tisdag 10 mars 2020

Weekly photo challenge: Vecka 11 – ”Eka”

Det är endast tack vare eller på grund av (beroende på hur man ser det) ett visst virus som ni får se fler än en ynka bild till temat ”eka” här på bloggen. Å just det fotot hittade jag av en ren slump i arkivet.


En eka som ligger olovligt förtöjd i vassen i Ullnasjön. Lappen på bilden informerar ägaren om att avlägsna ekan till ett visst datum, annars omhändertas båten av kommunen.

Det ekar tomt i hyllorna
Jo, det gör det, åtminstone hos min lokala ICA. Som ni ser är alla "preppers" väldigt selektiva i sitt val av mat. Om man nu kan kalla fiskbullar för mat vill säga.


Fiskbullar i hummersås verkar vara en favo. Rökta musslor ratas.


Hyllan med blandade mörka bönor ekar tomt. Däremot verkar kidneybönor och linser vara mindre attraktiva.


Även hyllan med Barilla spaghetti ekar tomt.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag hittar ni här.

20 kommentarer:

Violen sa...

Kors då, på de hyllorna finns inte mycket att hämta (eller hamstra). När jag var i mataffären idag var det välfyllt i diskarna och ganska glest mellan kunderna. Vi utanför storstäderna har kanske inte förstått hur vi ska agera för vårt eget bästa.
Kul att du hade en eka i arkivet! Det kan vara bra att ha ett litet förråd där också.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Vi har så mycket mat i frysen så att det räcker nog ett halvår om det skulle krisa. Sen är det väl värre i storstäderna, som Violen skriver ovan. Men man kanske skulle köpa på sig lite torrvaror. Handsprit köpte vi ett par flaskor innan smittan bröt ut. Ibland har man lite tur.
Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Här i affärerna ekar det inte tomt. Jag handlade idag efter tandis och det såg ut som vanligt. Men jag tror det är värre i storstäderna. Min yngsta har hamstrat, men det förstår jag, hon tillhör ju riskgrupp. Det gör ju iofs alla pensionärer 65+.
Jag har inte varit värst oroad men nu är ju Stockholm och mitt län Västra Götalands län blivit högrisk. Tocke elände.
Du fixade tolkningen av ordet, men hos mig ekar det tomt på eka.

Ditte sa...

Hoppas ekan blev omhändertagen. Även här längs Årstaviken gäller liknande bestämmelser.
Ja, dessa hyllor som ekar tomma. Fattar inte hur man tänker. Vadan denna rädsla.
Känns panikartad. Såg ju liknande hos min lokala ICA och Hemköp. Men av kommentarer har jag förstått att det är storstadsborna som är speciellt oroliga. Men det verkar vara ganska lokalt. Hos oss var också pastan slut. Även toapapper och torrjäst var bristvaror. Och även mjöl-

Bra tolkning och att sätta fokus på att hyllorna ekar tomma. Men varför då? Kan jag undra som inte är ett dugg orolig. (Har alltid varor hemma så att jag klarar mig ett par veckor. Är nog uppvuxen med detta tänkande. Å andra sidan behöver man betydligt mindre än man tror.

Anonym sa...

Hej,
ein schöner, kleiner Kahn - nur nicht genug Wasser, oder? Aber vielleicht wartet er nur auf den Sommer :)
Vielen Dank für deinen netten Kommentar, ja, Eka ist auf deutsch Kahn (plural Kähne), das wusste ich auch nicht. Ich kannte Ek eher als Echo, deshalb hatte ich das Foto aus der Schweiz dabei.
Die Regale in Deutschland sind auch so leer, es macht mich nachdenklich. Weil ich nicht weiß, ob es mit diesem Virus so schlimm ist, dass man alles leerkaufen muss. Ich habe noch nicht mehr als sonst eingekauft.
Viele Grüße, Julie

Hanneles bokparadis sa...

älskar fiskbullar i hummersås ❤️ får bli i morgon

Emma, Sol som sol? sa...

Det var en söt liten eka du hade i arkivet.

Här ekade det också tomt några dagar, men det fylldes på. Har fyllt på i skafferiet också, brukar försöka ha det men just nu tänker jag på ett litet annat sätt.

Klimakteriehäxan sa...

Fascinerande att folk hamstrar som tokiga!!!

Susjos sa...

Bra bloggat på ordet eka, och kul att du hittade en eka i ditt arkiv.
Så nu börjar folk hamstra, hm...undrar om det ser lika ut hemma hos oss?
Hälsningar från ett vårvintrigt JÄrvsö, där det är fullt i hyllorna på Ica.

Anki sa...

Hm ... har inte varit i någon affär sen i fredags ... undrar om det är tomt i vår affär också. Lina, barnbarnens mamma jobbar på Willys och när hon ställt fram två kartonger med köttsoppa på burk var det en kund som fullkomligt kastade sig över bägge kartongerna och verkade överlycklig över sitt "fynd!.
Vilken söt liten eka du hade i arkivet :)

nalta norrland sa...

Eka, först läste jag leka :)

Såg en lista nånstans på vilka matvaror man bör hamstra å det var konserver - fiskbullar ;-) - pasta och bönor, så det är väl därför just de hyllorna ekar tomt ;-) de har läst samma lista som mig :D

Vi hamstrar inte... knappt jag handlar mer än vad jag tänkt vi ska äta de närmaste två dagarna ;-) med tanke på bästföredatum så känns det inte kul att handla på sig mjölk som går ut innan jag hinner hem ;-)

Ama de casa sa...

Den där första lilla ekan hade jag behövt till på söndag. Haha! Får nog gå ut och göra en djupdykning i arkivet...

Fiskbullar i hummersås är jättegott! Vi åt det nu i veckan faktiskt :-)

Här har vi inte märkt av nån hamstring än, inte där vi har handlat i alla fall. Som av en händelse bloggar jag dessutom idag om hur Mercadona fyller på med varor, men då hade jag inte en tanke på corona/hamstring/tomma hyllor, utan bara att dom levererade på ett "ovanligt" ställe :-)

Stare Ström sa...

Det var väldigt vad det är tomt hos dig! Förstår att det ekar i hela Täby centrum!

tanthuset.blogg.se sa...

Men hjälp!!!! Hamstrar verkligen folk så mycket, det var värst....det kanske är dags att börja preppa nu då! Hugaligen!

KajsaLisa sa...

Du hittade ju en liten eka i alla fall. När den här Coronan är över skall jag köpa konserver billigt på blocket :)
Fyndig tolkning, dessutom aktuell.

tanthuset.blogg.se sa...

Svar: Helt rätt BP! PV är Volvo :) Finbesöket var från "Det okända" programmet som handlar om osaliga andar ;) och jodå det är jag i rutan :D Kursgården heter Kronlunds kursgård, slarvigt av mig att inte skriva det ;)
Ha en toppentorsdag!

Birgitta Malmstedt sa...

Märkligt med detta hamstrande, men många blir förstås oroliga som tiderna är nu. Hoppas att den lilla ekan blir omhändertagen.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, sånn en herlig, liten babyeke!
Og det er tomt i hyllene her også. Skulle kjøpe mel for å bake boller med barnebarn i morgen, tomt. Jg fikk til slutt kjøpt, økologisk!
Skoler og barnehager er stengte, så både jeg og barnebarn er hjemme fram til påske. Noe må vi jo finne på!

Helén sa...

Jag har aldrig sett en felparkerad eka förut, det var nytt och rätt skojigt. Ekande tomma hyllor är det också väldigt sällan man ser, det kan ev. vara någon hylla med bröd på söndag kväll men så där har jag aldrig sett det i någon matbutik. Spännande hur dessa preppers väljer varor...

Beppan sa...

Fattar inte detta hamstrande. Toapapper är tydligen riktigt högvaluta.