tisdag 24 mars 2020

Weekly photo challenge: Vecka 13 – ”Damm”

Att leta i mina 6 arkivmappar med 50 000 osorterade bilder efter foton som visar dammar ids jag inte. Vet att jag i dessa coronatider borde vara glad för varenda sysselsättning jag kan få, men att gräva i fotoarkiv och röjning/städning är inte en av dom.

”Modig”
Istället tänker jag vara ”modig”. Japp, ni läste rätt. Har hittills inte sett ett enda bidrag som visar damm i en bostad. Kan inte tänka mig att ett hushåll med många böcker (till exempel) dammar av dom varje vecka. Å då blir det automatiskt damm som lägger sig på bokhyllor och gärna sprider sig till golv och andra ytor. Så jag väljer att visa den bistra verkligheten. Om ni är allergiska och känsliga för damm får ni helt enkelt sluta läsa här;-)


Är bokhyllorna välfyllda, läggs så kallade ”coffee table books” gärna ovanpå de andra böckerna. Och då kan det se ut så här.


När jag tittar på mitt tangentbord ser jag ingen damm, men det gör uppenbarligen min Sonny. Note to self: Köp en grå eller vit laptop nästa gång.


Pilatesbollen samlar damm på sig. Inte så förvånande, då jag sällan använder bollen till de tråkiga övningarna som sjukgymnasten tycker jag borde utföra för mitt ryggelände.


Kanske inte så smart att använda en svart löpare på förvaringskistan på balkongen. Damm och allt möjligt annat blir så synlig då. Och här behövs inte ens en kamera för avslöjandet;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera dammiga hittar ni här.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Trodde Du var duktig med pilatesboll och tränade 💪 varje dag...
Damm är något vi här hemma har gott om 😜
Mina svärföräldrar i Strömsund har en damm ja alltså en sån där vattenfylld pöl 😜

Stare Ström sa...

Verkligen ingen brist på sådan damm här heller men du blir nog den enda som förevigar eländet!

Ditte sa...

Kul inlägg och kreativt. Och damm som damm. Och det är just variationerna som är roliga att se. För egen del har jag visst damm. En hel del. Bor man i stan kommer ett stoft av damm och partiklar in genom ventilationen.
Vad gäller tangentbordet har jag en grå MacBook så det damm som finns är inte lika synligt. Enda skillnaden. Och böckerna! Rejält dammiga. Maken kör dammsugaren där då och då men dammet gillar böcker.

Geddfish ♥ sa...

Böcker samlar damm, förvisso. Vet. Dammar bokhyllorna när jag kommer på det. Lampor samlar också damm och tavlor.
Jag h ar ett grått tangentbord på min nya HP laptop. Men det går ju att dammsuga och torka av det ibland.
Dammet kommer oavsett personer i bostaden. Även om ingen år där.
Kul inlägg, får jag säga!

Susjos sa...

Smart drag av dej! Å sånt damm du visar är ju lätt att hitta. Det är precis lika dammigt här hemma, inte minst bland böckerna! Ännu värre syns dammet när solen skiner, så klart!
Pilatesbollen använde jag inte heller, min man tyckte inte vi skulle flytta med den till lägenheten när vi flyttade från Rotebro, så den slängdes!
Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Härligt, ärligt inlägg och eftersom jag inte är allergisk så funkar det alldeles utmärkt :D Finns det vita tangentbord???? Det ska jag tänka på nästa gång jag byter...*say no more*
Ha det så fint, BP!

Klimakteriehäxan sa...

Nog finns här damm så det räcker. Men jag tror inte jag ids plåta det ...

Emma, Sol som sol? sa...

Det där var väl inget ... Nästan så jag borde fota tussen bakom dörren (valfri dörr) men då får nog mannen min spel! 🤣

Anki sa...

Sånt här damm är det ingen brist på här hemma ... och hur det ser ut under soffan är knappt jag vågar tänka på :)
Ha en bra dag!

Herr Nilssons Fru sa...

Om de bara var damm, ja alltså hos oss finns ju också hundhår. Solen är en härlig ljuskälla men den visar också damm man inte annars ser.

Kramiz o go onsdag

Violen sa...

En bister verklighetsskildring! Hemma hos oss lider vi ingen brist på damm och det verkar som vi inte har hjärta att jaga bort det så ofta. Nu när vi har begränsad rörlighet på grund av Coronaviruset skulle man kunna ta sig i kragen och inleda en antidammkampanj men det verkar trist.
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete =)
Du det ser ut så där i alla hem jag lovar!
Nu när vårsolen lyser in så ser man hur dammigt det är.....
Ang. sjukgymnastiken - det är astråkigt jag vet - men det är bara att göra övningarna ändå, för Du vill ju bli BRA! Så kämpa på!! Heja dig! Ha en bra dag, själv ska jag till jobbet nu.

Ama de casa sa...

Haha! Härlig tolkning! Hade funderat i samma banor men det är ont om skyltar här hemma ;-) Däremot är det gott om damm... :-D

Jag har en grå dator, men tyvärr. Dammet syns även på den. Så satsa på en vit. Fast då syns nog smutsen mer ;-)

Guldkryckan sa...

6 fotomappar?
Nog bättre än mina typ 30 olika mappar och lika många inne i de mapparna...har ingen ordning alls förutom bilder från skolan och semestrar.
Ruggigt kul att gå igenom om man inte har något att göra i coronatider som dessa.

Damm har vi här...speciellt i hörnorna där mycket samlas och övergår från damm till tussar...väntar man tillräckligt länge säger tussarna "Mjau" ;)

Ha en fin fortsättning på Onsdagen Bp...ikväll vinner jag på lotto ;)

Paula sa...

Attjo! Haha, älskar att se att även BPs hem innehåller dammpartiklar! Hos mig skulle du för tillfället inte stå ut i två minuter. Att dammsuga är omöjligt med benet, sopa försöker jag när jag orkar, mina djur fäller vinterpälsen, ungefär en vargpäls om dagen....ligger i stora tussar på golven. Jag ska borsta dem, så snart jag orkar. Hittills har jag inte orkat.
Men jag körde en tvätt igår och disken står i blöt, o själv längtar jag bara ut. Ha en fin onsdag bland dammråttor och friska vindar

Carita Liljendahl sa...

Jag hade också tänkt på detta slag av damm - för det finns överallt - även hos mig hahaa.
Men jag har ändå en annan idé till bild att delta med :-)

KajsaLisa sa...

Damm syns bra på bild, speciellt på datorer :)

Helén sa...

Jag hade först tanken att visa liknande damm hos oss fast med två vita, stora hundar gör dammet dessutom sällskap av en massa vita hundhår!!! Det skulle bli för skräckinjagande och ingen skulle nånsin vilja skaffa hund efter ett sån't inlägg 😁

Åke sa...

Fyndigt med damm sådär i ditt tema :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, godt denne typen damm ikke finnes på norsk - da hadde det vært nok av motiv her hjemme... nå er er det Earth hour, så jeg tenker å slå av datamaskina for en time, av ren solidaritet, (da synes ikke støvet overalt her heller) Ha en fin søndag...