torsdag 5 mars 2020

Tråktorsdag – det kryper närmare och närmare


En toppen och helt otippat present från Åke.


Efter många "slagningar" hittade jag äntligen fyra nya sittdynor i rätt färg, lila:-)


Bonusbild: Efter en grå och tråkig dag kom solen fram. Den här bilden visar en solnedgång à la BP. Tycker fotot är urläckert.

Den senaste tiden har jag börjat undra om inte alla dagar är tråkiga just nu. Jag menar, när har vi senast läst/sett något riktigt roligt i media? Coronaviruset är på allas läppar, och det kryper närmare och närmare.

Skidsemester i norra Italien
Min favo kollega Eva berättade idag att en av mina närmaste kollegor jag jobbade med har satts i ”husarrest” av företaget (läs: hon får jobbar hemifrån i två veckor). Hon och hennes familj var på skidresa i norra Italien. Kollegans man som är överläkare på ett av Stockholms större sjukhus varken testades för viruset eller sattes i hemkarantän. Märkligt.

Täbybo
En annan av mina före detta arbetskamrater som även han åkte skidor i norra Italien sitter också i ”husarrest”. Och han är Täbybo. Japp, det kryper närmare och närmare… Ingen av kollegorna har visat några symptom som tur är.

Mitt i det dystra
Men mitt i det dystra låg det ett kuvert på hallgolvet idag som innehöll två jätteläckra kulspetspennor. Det är gulliga Åke som tycker att jag ska fortsätta med att skriva från hand, vilket jag sååååå gärna gör, har faktiskt aldrig riktigt slutat med det. Tusen tack:-)

Nya sittdynor
Ytterligare något positivt idag. Efter ett idogt letande hittade jag äntligen fyra nya sittdynor i rätt färg (lila) till balkongstolarna. Klickade hem dom från Chilli i måndags och hämtade ut dom idag. Än så länge är de kvar i tråkiga plastpåsar, men snart så:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg velger bort det som ikke passer meg å lese. Jeg velger bort negative ting, klaging og sutring. Jeg velger å bruke tiden min på det som er positivt.

Karin Eklund sa...

Intressant detta med husarrest, vilket jag förstår att är viktigt med tanke på smittorisken, men tänk om läkaren är smittobärare. Märkligt, men världen är märklig.
Din tråktorsdag är som vanligt riktigt positiv, pennor från Åke och sittdynor i den färg du ville ha!

Ditte sa...

Tråkig torsdag? Inte så trist. Beror ju på hur man ser det.
Kul med pennorna från Åke och jätteroligt att du hittade dessa snygga dynor. Ska absolut tilla in på Chilis hemsida.
Läcker solnedgång också. Inte ett dugg tråkig. Tvärt om.

Vad gäller coronaviruset känns det som om media frossar i detta nu. Att vara smittad innebär ju inte att man faller av pinn. Hörde en man nu i kväll på Rapport som var smittat och i karantän hemma. Men han var positiv och vid gott mod. Hade varit i Italien och åkt skidor.
Men har man inga symtom testas man ju inte. Lite speciellt att företaget sätter någon man inte vet är smittad i karantän. Men kanske för säkerhets skull. Men har man inga symtom så är det märkligt med husarrest. Inget vad jag förstått några smittskyddsläkare har rekommenderat. Men tycker företaget det och betalar så är det ju helt ok.
Känner flera som varit i Italien och åkt skidor men inte har symtom och de är i skolan och på jobbet.
Men man får följa utvecklingen. Jag är inte oroad. Och att vara smittad innebär ju egentligen inte så mycket mer än att man blir sjuk i varierad skala.

nalta norrland sa...

Kul med oväntad present, plötsligt händer det :)
Snygga sittdynor... ska kolla in chill jag med :)
Sista bilden, YES... jo men Du den var dagens bästa :)

Coronaviruset, såg på nyheterna om nån karl som var satt i hemmakarantän medan frun fick bli inlagd då hon hade astma,
orkar inte riktigt bry mig... min mor är nojjig.
Risken känns inte ohyggligt stor att jag/vi ska drabbas... fast vem vet ;-) Elin är ju i Örnsköldsvik å där finns det ju massa människor, nån kan ju varit till norra Italien eller Iran.

nalta norrland sa...

svar Jag tror/tänker att blåsorna kan höra ihop med tröttheten och möjligtvis med förkylning oxå, men Du har rätt... blåsor i munnen har jag lite väl ofta ;-)

Jag tror Elin blev rädd då hon slog armen eftersom det är den arm hon bröt för ett par år sen.

Emma, Sol som sol? sa...

Du ser, du hittade dynor på Chili till slut!

Bra pennor är guld värda! Har alltid pennor till hands, ett block ligger bredvid på skrivbordet för diverse noteringar. I köker har jag en jättebra reklampenna att skriva inköpslistan med. Pennorna från Åke var ju dessutom riktigt snygga!

Monica sa...

Nej hemangiosarkom är en typisk schäfersjukdom
inget som CC normalt råkar ut för.
Ha en skön helg:-)

Anki sa...

Knappast en tråktorsdag ... ja förutom coronaviruset som sprider sig då och det är ju egentligen tråkigt nog, speciellt om man känner personer som drabbats.
Riktigt snygga pennor - verkligen hyggligt och generöst av Åke! De lila dynorna är såå läckra!
Ha en fin fredag!

Ama de casa sa...

Här sabbade du tråktorsdagen... Både nya dynor och den fina och oväntade presenten övervägde åt det positiva hållet. Corona må vara väldigt otäckt och närmar sig, men du vet ju. Likt "fem myror är fler än fyra elefanter" så måste ju två otråkiga saker vara mer än en tråkig ;-)

Väldigt märkligt att läkaren inte ens testades. Hur tänkte dom där?

Det blir så himla fint ljus när solen börjar gå ned - läcker bild!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Skrattade till lite "typiskt Sverige" på skrattet gällande läkaren vs den som fick jobba hemma. Det är liksom helt galet på något vis, de som jobbar närmast människor ska vara på plats men de som träffar färre inte?! Vi inom skolan ska också dit oavsett om det är utbrott eller ej. Vad säger man? ;)

Susjos sa...

Tycker du hade en mindre tråkig torsdag ju! Pennor från Åke och hittade dynor i din färg, lovely!!!
Men visst coronavirusets framfart är ju inte kul, och hur galet är det inte att en läkare inte sätts i karantän? Jisses!

Kram!

tanthuset.blogg.se sa...

Men inte var väl det där så tråkigt?? Pennorna är jätteläckra, dynorna likaså och bilden på solnedgången, ja jag håller med! Den är super! Jag gillar dom där prickarna i nederkanten också :D Jag gillar inte bara rutigt, jag gillar prickigt också :D
Sen är det ju det där med coronaviruset förstås, nej, det är inte lika roligt och i ärlighetens namn tycker jag det börjar bli tjatigt med alla nyheter om det. Jo, jag förstår att det är nödvändigt med information...men hela tiden???
Märkligt förstås, att den där överläkaren inte blev satt i husarrest...
Ha en toppenfredag nu BP!

Freedomtravel sa...

Kan hålla med om att det borde vara lite extra försiktighet kring de som arbetar i omvårdande yrken och är nära t.ex. patienter. Tycker i övrigt inte att vi behöver ha panik kanske, men vårdpersonal kan ju träffa riskgrupper, och hinner kanske inte upptäcka själva i tid att de har symptom.

Klimakteriehäxan sa...

Superfin fasadbild! Borde ha varit med på Liljevalchs!

Åke sa...

Ja hoppas du gillar pennorna. Dom är garanterat nya och plockades ur dess kartongs påse innan jag sände dem. Trevlig Helg!

Guldkryckan sa...

Pennor är inte fel alls, man kan väl aldrig får för många kan jag känna, extra kul när det är en present.

Corona ja...märkligt det där...tror inte de vet riktigt ännu hur det ska vara...ingen tycks veta men snart får vi väl ett allmänt förfaringssätt att förhålla oss till.
Hoppas iallafall.

Ha det bäst.