måndag 16 mars 2020

Glad måndag

Det är inte så lätt att hitta nåt som gör en glad i dessa Coronavirus-tider, men som ni vet ger jag inte upp i första hand. Å visst finns det några saker som jag gärna vill dela med mig till er. Enjoy!

I lördags var det soligt och två plusgrader. Trodde inte mina ögon när jag såg en familj som satt vid boulebanan på innergården och fikade. Barnen spelade fotboll på banan.


I söndags var det inte soligt och termometern visade noll grader, vilket inte hindrade en familj att grilla på grillplatsen. Man skulle kunna tro att vissa nollåttor lärt sig ett och annat från norrlänningarna.


Hamstring?

Välfyllda hyllor hos den lokala ICA. Undantag mjöl.

Efter att ha ”tillverkat” ett eget munskydd bestående av en balaklava som används när man åker motorcykel och lite annat tillbehör gav jag mig av till Täby Centrum – trotsade alla varningar. Klockan var då 15:30. Här kommer mina dagsfärska observationer:

- Det var av förklarliga skäl inte många människor i centrum, men det var långt ifrån folktomt.

- Såg inte en enda person med munskydd, vilket kan bero på att de är slutsålda sedan tre veckor.

- På apoteket gapade hyllorna inte tomma, tvärtom. Men varken munskydd (som i alla fall inte hjälper) eller handsprit fanns. Jag frågade.

- Hos den lokala ICA var alla hyllor och frysdiskar väl påfyllda, bara hyllorna med mjöl stod tomma. Kunde där konstatera att mandelmjöl (som jag inte ens visste att det fanns), dinkelmjöl och rågmjöl var mindre poppis.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Att sitta i "husarrest" på en solvarm balkong med en bok i bara jeans och t-shirt känns faktiskt helt okej. Det gäller bara att inte titta på tv vid fel tidpunkt på dagen. DS.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Fint promenadväder i dag i alla fall. Två med munskydd mötte jag.

Geddfish ♥ sa...

Ganska tyst i Lidköping idag. Läste att bara två coronafall finns här. Men jag tycker man ska följa regler och vara försiktig. Inget att nonchalera. Jag är inte det minsta orolig, har det bra och har fått väldigt mycket fri tid. Det får bli promenader och cykling!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det är väldigt tyst här i Falun med. Man hör inte ens bilar som ändå brukar höras ofta annars. Det är märkligt, känns konstigt hur snabbt livet kan förvandlas till en slags spökstad?

Märkligt att allt är slut någonstans ändå, tänker på munskydd och handsprit. Jag undrar hur långtid det kommer ta innan det fylls på :). Hoppas du har allt hemma du behöver? Så du inte behöver gå ut mer än nödvändigt.

Jag har varit off internet. Har halsont sedan igår och är deppad, men så är det med psykisk ohälsa. Man kommer och går helt enkelt :).

Ditte sa...

Bra att passa på att träffas utomhus i dessa tider. Så även om vädret kanske inte är det mest optimala.

Hos oss var toapappret slut både på Consum, Hemköp och ICA. Nu skulle vi inte ha något men intresseklubben noterade.

Här i stan, i våra "hoods", var det gott om människor i rörelse. Särskilt längs Årstaviken- Dock verkade caféer och restauranger glest befolkade.
Har heller inte sett någon med munskydd och de hjälper ju inte ens. Så kanske har folk köpt på sig i onödan och inte vill visa det. För slut är de förvisso på många apotek.

På våra apotek har de ransonerat den handsprit man får in. En flaska /person. En farmaceut berättade att de bara tar fram lite i taget av det som folk hamstrar. God tanke.

Och glatt kan man ju verkligen säga att vädret var i dag. I alla fall från lunchtid och framåt. Balkonhäng och innan dess en 10 km lång promenad längs vattnet. Befriande skönt.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag blir glad över att dessa allmänna ytor används av de boende, att det är hela familjen och inte vara barnen.

KajsaLisa sa...

Mjöl? Tror inte pannkaka eller kanelbullar hjälper mot Corona. Riktiga grillentusiaster är ett härdat släkte, första bilden känns riktigt tidig vår.

nalta norrland sa...

Bra att 08orna vistas utomhus och tar tillfället i akt att både umgås å njuta :)
Har aldrig hittills i mitt liv sett någon annan än sjukvårdspersonal/tandläkare med munskydd, känns overkligt... något som "bara" asiater har.
Till och med här bunkrar och hamstrar folk, upptäckte det igår då jag var på coop å köpte kattsand.
Soligt å fint å Du kan sitta ute å läsa, sånt gillas :)

Anki sa...

Bra att kunna träffas utomhus ... så länge vi får det - och toppen med en inglasad balkong.
Ha en bra dag BP!
PS Uppdatering om Björn finns på bloggen, men han har inte setts till mer. DS

Ama de casa sa...

Mjöl... Klart jag måste hamstra mjöl! Blir det ännu mer kris kan jag ju baka mitt eget bröd. Fast å andra sidan, sitta i karantän samtidigt som jag ska totalmisslyckas med bakning (som jag alltid gör när jag försöker), den krisen är nog inte att leka med den heller ;-)

Såg skönt ut där på gården - här fortsätter regnet idag. Typiskt, va? Fast å andra sidan blir längtan att gå ut inte fullt så stor då. Tänk positivt! :-)

Herr Nilssons Fru sa...

Glad varje dag man inte får viruset. Här har jag inte sett någon med munskydd, använder inte själv heller. De är lite mindre folk ute o vi får inte röra oss fritt på jobbet (vi har flera hus) man umgås mindre, trist men annars tycker jag de flyter på som vanligt. Jag jobbar en del hemma, vi som kan är rekommenderade att göra det. :)

Jag förstår inte de här med hamstring av papper o grejer.
Kanske får jag därför torka mig med löv en vacker dag :)

Kramiz

tanthuset.blogg.se sa...

Här i byn är nog det mesta som vanligt, här i huset är det definitivt som vanligt :D Ingen med munskydd här.... Kloka människor som grillar, jag har aldrig förstått varför man bara ska grilla på sommaren...bättre på vintern när man verkligen behöver lite extra värme ju!
Ha det gott i husarresten!

Paula sa...

Hej, funderar mycket på hur livet i storstaden ter sig i dessa dagar. Hos oss ingen märkbar skillnad, frånsett att de sista turisterna flytt fältet och vi har stängt loppis iaf denna vecka, dels beroende på min skada.
Kul att några iaf går ut och hämtar frisk luft! Jag är väldigt kluven i denna fråga med åtgärderna som nu görs, jag är inte helt övertygad om att det var rätt sätt att hantera viruset. Men nu är bollen i rullning o vi kan bara följa med i flödet...