söndag 29 mars 2020

Skyltsöndag #255

Då jag inte varit i Stockholm sedan den 10 mars och inte besökt Täby Centrum sedan den 20 mars gäller det att ransonera skyltarna. Men jag har ju hur många skyltar som helst på lager. Önskade bara att jag hade en mapp där alla var samlade;-)

Den 10 mars
Idag tänker jag visa er bilder jag tagit den 10 mars i år, där läget fortfarande var nästan normalt i Stockholm, Sverige och i världen. Tycker att alla tre skyltar faktiskt bildar en röd tråd. Ni kanske inte håller med mig, men om ni läser bildtexterna förstår ni nog.


En ”Seaside Bike” på Mörby centrums cykelparkering. Nu ligger havet visserligen en bra bit från Mörby, men visst får man drömma sig bort till Medelhavet en stund, när allt kommer att vara som vanligt igen alltså.


Sushibaren med det roliga namnet Ting Ting och med Japans högsta berg Fujiyama som symbol hade många gäster den 10 mars. Det har de nog inte nu längre, men hoppas de säljer mycket mat för avhämtning.


Veckans höjdare: För en månad sedan tänkte jag på alla Champions League matcher, fotbolls-EM och OS. Fotboll är ju delvis mitt liv. ”Football for life” är en förening i Malmö som står för så mycket mera än fotboll. Här kan ni läsa mer.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

PS. Det där daltandet med vinter- och sommartid har jag aldrig förstått. Ändå har vi hållit på med det sedan 1980! Men från och med 2021 är det äntligen slut med det. Hoppas bara att Sverige väljer sommartid som "året-om-tid". Älskar ljusa kvällar:-) DS.

18 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja men absolut, jag ser den röda tråden och jag också få till att den finns i Rosengård förutom de röda bakljusglasen (av plast förmodligen).
Nu får vi hoppas på att folk väljer att beställa hämtmat, att det finns pengar att göra det med. Tiderna kan bli riktigt hårda ett tag framöver.
Jag håller med om att det ska bli skönt när tidsändringsdaltandet är över. Helkorkat att ens ha börjat med det. Det gick ju bra innan också.
Ha det bra på alla sätt och var rädd om dig!

LillaSyster sa...

Ja, nu vill det till att hämta mat på alla favoritrestauranger!
Håller med dig, det ska bli skönt när vi slipper dra fram och tillbaka klockan - jag röstar för sommartid året om =) Ha en ljus och fin kväll!

Carita Liljendahl sa...

Många väljer ju nu att på olika sätt stödja föreningar som får det tufft då det inte kommer inkomster vare sig från matcher eller andra jippon.
Jag brukar inte vara pessimist... kallar mig mer realist nu. Tror att "inget blir som vanligt" på länge. Vi får leva med coronarestriktioner till midsommaren minst, troligen hela sommaren :-(

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Hoppas som du att vi nu slutar med detta och får sommartid året runt. Vi förtjänar onekligen soliga kvällar ;) . Vem vill ha mörkt på kvällen? Sedan så länge du varit hemmavid :(. Det känns inte roligt :(.

Geddfish ♥ sa...

Jag lever på hoppet, självklart, men jag tror faktiskt att vi får dras med det här coronaeländet ganska så länge. Det kan lätta efter sommaren, men jag förvånas inte om det pågår vissa begränsningar längre. Och inget blir som förut, det kommer att bli bättre!

Många köper take-away. Mitt ICA hade ett erbjudande, 10 måltider för 500 kr, men det kan ju inte jag anamma.

Speciella skyltar du bjuder på med en röd tråd!
Ha det fint.

Åke sa...

Ja man får drömma sig bort om havet i tanken så länge... jag tittar bara ut och ser min Klingerfjärd ligga så vacker och vit. Nu är det så att alla årstider har sin tjusning här där jag bor, det har väl du sett på alla mina bilder.

Det gäller att stödja de lokala handlarna nu. Vi beställde fjällröding som kommer till veckan, det har blivit över som det inte går att sälja till restauranger i Stockholm.

Footbaal for Life förstår jag klappar för ditt hjärta :)

En fortsatt trevlig söndagskväll till dig

Susjos sa...

Förstår att "Football for life" ligger dej varmt om hjärtat!
Visst ska vi stödja de lokala restaurangerna nu, på "min" sushirestaurang är de ovanligt trevliga nu när man kommer och köper take-away.

Jag har ju inget emot att vi byter till sommartid/vintertid, men förstår att många inte gillar detta.

Svar: Du har helt rätt, från 1:a april så händer det grejer på SAS, min man permitteras till 60%, och kommer bara att jobba 40%, men staten går in och betalar det mesta av de 60% som han inte kommer att jobba.

Ha det gott!

Susjos sa...

Jag igen, glömde ju!
Den översvämmade vägen vid Haga slott har verkligen varit översvämmad, det gick inte att gå där tidigare i vinter, så mycket vatten! Men nu kom vi fram :-)
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Gillar cykeln! Men är det barn som ska sitta där? Elker hunden? Ser lite liten ut för att en vuxen ska gå in. Men det måste vara lite mysigt att bli runtcyklad.

Tycker också att sommartid passar bättre i Sverige men att Spanien behåller vintertiden.

KajsaLisa sa...

Cykeln var häftig, sett många liknande i Köpenhamn. Tråkigt med alla äta uteställen just nu, hoppas dom överlever. Skall kolla länken senare.
Länkar upp dig nu.

Ditte sa...

Visst ser jag den röda tråden i bilderna. Och drömmarna har vi kvar. Viktigt!

Vad gäller "Football for life" hörde jag om på radion här i veckan. Och visst handlar det om mycket mer än fotboll. Viktigt!
Det jag har sett i våra kvarter och på en del restauranger så har de nu en sel gäster i och med att många ordnat med sina uteserveringar redan nu. Men inte kommer det att räcka. Ser också många som köper "take home" hos de lokala restaurangerna. Men knepigt är det för många branscher nu. Många mindre butiker och även en del större slår igen. Kunder är ju en förutsättning.
Tror nog att vi får räkna med att detta tillstånd vi befinner oss i kommer att stanna ett bra tag så jag är tacksam att vi kan komma ut och röra oss.

Hörde just nu på Agenda läkare tala om fördelarna att vi kan vara ute och hålla kroppen i gång. Men med rejäla avstånd. Han tog också vad som kan hända med alla i de länder där man inte kan röra sig ute på flera månader utan sitter i trånga lägenheter. Och med antalet hjärt och kärlsjukdomar som kommer att öka, samt psykisk ohälsa.
ja ,knepigt är det. Men vi får på olika sätt hitta det positiva i den tillvaro vi har.
Och Skyltsöndag är absolut en av dem!

Klimakteriehäxan sa...

Delar din förhoppning om att folk köper hämtmat, men det kan ju ändå inte räcka till. Tyvärr kommer många småföretag att förblöda. Och så hoppas vi snart kunna plåta nya skyltar eller hur?! Ha en fin vecka!

Anki sa...

Det är bra med arkiv! prima skyltning!
Jättebra om det här eländet med sommartid/ normaltid försvinner - för detta är inte till glädje för någon! Läste att någon forskare ansåg att det bästa för oss är att behålla normaltid så som den är - kroppen behöver ljuset mer på morgonen än på kvällen - speciellt under vintern!

Ama de casa sa...

Härlig skyltning! Jag har både stora arkivet OCH en skyltmapp där jag lägger (i mitt tycke) roliga skyltar som kan komma till användning senare. Det skyltarkivet har jag stor användning för i dessa dagar.

Jag kan gå ut på terrassen, titta till vänster, se Medelhavet och längta dit. Så nära, men ändå så långt ifrån...

Skönt att tidsdribblingen verkar vara på väg bort! Sommar- eller normaltid spelar ingen roll för mig, men det vore verkligen bra om alla som nu "följs åt" tidsmässigt väljer samma tid så det inte bildas en hel hög med tidszoner inom Europa.

Gunnel sa...

Jag glömde helt bort att sommartiden började nu, men allting är uppochnervänt så det är inte konstigt. Det ska bli skönt när vi har samma tid hela året, för som du skrivet så fungerade det bra tidigare. Ibland undrar man om inte saker ändras bara för ändringens skull och inte för att det gör någon större nytta. Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Ack ja, livet har förändrats mycket den senaste månaden. TV-sporten har inte mycket att erbjuda och jag sörjer att det inte blir nåt OS men nu är det ju som det är med det. Den som väntar på nåt gott.....väntar till 2021
Jag ogillar å det grövsta tidsomställningen men i motsats till dig så vill jag har "normaltid" för här i norr är vi inte så beroende av ljusa kvällar, vi har dom ändå, vare sig vi vill eller inte ;)
Hoppas din måndag blir toppenbra BP, var rädd om dig!

nalta norrland sa...

Börjar med tidsomställningen, för min del väljer jag normaltid alltså den riktiga tiden så att när solen sår som högst på himlen är klockan 12. Här har vi ljusa sommarkvällar och nätter... behöver inte ändra tiden för det ;-)

Allt har blivit förändrat med detta Corona Covid19 viruset som förstört för hela världen på det ena eller andra viset vare sig det är idrott, musik eller andra event... som min faster i Tyskland sa - Allt roligt är inställt.

Gillar verkligen Din skyltning, bilen och sushi bar ting ting :)

Elins omläggning på Sjukstugan blev framflyttat från 10.30 till kl 14 då den braiga sköterskan är sjuk... nu hoppas jag det trots allt blir ett bra besök.

Paula sa...

Lite vemodigt är det att se, man blir påmind om hur snabbt saker och ting förändras. Från aktiva stadsmiljöer till spökstäder. Jag var ute en timme , visserligen i glesbygd, men längs bilvägar. Mötte två bilar och inte en enda människa som gick omkring som jag. Tur man har jycken som var desto lyckigare av att springa på sandstranden vid badet!
Är det verkligen bestämt om avskaffandet av sommar- och vintertid? Försökte googla förut o fattade som att många länder vill slopa men att inget var bestämt? Hoppas som du på ständig sommartid...