måndag 9 mars 2020

Glad måndag med ”galghumor”


Svenskarna verkar hamstra matvaror just nu. I Australien är det toalettpapper som bunkras.


Min favo öl under sommaren - Corona. Undrar om deras försäljning gått upp eller ned på sistone...


Sjukt ?! Jo, kanske.

Som ni vet är det ofta under tuffa tider som galghumorn triggas, alltså förmågan att se något lustigt i en svår situation. Kanske skulle man kunna kalla det för sjuk humor också. Maken brukar ju säga att ”humour doesn’t travel”, och han kan nog ha en poäng där. Vad tycker ni?

Australiensisk humor
På sistone har vår australiensiska kompis Frank bombaderat oss med bilder från ”Australian Memes Official” som skämtar om coronaviruset. Det jag har lärt mig efter att ha kollat hans mejl och gruppens FB-sajt är att man ”down under” inte hamstrar mat utan toalettpapper just nu.

Oroad?!
Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt vad jag ska svara på Orsakullans fråga. Världen är oerhört sårbar, det har spridningen av viruset verkligen visat. Det är ju inte bara sjukdomen som skrämmer utan konsekvenserna av den som är minst lika allvarliga. För min egen del kan jag säga att jag just nu inte skulle sätta mig i ett flygplan eller ett kryssningsfartyg, oavsett destination. Å visst reagerar jag med ett hopp bakåt om någon snörvlar, nyser och hostar. Åldersnoja antar jag;-)

Tycker att dagens inlägg passar bra till ”Glad måndag” (om man tycker att bilderna jag lagt upp är roliga) och Orsakullans fråga.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Hahaha! De var roliga! Jag tycker att man ska kunna skämta om det bara man vet att det är ett skämt. Visst finns det gränser och för en del är det svårt att veta var gränsen går. Kan ju vara så att gränserna dras lite olika också.

Oroad? Japp! Antalet smittade kryper uppåt och närmare. Så vi är noga med hur vi rör oss när vi är ute och tvättar händer osv. Skulle alla tänka så så det skulle det ju smittas mindre.

Emma, Sol som sol? sa...

Apropå galghumor: Mannen min pratade med sin moster i Serbien i går. I Belgrad finns många kineser och det var en kines som klev på en buss varpå hela bussen steg av.

Alltså jag skrattade när jag hörde det! Det är hemskt, stackars kines, men det är också så himla typiskt serber! Så därför skrattar jag!

Christian sa...

Både roligt å tänkvärt, jag tänker "sno" bilderna för vidare spridning, de var ju för roliga.... :)

Klimakteriehäxan sa...

Klart kul bilder!!!

Geddfish ♥ sa...

Roliga bilder, gillar din galghumor! Jag körde själv med corona-ölet i min blogg.
Jo, men det är ruggigt på ett sätt. Inte bara med kineser utan den stora smittan finns i norra Italien, där så många svenskar har varit och åkt skidor, kommit hem och får sitta i karantän. Usch.
Sen har jag en "dubbel" koppling till uschligt virus, om du märker det.

Guldkryckan sa...

Humor är ett av sätten att handskas med oro och annat tycker jag...ja...det är nog det bästa sättet.

Men visst det börjar bli en del nu som smittats och konspirationsteorierna börjar komma, det senaste var väl att detta virus togs fram av MI6 (Britterna) och transporterades till kina för att ta död på alla gamla kineser...beställt av kinas underrättelsetjänst eller vad det var.

Det var inte tänkt att spridas över världen....ja...vad ska man tro?
Visst finns det kanske en del sådana lager över världen med kemiska stridsmedel som forskats fram och man inte vill göra sig av med det...antar jag.
CIA litar jag inte på alls själv...eh..aj då...jag snurrar nu in mitt huvud med aluminiumfolie så att inte utomjordingarna kan se vad jag tänker ;)

Ha det bäst BP


nalta norrland sa...

Yes japp jag var helt hundra säker på att det skulle bli Umeå Universitetssjukhus så fattade jag läkaren å till Umeå har jag bara typ 18 mil enkel väg å då hade jag kunnat ta bussen... men nu blev det ju inte SÅ mycket längre men Skellefteå ligger dumt till om jag ska åka kollektivt då det inte är riktigt tänkt vi inlandsbor ska vilja ta oss till Norrlands kusten 😜 jag skulle ha lättare att ta mig till Östersund.

nalta norrland sa...

Nu har Västerbotten fått dina fem första fall av coronaviruset... skolan går ut å säger att elever som har feber å influensa ska stanna hemma från skolan

KajsaLisa sa...

Oj, med tanke på första bilden: Jag visste inte att Corona var ett tarmvirus :) Den andra bilden ger mig dumma ideer med tanke på morgondagen.

Geddfish ♥ sa...

Me again. Jag har haft både Avira och Avast som gratisversioner. Men Avast lurade på mig en betalversion och en till och ändå har jag inte haft bra skydd. För ett år sedan försökte jag ringa, och då ett utl.nr, la ner detta. Nu hade jag faktiskt fått bekräftelse att abonnemanget var uppsagt. Men de gjorde så här ändå.
Spendwise är kopplat till mitt SEB-kort.
/Gerd

nalta norrland sa...

Me again :D yes jag spammar idag :) Tänkte faktiskt på Dig och Corona ölet när de började prata om coronaviruset, jag kopplade ihop namnet med det öl Du bloggade om i somras :)

Toapapper är väl en världslig sak att bunkra, att stå (sitta) utan skulle göra mig vansinnig ;-)

Jag lyssnade på nyheterna när de informerade om fem fall av coronasmittade i Västerbotten å trodde enfaldigt nog att de skulle säga vars de smittade befann sig men icke det.

Ditte sa...

Gillar humor och bilderna. Ett gott skratt. Och att skämta måste man kunna. Coronaölen tycker jag också om och särskilt sommartid. Funderade också på om den fått ett upp eller nersving.
Även här i stan var det hos vår lokala ICA viss brist på toapapper. Undrar om folk i Australien tror att det hela handlar om maginfluensa.
Håller med maken men man kan ju även ta med den på resan om man gör någon.
Visst passar bilderna fint till Glad måndag.
Oroad? Nej det är jag inte. Ser ingen vits i det.Det dö rdler i trafikolyckor och skadas där men man sätter sig ändå i en bil-
Jag hade en biljett till Spanien den 26 mars men har bokat om den inför en mycket god väns begravning. Men annars hade jag åkt. Maken åker. Men avråder UD så blir det förstås annat.
Har vänner som nu reser runt i Asien och där verkar det vara mer "laid back".
Och om jag skulle bli smittad så är det ju inte direkt likhestecken med "att falla av pinn". Även om jag tillhör en s.k. riskgrupp.

Susjos sa...

Ja, det skämtas en hel del nu på sociala mediernas jag sett, och känner. Igen bilden med Corona i kylen. Visst ska man få skratta åt den galna humorn, antar att det hör till i dessa oroande tider.

Svar: kul att du kände igen tjejen med mjölkflaskan, och jag tror att möjligheten att ni träffats finns, hon bor nämligen i Täby, men du kan också ha sett henne i min blogg!

Anki sa...

Ett sätt att mota oron är väl att driva lite med det som oroar ... eller jag vet inte. Himla kul bilder i alla fall! Tänkte på dig och din favoritöl direkt när jag hörde talas om viruset.

Ama de casa sa...

Haha! Jag gillar humorn :-)

Visst är det oroväckande, men vi lever på som vanligt ungefär. Har inte hamstrat nåt, fast toapapper vore ju inte kul att bli utan när jag tänker efter...
Personalen på chinosarna här har munskydd på sig på många håll. Man rycker till när man ser det, faktiskt.

Anni sa...

Du måste bunkra Corona-öl för det stackars företaget har det inte roligt. Bäst att du skyller på att du behöver stödköpa lite.
Det där med toapappret fattar jag inte. Har man tvål och vatten klarar man sig faktiskt utan. Eller tänker de sitta inlåsta i badrummen om de hamnar i karantän?