsättning på kvällen !

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Så fina bokmärken, det är något speciellt när barn skapar ändå :). Sedan låter din dag som väldigt givande. Jag gissar på att ni precis som vi haft strålande sol idag? :)

Ditte sa...

Väldigt roligt med bokmärkena som tillverkats under läsprojektet. Fina och talande var och en på sitt sätt. Tyvärr kan vi som inte är inbjudna se Åsas inlägg. Så att titta på hennes bokmärke låter sig inte göras av mig och andra som inte är det.
Visst är det roligt att de norrländska biblioteken som är kreativa kommer fram.
Vad gäller digital brevlåda har jag haft "Kivra" i flera år och tycker den är bra. Men nödvändig. Nja...
Gillar också BBC. Är mer tveksam till CNN men ser den också. Och som komplement här hemma lyssnar jag en hel del på P1 och så ofta jag kan "Dagens Eko".

Geddfish ♥ sa...

Härliga bokmärken! Fyndiga, duktiga elever! Så fint att ha fått dessa av Åsa. Kul att Åsa också lägger upp bokmärken, synd att inte alla kan titta på dem.
Jodå, jag har digital brevlåda sedan många år, tycker det är bekvämt.

Jaså, så du har namnat min HP. Hans Petter. Vet du vad, jag tänkte då på Hans Pettersson med hunden Hjo-Hjo, den bloggande bibliotekarien, varit tyst länge.
Trevlig Mellokväll! Jag engagerar mig inte, ljudet är på bara.

Emma, Sol som sol? sa...

Fantastiskt med bokmärkena! Och att biblioteken får dem gratis är ju fint. Tänk, bokmärken måste ju vara perfekt projekt, roligt att göra, kliar i kreatevitetsfingrarna. Nä, jag ska inte, har så mycket annat att göra ändå.

Kivra har vi haft i mänga herrans år nu. När vi dessutom bor som vi gör är det ju supersmidigt. Men jag förstår fortfarande inte logiken i att få ett meddelande om att logga in på Kivra för att där läsa att man ska logga in på Pensionsmyndighetens sida.

Paula sa...

Hej, jag har ännu inte börjat läsa de engelska nyhetskanalerna, läser dock finska YLE, på engelska, haha! Lite knäpp får man vara, men sportnyheterna tar jag på finska...
Ja han är charmig den gode Babak, tyvärr surrade det jämt en massa tandsköterskor omkring honom som humlor runt en bikupa...
Hörs imorgon bland skyltskörden!

Anki sa...

Kreativa och fina bokmärken ... de är duktiga skolbarnen som skapar!
jodå ... här använder vi den digitala brevlådan Kivra ... toppenbra om du frågar mig och mm man tänker på PostNords utförande av postgången så känns den betydligt säkrar!

Ama de casa sa...

Vilka kreativa bokmärken! :-) Snällt av Åsa.

CNN och BBC tittar jag på när vi är ute på vift, annars blir det mest Rapport på datorn.

Vi har digital brevlåda. Vill ha så lite som möjligt i vår vanliga brevlåda eftersom den är (onödigt!) liten och vi vill inte skylta med att vi inte är hemma när vi är ute och reser. Vi har folk som kollar att den inte svämmar över, men vi vill inte att dom ska ha för stort jobb. Dessutom har vi ju kollen på resan också :-)

Guldkryckan sa...

BBC har väl många kanaler antar jag men jag kollar på en av dem iallafall...riktigt bra.
CNN går för jämnan på tv när vi är utomlands på semester...har ännu aldrig beställt att få svensk tv på rummet som man tydligen kan få om man vill på semestern.
Men även här hemma kollar jag ibland...lite annat perspektiv än det svenska är ju något att försöka få till sig.

Digital brevlåda har jag skaffat mig sen några år tillbaka, tidigare skatteåterbäring är väl orsaken för det, jag vill ha mina stålar ;)
Har även försäkringar där, fast dem trycker jag ändå ut på papper...litar inte fullt ut på den digitala brevlådan.

Ha det underbart Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Kul lärarinitiativ. Hoppas det stimulerade till läsning! Jag har inte heller digital brevlåda ... antar att vi är väldigt omoderna???

tanthuset.blogg.se sa...

Norrland levererar återigen ;) Jag drömde häromnatten att jag borde fixa fler bokmärken till dig men det verkar som om det ordnar sig ändå, märkligt vad man kan drömma :D
Digital brevlåda, näääääää
Ha en toppensöndag BP, det hoppas jag alla får :)

Gunnel sa...

Vilka duktiga elever! Det är bra att kolla in nyheter och information från olika håll. Man får lite mer kött på benen då och det är intressant att se hur saker och ting vinklas på de olika kanalerna.