torsdag 19 mars 2020

Tråktorsdag


Säkerhetavstånd en meter - check!


Ingen social kontakt - check! Säkerhetsavstånd en meter - check!Varning för medellångt inlägg;-)

Förra torsdagen snöade det. Idag sken solen från en klarblå himmel. Antar att alla 70 plussare gläder sig lite extra över det. Gymnasieleverna för väntas ju plugga på distans. Har ni förresten tänkt på det att ”gamlingar” och gymnasieelever nu på något sätt är ”jämställda”.

"Husarrest"
Med Coronaviruset hängande över oss spelar det liksom ingen roll längre om man är 17 eller 80 år gammal. Grupperna rekommenderas att sätta sig själva i hemkarantän, vilket är ungefär samma sak hom husarrest. Den enda skillnaden är att panschisarna åtminstone slipper plugga på distans respektive vara uppkopplade mot arbetsplatsen.

Goda råd
Läste några idéer hos Eva om hur 70 plussare ska sysselsätta sig under ”husarresten”. Hennes bästa tips: om Systembolagets hemsida inte fungerar så kan ni hålla er flytande här. Min bästa rekommendation om ni har svårt att få tiden att gå, när ni inte vågar er ut är att vända på dygnet helt enkelt.

Beprövad metod
Regeringens rekommendationer vet man ju först i efterhand om de har fungerat eller inte. Min uppmaning däremot är beprövad och fungerar. Man lägger sig tidigast klockan 02:00 och går absolut inte upp förrän klockan 11:00. Lunch klockan 15:00, middag cirka klockan 20:30. Innan det blir läggdags kan man äta ett mellanmål och dränka eventuella sorger med ett glas vin eller två.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Två av bilderna jag lägger upp är fruktansvärt tråkiga, men de är dagsfärska och dokumenterar dagens sociala umgänge på innergården. Bild nummer 3 fick mig att asgarva. DS.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Sista bilden gav mig också ett gott skratt. Uppiggande!
I våra trakter var det gott om promenerare längs kajerna och i alla åldrar. Och med rejäla avstånd både på kajen och på de bänkar där man satt. Så även på dina bilder.
Och många plockade fram sina termosar och pratade med varandra på avstånd. Att det var så gott om folk ute kan bero på att de verkade ha lyssnat både till virusexpexperten Johan Giesecke och Anders Tegnell och anammat det här med promenader. Jag går också ut dagligen och tror också det är bra att komma ut för att hämta och fylla på krafter. Men givetvis hålla avstånd och undvika folksamlingar.
Tyckte alla jag såg var bra på detta.
Men givetvis ska man göra det som känns bäst för en själv. Experter finns det ju många och kan rekommendera lite olika. För egen del har jag gått på de rekommendationer som både J.G och A.T. har gett och de känns adekvata just nu. Sen kan man bara följa läget och se vad som händer.
Och visst är det ett förfärligt tråkigt läge vi har.
Svårt att få tiden att gå har jag inte riktigt haft än så länge. Men har som du vänt lite på dygnet. Middagen blir sen liksom frukost.

Geddfish ♥ sa...

Det går ingen nöd på mig och jag skrattade gott åt bild nr 3.
Men jag har förfärligt tråkigt. Nu kom rekommendationer att inte åka inom Sverige heller. Tänker på mina barn, som jag är inbjudna till. Jag vill ju veta att jag kan åka hem igen. Hemma är bäst.
Nej, det görs mycket inom Lidköping, alla ställer upp.
Kan väl hålla med om att det varit en tråkig torsdag men jag har varit ute rätt mycket.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Vem behöver mat när man har papper ;) ;D . Ja du ni är verkligen satta i husarrest. Har ni provat att få hemkörd mat eller så? Jag tänkte beställa och hämta med bilen i veckan. Så länge man kan slippa detta försöker jag.

Susjos sa...

Ja, såklart skrattade jag också åt bild nr 3!
Min svåger som är 75 år (och nattuggla) handlar på ICA sent på kvällen när det nästan är tomt i butiken, smart om man inte är morgonpigg och besöker matbutikerna väldigt tidigt.

Din uppmaning är ju ungefär som jag gör, sent i säng, sovmorgon, sena måltider och ett glas vin eller två innan läggdags!


Svar: Ja, det var en patient på min avdelning som testades positivt, den barnmorska som hade hand om henne hade all skyddsutrustning som man ska ha, och jag var inte i närheten av patienten som inte rörde sig ute på avdelningen,men vi i personalgruppen träffar ju dock på varandra under natten, så det är bara dumt att vara på F&S när jag kommer nära detta virus på sjukhuset, det är väl en tidsfråga innan man blir sjuk?

Emma, Sol som sol? sa...

Hahaha! Toarullarna!
Om tider, i Serbien får folk nu inte vara ute mellan klockan 20 och 5. Om över 65 år ska man hålla sig inne. Om jag minns det rätt så har matbutikerna öppet extra endast för de äldre kl 5 och någon timme, de är ju ändå ofta vakna då!

KajsaLisa sa...

Ha ha, en av dina bästa Tråktorsdagar. Jag funderade en del över första bilden med barnvagn, hur genomför man ett blöjbyte på en meters avstånd. Skyddsrumsbilden skrattade jag ordentligt åt.
Man kan faktiskt gå ut om man inte träffar andra människor, hoppas både 17 och 80-åringarna förstår det :)

Ama de casa sa...

Haha! Tack för dagens första garv - toarullarna :-D På TV-n som står på i bakgrunden är det inga muntra grejer direkt...

Husarrest fick vi tidigare "bara" när vi beställt nåt med hemleverans. På spanska manér så kunde man få uppgift att det skulle komma på fm eller em/kväll, ibland inte ens så "noga" specificerat. Nu har Anders passat på att beställa några nya leksaker från "PC componentes", vi sitter ju ändå redan i husarrest. Hmm... Det kan bli dyrt det här... ;-)

Jag orkar inte vända på dygnet. Det får räcka med att dom snart knycker en timme av oss igen. Det brukar ge mig jetlag nån vecka... :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Haha, bild nr 3 säger verkligen det mesta om läget!! Vi här i huset är 70-minusare men vi har karantänat oss ändå, det funkar bara bra :)
Man är tillåten att ta en powernap varje dag och läsa lite mer än vanligt, inte så illa faktiskt :D
Ha det gott BP!!

Monica sa...

Här kör vi civil olydnad och lever
som vanligt soppan är ju billig nu.
Snart skickar dom väl hem en fotboja
till alla pensios.
Denna hysteri börjar skrämma mej detta
kan aldrig sluta väl.
Det är ju behjärtansvärt att man månar om
dom gamla helt plötsligt en grupp som man
skitit totalt i förut och som fått skulden
för allt elände i samhället.
Håller med dej för en gångs skull har vår
regering agerat helt rätt.
Soluppgångarna är också fina men det missar
ju du med din dygnsrytm HIHI
Svaret till Greta är mer än klockrent.
Förra fredagen var jag på bolaget i Arninge
brukar vara nästan folktomt men då var det
knökfullt kanske beror på att handspriten är slut.
Ha en skön helg :-)

Carita Liljendahl sa...

Ja, den där bunkerbilden är rolig :-)
Hos oss skrev dom i en affär att man skulle hålla två meters avstånd... det var omöjligt då man mötte kassaflickan och skulle betala.

Christian sa...

Hahaha, "avståndshållningspolisen" tar sitt jobb på allvar!
I morronstudion på tysk tv sitter programledarna inte bredvid varandra som i Sverige, utan med flera meters avstånd i var sitt hörn av morronsoffan.

Paula sa...

Haha, tack för dina goda råd, det är nog ganska nära min verklighet. Fast nu då jag inte är riktigt på topp så är klockan två för sent, då har benet somnat för sig själv. Heja dig!