onsdag 18 mars 2020

Kom ihåg x 7!Varning för långt inlägg!

Underbara Anki! Inte nog med att hon räddade två kommande ”bokmärkslördagar” för mig utan hon verkar vara synsk också. Hade nämligen planerat att skriva ett inlägg med rubriken ”Kom ihåg” idag, och hennes kort som följde med bokmärkena är ju helt perfekt! Tusen tack tjejen:-)

Kom ihåg 1
För cirka fyra veckor sedan visste jag inte ens vem Anders Tegnell var. Nu är den sympatiska killen på allas läppar. Och så mycket totalt oförtjänt kritik - ofta yttrad av lekmän och eländiga besserwissers - har han fått stå ut med de senaste veckorna. Kom ihåg att ingen, precis ingen i hela världen kunnat förutse en sådan skräckfilm som vi befinner oss i just nu.

Rampljus

Före och efter. Under helgen hann Tegnell även med att klippa sig. Tror att kan också köpte lite nya kläder. Tyckte bättre om hans gamla frisyr, men gillar hans klädstil skarpt.

Tegnell är totalt ovan vid att stå rampljuset, det syns tydligt. Men så proffsigt och lugnt han besvarar alla frågor! Som lekman tycker jag att alla beslut Folkhälsomyndigheten/Regeringen har fattat så här långt är helt rätt. Kom ihåg att om man hade stängt skolor och förskolor i ett tidigt skede hade den bräckliga svenska sjukvården brakat ihop totalt.

Kom ihåg 2
Den enes död är den andres bröd. Här syftar jag på alla branscher som befinner sig i kris just nu. Men kom ihåg att det faktiskt finns några som blomstrar – livsmedelsbranschen, transportföretag, taxinäringen, pappersindustrin, läkemedelsbranschen, företag som tillverkar skyddsutrustning med mera. Lilla Edet har nog aldrig mått bättre.

Business as usual, på innergården alltså. Under presenningen gömmer sig nya ytterdörrar till cykel- respektive barnvagsrummen.

Kom ihåg 3
I Stockholmstrakten anser jag att det säkraste sättet att transportera sig själv från punkt A till B just nu är bussar, troligen också tåg och tunnelbana. Smittrisken borde vara obefintlig, då bussarna är folktomma.

Dagsfärsk bild från bästisen Yvonne. Tusen tack! "Eftersom folk inte fattar att de inte ska gå fram
till chauffören får de spärra av".


Kom ihåg 4
Kom ihåg att inte kolla nyheter och/eller ”Corona-sajter” före klockan 21:00. Annars förstör ni hela dagen för er själva.

En fin solnedgång ikväll.

Kom ihåg 5
Då i stort sätt alla idrottsevenemang är inställda kompenserar många företag sina kunder som hade abonnerat på sportkanaler med nya kanaler. Kostnadsfritt dessutom. Bra att veta!

Kom ihåg 6
ESC och EM i fotboll för herrar och damer är ju uppskjutna. Gissar att även OS i Japan kommer bli inställd. Allt som förbrödrar respektive ”försystrar” är alltså borta. Det kommer bli en av det tråkigaste somrarna jag upplevt. Men jag får väl påminna mig om att det kommer ett 2021 och 2022 också.

Kom ihåg 7
Kom ihåg att det finns 500-600 miljoner bloggar i hela världen. Så om ni har tråkigt om ni befinner er i ”husarrest”, är det bara att bekanta sig med nya bloggare.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Tack för ditt optimistiska och kuliga inlägg, BP!
Jag håller med dig. Denne Tegnell har imponerat på mig med sin saklighet och lugn. Även min äldste son är väldigt påläst och lugn och kommer med tips om artiklar och böcker, i detta kommande stålbad, han har fötterna på jorden.

Skyddskläder kommer att fixa sig, munskydd är nu på väg in i Sverige också.
Det är bra att inte stänga ner allt på en gång så det brakar, ja.
Betr. bussar har de gått ut med här också att kliva på där bak eller mitten.
Man ska hänga med i nyheterna men absolut inte fördjupa sig.

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, det är mycket man faktiskt måste komma ihåg. Som att alla sitter faktiskt inte hemma, det är många som tar sig till jobbet och det är jobb som vanligt.

Sonen fick sig en utskällning i dag, han gnällde över skolarbetet som lärarna informerat ungarna om att de ska göra. Han såg bara allt han måste göra, inte allt arbete lärarna och annan personal lagt ned för att möjliggöra undervisningen. Man måste komma ihåg att det är många som måste komma på nya lösningar i en svår situation.

Susjos sa...

Mycket bra" kom i håg" tips från dej!
Håller med om Tegnell, påläst och lugnt svarar han på alla frågor, litar på honom!

Kom ihåg 4, smart drag, att vänta med nyheterna till kl 21, så blir dagen mindre förstörd!

..och visst är det lugnt att åka buss och annan kollektiv trafik nu, det är så få som åker! Märkte det när jag åkte till Stinsen i måndags, pendeln brukar vara full med folk på väg hem från sina jobb, nu var den knappt halvfull!

Nu när man inte rör sig så mycket ute är man glad för internet och TV!
Ha det gott!

Ditte sa...

Stort tack för ett positivt, optimistiskt och glatt inlägg. Behövligt! Och genom att vara positiv mår man helt klart bättre.
Vad roligt att Anki varit behjälplig med bokmärken och kortet var klart uppiggande.
Visst är det viktigt att komma ihåg det positiva. Jag gör verkligen så gott jag kan i den frågan. Via media får man ju hur mycket info som helst.
Instämmer helt i att Anders Tegnell gör ett jättejobb. Att sedan lekmän och okunniga besservisser uttalar sig tror jag mer handlar om egen rädsla-
Maken var och klippte sig samtidigt som A.T; hos samma frisör häromdagen, och de har mycket liknande frisyrer. Först undrade vi var vi sett honom men poletten föll ner. TYcker också det är bra att grundskolor och förskolor fortfarande är i gång. Även professor Agnes Wold är inne på detta.
Och visst blomstrar vissa branscher. Men tyvärr kanske
inte de som drar in mest till landet. Men visst är det positivt. Absolut.
Vad gäller transporter så har jag de senaste dagarna promenerat en hel del. Men nog ska jag ta en busstur eller buss och tunnelbana till kyrkogården i veckan. Verkar ju inte vara någon trängsel.
Tråkigt har jag ännu inte hunnit ha och visst träffar jag vänner, men dock inte direkt på "lokal".
Men på tisdag går vi nog med vänner till Lokes.
"Life must go on" men med viss varsamhet och försiktighet.

Anki sa...

Så bra att kortet kom så bra till pass - och tack för länken!
Ett uppiggande och härligt inlägg som man, trots eländet i världen, blir glad av!
Tegnell, är både lugn och saklig och jag tycker han bra på att ge svar på alla slags frågor om viruset!
Som sagt ... ett himla trevligt inlägg!
Ha en bra ny dag!

Ama de casa sa...

Så snällt av Anki som dessutom verkar vara synsk :-)

Tack för ett positivt inlägg, det behövs i dessa tider. Fast även om ditt förslag med att vänta med nyheterna till kvällen var himla bra, så törs jag inte göra det. Vill liksom veta ifall det är fler restriktioner som gäller så jag inte gör nåt fel.


Vad duktig du är på paint också :-D

Ea sa...

Man blir alltid lika glad och optimistisk när man läser dina roliga och genomskådande inlägg (och kommentarer på andras bloggar).
Håller med om att det kan inte vara lätt för Tegnell att helt plötsligt bli en rikskändis och utsatt för så mycket kritik. Men han klarar det galant tycker jag! Det där med att det är tomt på bussar har inte jag fattat. Så bra då kanske man törs åka in till stan. Får snart lappsjuka härute på Ön. Tar fasta på ditt råd att inte kolla nyheter före 21 - orkar snart inte höra mera elände.

Mias Mix sa...

Här var det mycket vi ska komma ihåg :) Visst är det tråkigt utan alla sportevenemang. Men som du skriver, det kommer nya år. Verkligen tomt på bussen. Förstår att chaufförerna inte vill vara för nära alla människor. Och nu vet jag varför vi helt plötsligt fått massa extra tv-kanaler :) Tack för det!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Skogsindustrin jublar nog också, de har haft det tufft i många år men nu med allt papper så blir de nog glada som får avverka lite skog ;).

Christian sa...

Ja du, det var en del bra tips där, själv har jag mängder av filmer sparade som jag kan se och fått hem böcker från Ad Libris, så jag ska nog klara mig ett tag. Fast ingen sport är ju förstadiet till djupare depression :(
P.S. Tegnell? Trodde först det var Salming....

nalta norrland sa...

Taxi är en av de företag som inte går så bra i nuläget då färre människor är ute och rör på sig... ingen flyger å far så de behöver ta taxi till från flygplatsen eller tågstationen.

Här ställs bussturer in, det är så få som åker och dessutom sjuk personal alternativ personal som har sjuka barn så numera är många bussturer inställda.

Restauranger, caféer och hotell är på gränsen att gå i konkurs, anställda varslas, sägs upp och permittera.

Den enda så att säga säkra arbetsplatsen är inom sjukvården ;-)

Jo yes jag är torsdagstråkig :D

Guldkryckan sa...

Håller med...kan inte vara en lätt situation för de styrande...kul med ett "snällt" inlägg om Tegnell...han är väl en av de mest nedsablade människor näst efter lövfen just nu.
Vi är ju alla människor och som du skrev..fritt känslomässigt tolkat av undertecknad....går det åt helvete så är det ju knepigt att rodda det utan förberedelse..för vem hade kunnat förvänta sig något sådant här? Inte jag trots att jag kallar mig "prepper" ibland.

Trots att jag inte är så idrottsintresserad så tycker jag det är synd om alla som älskar det....inget OS heller kanske...jösses...det tittar ju tom jag på.

Ha det bäst nu BP.

Freedomtravel sa...

Haha, sååå kul att du kommenterar Tegnells frisyr. Jo, i Sverige lyssnar vi ju mer på myndigheter och går mindre på populistiska politikerbeslut. Inte helt fel tänkt om du frågar mig. Hur allt det här ska gå för världen däremot, det vet jag inte ...

Carita Liljendahl sa...

Den där blåa blev ju en kul val, eller en elefant?
Fiffigt av busschauffören att stänga av!