söndag 22 mars 2020

Skyltsöndag #254

Varning för halvlångt inlägg;-)

Inte ens min Skyltsöndag klarar sig från coronaviruset idag. Okej, varken temat eller jag har drabbats (än), men det gick liksom inte att undvika alla skyltar och handspritsbehållare som fanns uppsatta i Täby Centrum i fredags.

Nya skyltar överallt
Har försökt undvika att tråka ut er med nya skyltar som var uppsatta överallt och som handlade om handsprit, och hur man ska bete sig när man hostar och nyser. Avstår även från ”Tillfälligt stängt”-lappar som många butiker bland annat Nespresso och Apple Store hade satt upp på sina låsta dörrar. Så jag börjar helt enkelt med två roliga skyltar som jag fick via mejl. Lite positiv uppvärmning med andra ord.


No comment. Courtesy: Frank, Perth, Australien.


No comment. Courtesy: Yvonne, Stockholm.


Veckans höjdare 1: TGI Friday i Täby Centrum lockar med fantastiska hämtpriser.


Veckans höjdare 2: Min älskade ICA i Täby Centrum. Den stora skylten är skriven på ett personligt och sympatiskt sätt. Men kolla det lilla A4-arket längst ned till höger (se nästa bild).

Veckans höjdare 3:
Många matvarukedjor har ju under veckan infört en ”pensionärstimme” mellan klockan 07:00 och 08:00 på morgonen. Alltså seriöst, vilken pensionär pallar sig till en matbutik ”mitt i natten”. Den enda pensionären jag känner som är morgonpigg är Anki. Hon skulle inte ha några problem alls att hänga på låset så här tidigt. Jag skulle knappast vara sugen...


Annorlunda approach
Min lokala ICA har valt en helt annan approach. Butiken är verkligen mån om sina gamlingar. Ja, läs själva. Det jag tycker är rörande är att butiken har insett att det faktiskt finns massvis med ”gamlingar” som inte ens vet vad Swish är för något, än mindre har appen. Så inte bara att maten levereras till dörren utan kostnad utan man tar till och med emot kontanter.

Beställningar via mejl
Dessutom kan man välja vad man vill beställa via mejl eller telefon. Man behöver alltså inte begränsa sig till ICAs online sortiment, och som stammis vet jag ju exakt vad jag vill ha. Så det är bara att mejla ”önskelistan”. Vad ska jag säga – jag bara älskar denna affär. Observera att skylten även är uppsatt i rätt höjd för rullstolsbundna.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Det är Gerd som kommenterade igår att bloggandet har minskat den senaste veckan. Håller med henne. Personligen gör jag precis tvärtom. Har nog aldrig läst så många bloggar, forum och tidningar från alla världsdelar som nu - efter klockan 21:00 alltså, för att inte förstöra hela dagen. DS.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, det var jag som undrade vart alla bloggare tagit vägen, det var tunt på min vänlista. Idag är det många fler ;)

Stor eloge till din ICA, det var verkligen generöst. Det gäller att vara påhittig och omtänksam i dessa tider och här visas verkligen kärlek. Klapp klapp *hjärta*
Dock, jag hade inte kunnat läsa den lilla tilläggsskylten vare sig stående eller sittande. Jag fick ta in den i min mobil och förstora den. Men jag har ju dålig syn och flera med mig.

Jag är inte så sugen på att handla kl 07 heller. Funderar på att e-handla på ICA denna gång och dra hem varorna per cykel igen (200 m).

Önskar dig en fin söndag!

Åke sa...

ICA på min ö mailade ut idag ngt liknande som pensionärer på förmiddagen och de yngre på eftermiddagen. Jag var där i fredags och de undrade om jag inte skulle köpa fiskbullar? Nä där går gränsen. Tydligen köpte alla det. Men det var mer personal än kunder i butiken. Det var ju klart de packade upp för fullt. Skyltsöndag går nog inte att undvika det här med viruset... Jag ska försöka glädja så länge det bara går.

Ditte sa...

Skrattade gott åt de två första skyltarna. Vad gäller böcker kunde ju ytterligare ett gäng hamna här.
Många restauranger och caféer har det ju knepigt nu,liksom många både mindre och större företag. Och att sänka priset kan ju vara en variant i stället för att stänga. Såg att här inne i stan hade flera uteserveringar öppnat idag och det var många besökare där och över lag många ute i det vackra vädret.Både serveringar och människor höll bra avstånd.
Lovvärt av er lokala ICA- Såg liknande anslag hos oss. Ett riktigt gott initiativ.
För egen del läser jag ungefär lika många bloggar som vanligt och har ungefär samma mängd antal läsare. Men det kan ju snabbt ändra sig. Kul är att några tillkommit...

Susjos sa...

Ja, det är svårt att missa alla dessa skyltar om vad vi ska göra nu för att undvika smitta. En eloge till din ICA butik, skrattade dock åt din roliga kommentar om tidiga öppettider för pensionärer, jag kommer att bli som du när jag blir pensionär, nattuggla och långa sovmornar! Haha!
Kram!

KajsaLisa sa...

Det går inte att undvika Corona någonstans nu. Skrattade ordentligt åt dom två första :)
Även om jag jobbar politiskt har jag aldrig förstått tjusningen med att läsa politikermemoarer.
Länkar upp nu.

tanthuset.blogg.se sa...

Härliga skyltar...förstås :D ICA-handlaren i Vindeln har öppet mellan 7.15-8 för oss gamlingar som inte vill utsätta oss för smitta men jag har 3 mil dit och så jäkla morronpigg är jag inte, speciellt som det brukar ta minst 1,5 timme innan jag är vaken på morronen även om jag står på benen! Huvva!
Ha en fin kväll, BP :)

Paula sa...

Det finns hopp för mänskligheten, det bevisar er Ica-butik! Lite samma här fast inte lika uttalat, man har valt att inte ha öppet tidigt på morgonen för det hjälper nog inte så mycket, men, om någon behöver hemkörning så är jag säker på att det fixar sig.
Haha, underbar skylt där man upplyser om att toapapper inte finns att tillgå, inte ens med våld! Ja nog blir det annorlunda skyltar i dessa dagar, om det bara gällde det så vore det välkommet,,,det är det andra som hör därtill som inte är lika positivt.
Jag skulle nog vara än mer på nätet om jag kunde sitta. Men som det är nu är det skitjobbigt, max fem minuter sen får jag kramp i benet.
Nu tillbaks till Robinsons veckofinal
Tack för dina snälla ord!

Emma, Sol som sol? sa...

Fin service av butiken! Att ta emot order per telefon och kontanter, strålande service. Bra information också (fast jag önskar de hittat punkt-tangenten när de skrev texten).

Anni sa...

Min ICA kör ut matkassarna till pensionärer och tar dessutom betalt med kort! Nu handlade jag åt mina föräldrar i veckan, så de klarar sig ett tag. Finns inte en chans i världen att pappa går upp före 11, så de där morgontiderna passar inte alls.

Take away har vi köpt tre dagar i förra veckan. Fick 30% på meze som räckte till 6 portioner trots att det var köpt för två!

Och visst har du rätt, butiken i Gamla stan har inte många kunder nu. Vi är bara två hantverkare som bor i Stockholm, resten bor ute i landet och åker inte hit för att arbeta. En sitter dessutom fast i Chile. Som tur är har vi inte inköpta varor som ska betalas utan det är var och en av hantverkarna som påverkas i olika hög grad när försäljningen uteblir. Så mycket värre för butikerna runt omkring!

Klimakteriehäxan sa...

Jag har bara svårt att ta in att vår vardag ska se ut så här under jättelång tid framöver!!!

Ama de casa sa...

Redan på 60-talet köpte min mamma mat på det sätt som din ICA-butik nu tillhandahåller. Hon ringde in sin beställning per telefon till Norra Livs. Det var en ICA-affär vill jag minnas, för dom hade figurerna ICAnders och MonICA i skyltfönstret om jag inte minns fel.
Dom plockade ihop varorna och körde hem dom. Fast jag tror att vi hade en "bok" där allt som inhandlades skrevs upp. Sen kom det förmodligen en faktura eller om det betalades kontant en gång i månaden eller så. Det vet jag inte, behövde inte bekymra mig om det på den tiden :-D
Faktum är att jag när jag var riktigt liten trodde att man kunde handla på "krita" överallt och att det var ett sätt att betala. Som treåring gick jag till färghandeln i Byske (där vi INTE hade nån "bok") och köpte en napp (mamma tyckte det var dags att sluta och hade konfiskerat min).
- Den ska vara på krita, och den är till min lilla kusin Jonas, sa jag till farbrorn i färghandeln.
Efter ett telefonsamtal till mamma så fick jag med mig nappen hem. Antar att hon gick och betalade sen :-D

Ooops... Där for jag lite nostalgiskt tillbaks i tiden. Sorry.

Bra skyltat - men nåt annat hade jag inte förväntat mig heller :-)

Anki sa...

Snygg och informativ skyltning! Verkligen en stor eloge till din ICA! Min är också bra, men jag har inte sett att de kör hem varor till någon ... måste nog kolla det. Ja, inte för att jag behöver, men av nyfikenhet ...
En av de stora skillnaderna mellan oss - du är nattuggla och jag är morgonmänniska - tur att man får och kan göra som man vill.
Tack för länken :)

Guldkryckan sa...

Fint att de kan leverera hem också...tror det är mest aktuellt för många pensionärer...men fint att möjligheten finns att gå dit på morgonen.,,fast jag undrar också...hur många pallar det?

Det är ju många, inklusive pensionärer, som i dessa tider har upptäckt eller vågat börja beställa online, Coop, Mat.se och vad nu alla heter...tror det är många som kommer fortsätta med det efter Coronan...ett vettigt alternativ för människan till att springa runt i en affär om man inte pallar det riktigt.
Nu för tiden får man ju till och med leverans på helger...toppen.

Minskning av bloggandet har jag inte märkt av...fast nu läser jag väl inte mer än 20 bloggar eller vad det är...själv bloggar jag lika mycket som i forna dagar...jösses :)

Ha det underbart Bp.

nalta norrland sa...

Märkligt om bloggare slutar blogga på grund av coronaviruset om de nu inte ligger däckade, svårt sjuka och medtagna å är därför förhindrade från bloggandet...
Corona har verkligen tagit över våra liv.
Bra gjort av Din lokala ICA affär.
Idag måndag...

byblixtra sa...

Det var ett bra information från din ICA-butik.

Jo, det är många som är kreativa nu för att få behålla sina kunder bland restauranger och frisörer.

Christian sa...

Det var mycket tänkvärt bland dina skyltar!
Toapappersalternativen är helt suveräna och kan säkert utökas med otalig skräplitteratur, typ Läckberg å sånt sk.......
Oj, nu kanske jag sket i det blå skåpet, du älskar ju deckare...
Fascinerande ICA-butik, man blir varm i hjärtat!

Freedomtravel sa...

Fint av butiken! Jag läser också mer bloggar nu. Har ju mer tid ;)

Shannara sa...

Så gör vi också i min lilla ICA där jag jobbar. Vi har några väldigt tacksamma kunder. 😊