söndag 1 mars 2020

Efterlysning och Skyltsöndag #251Efterlysning
Det här blir ett litet annorlunda inlägg, för jag vill gärna börja med en efterlysning. Ja, ni läste rätt. Det är fina Björn, en whippet som har försvunnit från Ankis hem i Östergötland, närmare bestämt i skogen runt Granmyra/Vånga. Han försvann vid 14.30 i torsdags den 26 februari. Här kan ni läsa mer.

20 mil från Norrköping
Nu tycker ni säkert varför jag som bor cirka 20 mil norr om Norrköping efterlyser Björn. Men jag tänker som så att man aldrig ska underskatta ens en pytteliten tramsblogg som min. Vem vet, kanske, kanske är det någon i trakterna av Skärblacka/Finspång som "ramlar in" här och kanske, kanske har iakttagit Björn. Anki samt Björns husse och matte måste vara utom sig av oro, så jag håller alla tummar och tår att Björn kommer hittas välbehållen.

Skyltsöndag

Den här el-trailern kan man nog inte missa. Den kör omkring i Stockholms innerstad. El-trailern, som tillhandahålls av Ragn-Sells, lastas varje morgon i Zenit-garaget på Klara Norra Kyrkogata med Brings leveranser till city. Den kör både inomhus och inne i gallerior. Bra där!


Vilken himla rolig inramning för ett (svindyrt) parkeringsgarage på Klara Norra Kyrkogata, mitt i city. Ovanligt och förvånansvärt kreativt för att vara Stockholm alltså.


Här brast jag ut i skratt. Ett riktigt roligt skämt, för vid första anblick tror man ju att denna el-moppe kör till Arlanda på 18 minuter:-)


Veckans höjdare 1: Den här uppenbarligen väl fungerande "valurnan" har jag visat upp förut, fast då stod den i Vallentuna och hade en annan text. Även Klimakteriehäxan hade med den här. Min "ballot bin" står vid Danderyds Sjukhusets bussterminal. Riktigt äckligt, men den fungerar faktiskt utmärkt. Inte en fimp på marken.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Åke sa...

Hoppas vovven kommer tillbaka. Så fint att du delar. Spännande med elbilar och lastbilar. Till Arlanda på 18 minuter i det dära fordonet lät tveksamt ja... Valurnan ja... kanske bättre med fimpar där än på marken.

nalta norrland sa...

Så sorgligt detta med Björn, jag lider med Anki och Björns familj.
Att inte veta vad som hänt... ledsamt.

Bra skyltat som vanligt och bäst valurnan och lastbilen :)

Geddfish ♥ sa...

Vad fint att du lägger ut detta med Björn, som försvann. Förstår deras oro. Verkligen. Hundar kan få ett ryck och bara dra. Så gjorde ju Sarahs Diego vid ett tillfälle när han var hos hennes pappa. Men han återfanns solande på en brygga, av några som sett annonsen.

Suveränt skyltat, som vanligt. Skönt att det funkar med fimparna, för det är otroligt ledsamt att se på backen.

byblixtra sa...

Så trist med vovven som är bortsprungen. Jag hoppas verkligen att han kommer till rätta.

Så smart med el-trailern som fraktar varor runt stan och i gallerior.

Håller med om att det var en annorlunda och trevlig entré till parkeringsgaraget.

Hihi..en sån söt liten el-moppe. Jo, man kan tro att den kör på 18 minuter till Arlanda. Arlanda Express är suveränt bra för en stressad Norrbottning som inte har tid att skumpa runt i en buss. ;-)

tanthuset.blogg.se sa...

Nu måste jag lägga ut efterlysningen på Björn på Facebook! Hoppas verkligen han kommer tillbaka, jag vet hur det känns för jag har varit med om det två gånger!
Jättehärlig skyltning i övrigt förstås, så är det ju med dig :) Valurnan är toppen!!
Ha det allra bäst nu BP!

Helén sa...

Så ledsen jag blir när jag läser om hunden som är försvunnen. Stackars matte och husse! Jag hoppas verkligen att han blir återfunnen.

Karin Eklund sa...

Det är fint att du delar Björns försvinnande. Jag känner verkligen med Anki och alla i familjen. Det är jobbigt, svårt och i allra högsta grad oroande när sådant händer. Fruktansvärt jobbigt. Hoppas,hoppas att det ordnar sig på bästa tänkbara sätt.

Dina skyltar är kreativa och tydliga i sitt budskap.
Tack BP!

Ditte sa...

Så fint att du skyltar för Björn och hoppas innerligt att han kommer till rätta.
Och i övrigt också jättefina skyltar. EL-trailern har jag ännu inte sett men "älskade stad" är ju ett bra budskap. Kul med Klara Zenit:s skyltar. Annars brukar skyltarna till parkeringsgarage vara extremt trista.
Reklamen för "Arlanda Express" skrattade jag också gott åt. Undrade hur denna miniatyr skulle ta sig dit på 18 minuter.
Sista skylten är ju en höjdare på flera sätt.

KajsaLisa sa...

Tycker om ditt initiativ med vovven är bra, hoppas någon ser det. Minilångtradaren var häftig och miljövänlig givetvis.
Det kanske är samma i Stockholms stad som gjort slussenskyltarna som hittat nollpunkten i Klara.
Arlanda Express nya ide, tåget är för dyrt.
Föredrar nog Sweden Rock dessutom verkar dom ju fimpat rökandet mest :)
Länkar upp nu.

Paula sa...

O där försvann min text, kan du fixa så att dina länkar kommer upp i nytt fönster tro? Om man klickar på dem nu så kan man inte komma tillbaka till din blogg, något jag erfarit nu...
Var tvungen att kolla vad Brings var, inget namn som är bekant i glesbygden, men okej, en leverantör av varor till hushållen. typ Schenker kan jag tro. Den lilla Arlanda-moppen vill jag ha, vill köpa! Skulle passa mig perfekt när jag inte vill bära tungt från affären! Blä för fimpar, men bra att de hamnar rätt, glad att jag slutade röka innan man började observera alla slängda fimpar, de var absolut inte jag bra på att ta hand om....
Björn, jag är så ledsen och förtvivlad, andra hunden nu som råkar illa ut. Det känns så fruktansvärt orättvist, jag kan bara hålla tummarna så hårt jag kan.

Susjos sa...

Men åh, är Björn försvunnen? Så himla tråkigt, hoppas han kommer tillrätta! Fint att du delar med dig på din blogg!
Vilken cool lastbil, och miljövänlig också.
Skrattade också åt den roliga skylningen på minibilen!
Snygg askkopp med roligt budskap, bra där bussterminalen!
Kram!
...och ja...idag är jag sliten, haha, men vi hade kul igår!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja åh så ledsamt det var att läsa om vovven. Och åh så fint av dig att hjälpa till på detta sätt. Alla sätt är ju bra ...

Fnissade också åt Arlanda Express, den var kul!

Jennifer sa...

De flesta parkeringar här i helsingborg är sjukt dyrt per timme..

Herr Nilssons Fru sa...

Hihi ja den lilla moppen hade ju rolig reklam. Säker någon som tror att de e just den man kan åka med :) dagens höjdare. Sista skylten omrösning av festival..humm..hur gör man om man inte röker, lägger man en lapp då :) Kanon att ingen fimpar på marken...

Ha en skön vecka.
Kramiz

LillaSyster sa...

Klokt av dig att göra en efterlysning. Man får ju verkligen hoppas att det får ett lyckligt slut. Hade jag varit hemma hade jag åkt och hjälpt till att leta. Jag lider med dem.
Dina andra skyltar är roliga. Tänk att det går så lätt att fimpa på rätt ställe =). Ha en bra ny vecka!

Ama de casa sa...

Jag var genast tvungen att hoppa in till Anki med hållna tummar och tår att det hade ordnat upp sig och att Björn var hemma igen. Men inte som det såg ut i alla fall. Så himla tråkigt! Fint av dig med efterlysningen.

Gillade din skyltning som alltid. Bäst var elmoppen tycker jag. Hmm... Om man nu inte gillar festivaler - var fimpar man då? ;-)

Anni sa...

Hoppas verkligen att lilla vovven kommer tillrätta, jag kan ana hur oroligt det är där han hör hemma.
Dina skyltar är ju fantastiska allesammans, skulle kunna passat på Glad Måndag också. Gillar den där sortens askkoppar!

Anki sa...

Tack allra bästa BP!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas den där vovven hittar hem igen! Fina skyltar - och vad beträffar the ballot box var det samma resultat i den jag plåtade, vid Ulriksdal.

Carita Liljendahl sa...

Fint att du spred Ankis inlägg om hunden. Ett stort HJÄRTA för det!
Måste kännas förfärligt för A och hela familjen...