lördag 16 juni 2018

Nästan


Foto: Iceland Monitor - Mbl.is

Med tanke på pågående VM i fotboll önskar jag mig lite dåligt väder just nu faktiskt. Ja, ni vet regn, moln, blåst, ja rentav några åskoväder som varar till den 15 juli, då finalen i fotbolls-VM äger rum. Ja, nästan alltså. Vill nämligen absolut inte ha en sommar som den vi haft ifjol. Är så otroligt nöjd med sommarvädret som jag fått uppleva i fem veckor nu.

Pyssel
Men hur f*n ska jag få ihop det med promenader i solen, pitstops, bloggande, VM-tipset med expertkommentarer, städning, utekvällar, matlagning med mera. Jo då, tror att jag klarar det! Har ju en handlingskraftig make som inte är ett dugg sur på att han nu ligger bara på 14:e plats i tipset jag gjorde åt honom. Nej, han missunnar mig inte min temporära ledning efter 6 matcher heller;-)

PS. Bilden visar den isländska hjälten och målvakten Halldórsson som räddade till och med en straff av självaste Messi i matchen mot Argentina. Laget i mitt hjärta Island klarade därmed 1-1. Ja, jag borde ju ha vant mig vid att lilla Island är de stora mästerskapens lag. Vilket gäng! DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg faktiskt att det gick bra för Island :)
För övrigt har jag noll koll...

Emma, Sol som sol? sa...

Prioritering. Städa kan man göra sedan, ta med doggybag (haha, jag skrev det doggybäg först, gör så ibland - särskilt om jag är trött och det har blivit för mycket skrivande!) när ni är ute så slipper ni laga mat. Och så vidare.

Själv lägger jag nog prio på att läsa i sol en stund och sedan i skugga.

Susjos sa...

Visst är det kul att Island gjorde så bra ifrån sig! Såg ju delar av matchen.
Nu pågår Peru-Danmark, och håller såklart tummarna för Danmark, hinner inte se hela matchen, ska ju vidare till jobbet snart. Maken kommer hem snart från sitt jobb och får se slutet, sen kanske han ser lite av den sena matchen ikväll...men han har en dag till kvar att jobba.
Trevlig fotbollskväll!

Comsi comsa sa...

Blev så nöjd, Island hade min röst... 👍😉👏

Ditte sa...

Vilken match! Såg delar av den och Island imponerade verkligen. Så roligt! Jag hoppas det fina vädret består ett tag till och kanske kandu ta med dig telefonen ut på promenader i solen och lyssna. Jag tycker ibland att det är roligt just att lyssna till fotbollsreferat. Ja, beroende på vem som gör dem förstås.
Bra där med ledning efter sex matcher och maken kanske kommer på "upploppet". Alltså hans lag. Jag ligger hyfsat till i matchen mot maken med en knapp ledning. Förstår att du får jobba på för att få ihop logistiken men jag tror du grejar det.

KajsaLisa sa...

Mycket TV nu, men du skall få ett tips av mig i morgon så du kommer ut lite.

Steve sa...

Instämmer i ditt omdöme om Island. Vilket gäng!
Jag ser att jag parkerar på 24:e plats. Känner du flåset i nacken där uppe i toppen?
Tack för dina härliga matchreferat. Som alltid med knorr.

Ama de casa sa...

Jag ser genast en punkt du kan stryka där på den digra att-göra-listan: Städning. Du hinner ändå inte se hur dammråttorna hoppar runt :-)

Himla kul att både Island och Danmark har startat så bra också! Velade mellan Island/Danmark/Ryssland som underdog-laget att hålla på när jag som hastigast slängde in ett tips i sista minuten. Haha! Det låter nästan som jag vet nåt om fotboll. Det gör jag inte! :-D

Marina sa...

Ja, här verkar VM-regnet ha kommit! Jag missade Islands-matchen, men de spelar ju flera...

Anki sa...

Heja Island! Nu såg jag inte matchen, men hörde delar av den på radion och det funkar ju det också. Här har några mindre regnväder passerat - dock utan att lämna några mätbara mängder. Mer verkar vara på väg - kanske även till dina trakter.

Herr Nilssons Fru sa...

Hum...mycket som ska hinnas med.
Jag ser inte så värst mycket på VM fotboll, möjligtvis Sveriges matcher. I morgon ska jag upp till din stad, få se om jag finner någon storbilds TV, har rätt mycket ledig tid att fördriva under dagen.

Kramiz

Anni sa...

Jag såg faktiskt inte straffräddningen, men oj vad jag gillar Island!

Paula sa...

Haha, då skulle du vara här nu, det har öst ner vatten från himlen på pricken hela dagen! Och verkligen öst, jag har en egen porlande bäck utanför huset. Men det behövs, dock inte för att kunna sitta o glo på fotboll med gott samvete, haha