torsdag 21 juni 2018

Vilken (dålig) tajming

Efter nästan 6 veckor med fint och soligt väder kom det äntligen lagom till Midsommar – det av många så efterlängtade regnet. Väldigt dålig tajming. Vädergudarna kunde ju ha väntat några dagar till kan jag tycka. Åt andra sidan är ordningen nu återställd, för här i nollåttaområde brukar det regna under midsommarhelgen.

Ett gott skratt
På tal om dålig tajming i kombination med dåligt väder: delar av det Döda Torget vid Täby Centrum såg ut så här i eftermiddags. Efter nästan 6 veckor med strålande väder hade Täby Kommun fått en viss kroppsdel ur vagnen och ställt upp solstolar på trädäcket. Nu låg de flesta visserligen ned idag, men ändå. Det är då en himla tur att stolarna åtminstone har rätt färg;-) Observera palmerna och njut av den fina utsikten (not). Det röda området med rören är faktiskt en populär lekplats. Inte just idag, men när solen skiner så...


Bonusbild
Då jag pratade om runda och ovala bollar igår så får ni här en ”midsommarboll” av mig. Kan berätta att det är första gången någonsin att butikerna hålls stängda även Midsommarafton. Verkligen ”unexpected holidays” för butikspersonalen. Bra där!


13 kommentarer:

Ama de casa sa...

En gång i förhistorisk tid jobbade jag på ett ställe där vi alltid hade ledigt midsommarafton OCH dagen före midsommarafton. Helt perfekt för att hinna ordna allt man måste göra inför - enligt mig - Sveriges nationaldag :-D

Ha nu en RIKTIGT fin midsommarafton!
Kram!

Ditte sa...

Visst kom det regn och i mer eller mindre spridda och kraftiga skurar. Skrattade åt det döda torget med dess välta solstolar , jo det har blåst, och palmerna. Ett bra försök här. Och solstolarnas färg piggar verkligen upp. Men i övrigt passar denna dag "dödag torget" extra bra. Kanske är det inte lika öde en solig dag.
Vad trevligt med midsommarbollen. Och skönt för butiksanställda att då lite midsommarledigt. Men tycker att även matbutikerna kunde hängt på. Men det har de kanske också gjort i viss utsräckning.
Men lite "taskig tajming" äe det med regnet. Brukar ju vara i Spanien vid midsommar och därär regnrisken minimal. Men i år blir det hemma stan. Helt ok det också.

nalta norrland sa...

Vi har inte regn utan bara kallt som faan,
helt normalt sommarväder med andra ord ;-)

Ha en härlig midsommar.
kram

Olga T sa...

Här är det regn, hagelskurar och åska. Riktigt busväder.
Idag gick mitt VM-tips åt skogen. Jag har Argentina som vinnare i mitt tips :(
Ha en fin midsommar!

nalta norrland sa...

svar Du funderade över hur jag skulle lösa problemet... antar Du menat .#rensa i röran och Cs lån av volvon🤔 och ifall det var det Du menade då gör jag dom alltid 😜 har man tagit faan i nåten är det bara att to 🤪 Under morgondagen, det må vara Midsommarafton... men ibland har nöden ingen lag 😔 så ska vi nog få bilen tom på tidningar, yes vi 😁 J ska få följa med å hjälpa till att få i väg allt 👌

Jag erbjöd C att hon kunde få ta bilen om hon var i väg på återvinningen men hon var inte då pigg på det 😁

KajsaLisa sa...

Helt riktigt, dom måste ju också få fira midsommar. Solplatsen var fin även i regnet.

Anki sa...

Döda torget ser väldigt dött ut just på din regniga bild, men snart kommer solen och värmen tillbaka och då är det ju bra att solstolarna finns på plats - ja, om nu inte någon tycker de kan vara bra att ha och snor dem med sig då ...
Bra att ge butikspersonalen ledigt - bra initiativ, men borde gälla alla!
Ha en trevlig midsommarhelg!

PS Tack för dina fina ord hos mig ... jag gillar ju att leka med bilderna ibland :) DS

Steve sa...

Täby kommun kämpar verkligen hårt för att Döda Torget ska få behålla detta föga ärofyllda namn.

Ett friskhetstecken att stänga butikerna på Midsommarafton.

Här har vi blå himmel och sol idag, men brrrr så kallt. Det blir nog midsommartallrik i köket idag, med brasa i vedspisen dessutom.

Glad Midsommar!

nalta norrland sa...

svar Ha ha jag hade tänkt kommentera här hos Dig kl 4 i natt bara för att visa att jag var vaken ;-)
Men anledningen då var att jag vaknade av att jag mådde skit så trots jag kollade mobilen så var jag inte i form att kommentera.

Jag är vanligtvis vaken till dess J lägger sig,
vi träffas ju bara typ efter kl 20 å vår tid :) är sen det Elin lägger sig omkring kl 22. Som Du vet brukar jag ibland sova 12 timmar i sträck ;-) typ midnatt - mitt på dan :D

Guldkryckan sa...

Tror inte jag kan minnas en midsommar utan regn.
Förr tog frugan ungarna ner till ängen och köpte lotter mm, själv stod jag hemma och förberedde maten.
Regnet kom och de kom hemspringandes innan jag ens hunnit halvvägs med maten.
Alltid var det så...nu för tiden går vi inte utanför dörren på midsommarafton...inga ungar hemma förstås men ändå.

Tillönskar dig en skön midsommarkväll. :)

Carita Liljendahl sa...

Försöka duger! Alltså då det gäller att få liv i Döda Torget :-)
Allt är bättre än ingenting, och även då man får rumpan sent ur vagnen.

Klimakteriehäxan sa...

Har noterat trenden, som jag tror är ny: man har ställt ut solstolar för den som vill slå sig ner. Rätt trevligt, tycker jag.

Klimakteriehäxan sa...

Och nu blev det ett litet blogginlägg, tack vare dig, s a s.