torsdag 12 mars 2020

Tråktorsdag
Det vita ni ser på bilderna kallas visst för snö;-)

Alltså ärligt talat finns det nåt roligt att glädja sig åt just nu?! Har verkligen försökt att hitta upplyftande nyheter i alla möjliga medier idag. Kan inte påstå att jag har lyckats speciellt väl. Men man ska ju se positivt på livet, eller hur!!? Så här kommer några få ”godbitar” som jag gärna vill dela med mig.

Bitcoin
Nu ska jag inte vara elak, men kryptovalutan Bitcoin med sina eländiga skräpmejl har retat mig ett tag. Så att Bitcoin befinner sig i fritt fall och rasar mer än hela börsen just nu, fick mig att småle en aning.

Fake views
Fake views hade jag aldrig hört talas om. Men nu har jag det tack vare en kommentar av Anette.
Det är sajten Arkitektupproret som uppmanade att rösta fram ”Årets Fake View”, det vill säga vilken arkitekt ljög mest i sin visionsbild. Visionsbilder används för att sälja in projekt till klienter och ska förmedla en bild av hur en ny byggnad kommer att se ut. Gå in här och läs om tävlingen. Vem som "vann" kan ni läsa om här. Helt rätt vinnare om ni frågar mig. Jag garanterar minst femton minuter utan en enda tanke på Corona-pandemin.

Vanlig influensa
Så jag skrattade när jag såg den här rubriken. Man blir genast lugnare när man får veta att den vanliga influensan är mildare i år…


Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. De två första dagsfärska bilderna illustrerar dagens ”läge” perfekt. DS.

11 kommentarer:

Susjos sa...

Japp, nog var det en tråktorsdag idag, ville verkligen inte åka hem till Stockholm och regnrusk, från ett soligt Järvsö med lite mindre folksamlingar och Coronavirus!
Tur att årets vanliga influensa är mildare i år!
Varm Kram till dig BP!

Ditte sa...

Vädermässigt var det en riktigt trist torsdag. Men jag var på MoS och åt lunch med en väninna både gott och trevligt. Och ler fortfarande åt gårdagens föreställning på Scalateatren och Sissela Kyles föreställning "Etta på listan". Humor! Många skratt.
Att Bitcoin rasat var också glädjande.
Läste länkarna om "Fake views" och detta var något jag inte alls kände till. Men man lär sig alltid något nytt här bland bloggarna. I övrigt ägnar jag inte Corona så många tankar. Räcker att massmedia gör det. Men konstaterar till tråktorsdag att fallen drastiskt ökat i Spanien och med många dödsfall.
Sista bilden var också rolig. Och det var ju ett positivt budskap.

KajsaLisa sa...

Ha ha, du upplevde samma som jag, men fick bättre bilder. Håller med, Corona börjar bli tröttsamt.

Emma, Sol som sol? sa...

Kan just raportera att skolorna stängs nu i Andalusien från och med måndag till minst 1 april. Det är himla tråkigt men samtidigt känner jag ÄNTLIGEN!

Min brorson sa att det föll som bomull från himlen i dag, det var så fluffigt.

Anki sa...

Inte mycket till kul nu ... inte med något! Ingen snö här, men regn - hela dagen! Inte kul det heller. Kollade in Kasper Kalkon-priset ... och ja det var då ett gräsligt fult hus som vann!
Tur den vanliga influensan är mild, men det är klart ... jämför man med som dök upp i stället så är den nog som en ljuv bris bara.
Svar: Japp, det är snödroppar - fyllda snödroppar, vilket även står i bildtexten :)

nalta norrland sa...

Torsdag var en rejält tråkig dag men då jag mestadels var trött å vilade bort större delen av dagen ska jag väl inte klaga ;-) det hade kunnat vara värre.

Men mitt torsdags blogginlägg var tråkigt :D

Nu fredag... förhoppningsvis inga fler coronasmittade i min del av Sverige, hörde igår att det fanns coronasjuka i hemkarantän i Klimpfjäll.

Ama de casa sa...

Oj... Fast jag tittade just upp på TV-n som går i bakgrunden och åtminstone på lördag (imorgon, alltså) såg jag mest bara stora solar över hela Sverige :-)

Tack för infon att den vanliga influensan blir mildare i år :-D

Bitcoin har jag aldrig begripit mig på. Fast det fanns en Bitcoinapparat på Habaneras köpcenter som jag fotade till en skyltsöndag. Senast vi var dit så var den borta. I alla fall från den plats där jag fotade den.

Monica sa...

Snön som kommer nu skrämmer mej inte har
inte skottat en enda gång denna vinter det
tackar vi för.
Vegan nej tack skulle bli svårt med maten
redan nu är det ett himla räknande av sockerarter
föredrar att vara proteinbulle :-)
Jag som tillhör riskgrupperna och kunde ha dött av
en så kallad vanlig förkylning i Januari fattar inte
vad folk håller på med.
All denna hysteri och panik man piskar upp blir väl
till slut människans undergång.
Älskar din galghumor den var så bra:-)
Då är vi två i alla fall har inte heller en digital
brevlåda, undrar ibland hur länge man ska hänga med
snart står man väl helt utanför samhället.
Ha en skön helg:-)

Geddfish ♥ sa...

Jag hade nåt liknande snöigt flummigt igår.
Jag ler också åt Bitcoin, nåt så löjligt. Men inte kul med börsfallet på sparandet. Men det var väntat.
Trevlig fredag!

tanthuset.blogg.se sa...

Hahaha, vilken GLADFREDAG det blev här i huset :D :D Bitcoin är en historia för sig, jag vet inte huuuur många gånger jag har blockerat det och ändå har det kommit nya mejl men nu börjar det lugna sig lite, tack o lov! Sen var jag ju bara tvungen att gå in på länkarna om Fake View och jag bara dööööör. Visst var det rätt vinnare Brf Snälla Riva...jisses, jag har skrattkramp!! Tack BP!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det där var väl ett onödigt väder...
Toppenbidrag till tråktorsdag!