söndag 8 mars 2020

Skyltsöndag #252

Idag vill jag gärna visa er några riktigt udda och ganska coola skyltar från Stockholms innerstad. Enjoy!

It's: Pleat. Den skyltningen kunde jag inte missa, trots att den satt högre upp. Att det var ett café förstod jag ju, men att det ingick i H & M-koncernen visste jag inte. Namnet ”pleat” betyder ”veck” – som i kjol alltså. Förstår inte riktigt kopplingen till ett café, men Pleats hemsida är en av det roligaste jag sett.


På den här bilden finns det hur många (ganska tråkiga) skyltar som helst. Det var alltså inte de som jag reagerade på utan växtväggen på byggnaden. Häftigt och totalt otippat mitt på Stockholms värsta shoppingstråk Drottninggatan.


Veckans höjdare 1 och 2: Stockholm är just nu en enda byggarbetsplats. Då måste man hålla nollåttorna på bra humör. Reklambyrån som gjort skyltarna vid den gigantiska ombyggnaden av Slussen har lyckats hundra procent med att få besökare att dra på smilbanden. Vasakronans reklambyrå ville inte vara sämre, men lyckades inte fullt ut.


Ny ”Lifestylescen”
Här ser ni lågdelarna av Hötorgshusen 1-4 på Sergelgatan som får sig ett välbehövligt ansiktslyft. Måste medge att jag inte förstod budskapet där. Men det klarnade när jag googlade. Vasakronan skapar här en ”Lifestylescen”. Suck säger jag bara, men som tur var är åtminstone den orangea färgen helt i min smak.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Ja deras hemsida var suverän! Såg du cyklisten på botten? Qué? Och så är de helt ärliga på hemsidan med vad det kostar med att ta sig en kopp kaffe eller en wraps, det gillar jag.

nalta norrland sa...

Orange is the new black ;-)

Åke sa...

Första skylten var riktigt rolig helt underbar. Vad beträffande slussen förstår jag mig inte på Er liksom, ni bara bygger och bygger och sedan bygger ni. Därefter fraktar ni en bro från Kina, tala om miljövänligt :) Inte undra på att ni får byta skyltomslag till den s.k. slussen hela tiden. Nu ska jag inte vara dum. Men måste få påpeka det. I Skyltsöndag har man kul som byter skyltar för varandra :)

Annette sa...

Vilket intressant inlägg, jag tror att jag har klickat på varenda en av dina länkar! :) Jag gillar verkligen skyltarna vid Slussen, särskilt den med pilar för turister ned mot Gamla stan och för hipsters mot Södermalm! Klickade in för att se vad Lifestylescen är för något, och fick associationer till Arkitekturupprorer som visar före- och efterbilder på olika byggen. Litet som jag tror att den där Lifestylescenen kommer att bli, snyggt på ritningarna, men kanske inte lika snyggt i verkligheten.

Om du klickar in på den här länken får du se tio olika före- och efterbilder på olika byggen:
https://www.arkitekturupproret.se/2020/03/04/rosta-fram-arets-fake-view-dvs-vilken-arkitekt-ljog-mest-i-sin-visionsbild/

Gillade It's pleat! Dit måste jag gå när jag är i stan och se om det är lika kul i verkligheten som det verkar utifrån hemsidan!

tanthuset.blogg.se sa...

Hihihi, jadu den hemsidan gick inte av för hackor :D Skyltarna vid Slussen är också riktigt bra, där har dom tänkt till :) Jag min armade lantis var tvungen att kolla in länken till Lifestylescenen....men konstaterar att det inte är nåt vi behöver i Skivsjö eller Vindeln, det räcker att jag köper nya kläder på postorder och går nån gata fram till en av pizzeriorna sen är det färdiglifeat, mode (?), uppträdande och mat! Voila! Där sparade jag några miljoner till kommunen!
Ha en toppenkväll, BP :)

LillaSyster sa...

Undrar om de någonsin blir klara med alla ombyggnationer av vägnät och byggnader i huvudstaden..... Jag är ju inte där så ofta men alltid är det halvt kaotiskt de gånger man måste åka dit. Ja ja det är ju bhalv rörigt här i stan också, skillnaden är ju att här hittar jag ju ändå. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Toppenskyltning från City i Stockholm. Sort tack! Inser att det var ett tag sedan jag var där.
Kul med caféet ovanpå H&M. Tittade in på hemsidan. Jättekul! Får nog ta mig ett besök här.
Och visst är Stockholm en gigantisk byggarbetsplats. Så de gröna växterna här på Drottninggatan piggar upp.
Att konkurrera med skyltarna på Slussen är svårt. Men kul att Vasakronan gör ett försök. Piggar upp. Och orange är ju helt ok.

Geddfish ♥ sa...

Kunde det bli bättre skyltat? Nä, du har toppen, som vanligt, härligt!
Det var väldigt vad de brötar i Stockholm, stan är rena byggarbetsplatsen, ju!
Men många skyltar blir det ju.
Jag gillade extra mycket dina orange skyltar, älskar den färgen jag också!

KajsaLisa sa...

Skall kolla deras hemsida. Nej som du säger Slussenskyltarna är i en helt annan klass.
Jag har aldrig begripit varför den här branschen kallar sig kreativ, det mesta är ju mest crap, men Slussen sticker ut här. Busken var lite kul i alla fall.
Länkar upp dig nu.

Karin Eklund sa...

Slussenskyltarna! Wow! Så härliga, mera sådana med humor åt folket, de är synnerligen uppiggande.
Hemsidan är också en höjdare!

Tack BP för härlig skyltning!

Anki sa...

Häftigt med växterna på väggen där mitt i city!
Kul skyltning ... och caféets hemsida var verkligen suverän. Kul med texten som rullade upp till höger och de rörliga bilderna :)

Ama de casa sa...

Cool väggväxt :-)

Gillar den orangea reklamen! Läcker färg som verkligen syns :-)

Paula sa...

Jag hade aldrig ens hört ordet pleat, än mindre att jag förstod vad det betyder! Och inte får jag heller någon direkt association till ett fik eller till bakverk. När jag gick in på länken såg jag en rolig teckning uppe i högra hörnet, en gubbe som var helt snedvriden där han satt/låg o drack kaffe...
Vilket myller av folk där i city, det reagerade jag mest på. Växtväggar är bra, takterrasser ännu bättre, hoppas man börjar odla stort uppe på alla tillgängliga takytor, lokalproducerat, miljövänligt o gott.
Tack för en air av storstan, kände nästan dieselångorna...
Ha en fin måndag!

Christian sa...

Det var spännande med nollåttafoton.....å kul också, absolut!
:)

byblixtra sa...

Jag gillar skyltarna vid Slussen och så ombyggnationen på Sergelgatan. Det ser ut att bli fint där.

Anni sa...

Skulle inte ha klickat på länken till Pleat, nu är jag grymt sugen på morotskaka.