onsdag 24 april 2013

Pelotter

Tills för några dagar sedan visste jag inte vad pelotter var för någonting. Men ett besök hos vår (snygga) husläkare ändrade på den saken. Maken har nämligen drabbats av någonting som heter ”Morton's neuroma” som ofta drabbar joggare. Nej maken joggar inte, på sin höjd promenerar han – dock i rask takt;-) Husläkaren rådde honom att köpa pelotter som på engelska heter ”metatarsal pads”. Självklart hade maken inte den blekaste vad det var för någonting heller.

Rehband – orange
Alltså klickade vi hem ett par pelotter eller ”metatarsal pads” från Rehband. Idag låg de på hallmattan. Som ni ser på bilderna är de väldigt söta, de har rätt färg och de ser mera "naturliga" ut på första bilden då den pelotten som uppenbarligen ska sitta under höger fot (R) ligger till vänster om den som ska positioneras under vänster fot (L). På bild 2 ser ni vilken onaturlig ställning det blir när man byter vänster med höger eller om det var tvärtom. Inte är maken kobent heller;-)

Hur använder man pelotter?
Hittills den här kvällen har vi roat oss med att googla vad man gör med pelotterna – utan succé. Inga instruktioner någonstans – inte ens på YouTube. Hur ska pelotterna vändas? Ska den orangea delen som är ”klibbig” sitter uppe vid fotvalvet eller ska den sitter vänd mot skon? Å var någonstans ska de sitta?
Som ni ser är jag lite upptagen ikväll med pelott-research. Men söta är dom dessa små orangea fötter. Om någon av er vet vad och hur man gör – kommentera gärna!

22 kommentarer:

Per-Anders sa...

Jag har ingen aning om hur man gör med dem. Spontant tycker jag de ser ut som Kalle Ankafötter.

Freedomtravel sa...

Oj, så mycket man inte vet... Kan inte hjälpa till med andra ord. Men hoppas att de är bra! :)

LissenTo sa...

Vill gärna ha en rapport om effekten av dom? Kanske maken studsar fram småjoggande framöver?

SoF sa...

Instämmer med föregående "talare" - så mycket man inte har en a n i n g om...

Ett klart plus för färgen, men en instruktion kanske hade varit bättre.

Ha det gott!

Olga T sa...

Inte den blekaste! Hoppas det fixar sej!

Eva Trillian sa...

*S* Jag googlade - nyfiken som jag är - och det hjälpte ju mycket (Not) ... så; lycka till ;)
Gillar färgen dock! Brandgult rules! ;)

Malla sa...

Jaha, ja då fick jag också lära mig ngt nytt!

Rantamor sa...

Gillade ordet "pelotter" det lät som något som Astrid Lindgren skulle ha hittat på i sina sagor....
Och färgen var ju bara så snygg att jag tycker att dom hade passat som något smycke, om dom varit mindre...kanske örhängen ???

Din man kanske blir en joggare nu när han sätter dessa pelotter i sina skor, kanske blir en jädrans fart på han.

Tjingelingen och hoppas att ni kommer underfund med vad pappiljotterna ska användas till...hahahaha

Anita - Malta sa...

Ja, jag är då inte till någon hjälp tyvärr. Kanske ska du beställa ny tid hos den snygga husläkaren och be honom förklara. Han om någon måste väl veta vad han ordinerar till sina patienter ;-) Lycka till ! ..höll på att glömma att nämna färgen. Gillar!! ..sen tror jag att den klibbiga delen ska vändas mot skon!!

Helena sa...

Ha ha tänk vad mycket bra det finns som man inte vet om. T.o.m så bra saker att man inte ens vet hur de fungerar :) Kanske kan fråga läkaren som tipsade om dem? Lycka till!//Helena

Marit Johansson sa...

Tror att man ska placera den i hålfoten med klistersidan inåt, alltså att man helt enkelt klistrar fast den i hålfoten :) ta lite extra superlim så att den sitter hela sommaren!
Bilden på tuttskulpturen är tagen utanför Moderna museet i Stockholm.

Della sa...

Här hittade jag något:
http://www.orebroll.se/Files-sv/%C3%96rebro%20l%C3%A4ns%20landsting/V%C3%A5rd%20och%20h%C3%A4lsa/Habilitering/Ortopedteknik/Patientinformation/Skor%C3%A5d.pdf

Ama de casa sa...

Jag har aldrig ens hört ordet pelotter förut, så då kommenterar jag väl inte då ;-)

Hörni sa...

Men oj, jag har aldrig hört ordet. Rent spontant känns de felvända på alla sätt. Upp och ner och fel sida. Men det ordnar sig säkert, google löser de mesta. Och söta är de ju i alla fall. :)

Kicki sa...

Hallå! Jag har pelotter och mina ska placeras så att min sjunkna fot ovanför tårna lyfts upp! Klistrigt är väl bra om man tränar så de inte åker
omkring! :)

Linnea sa...

Det var tamig sjutton det konstigaste jag har sett. Påminner om fötterna på min and. Vackert oranga o stora. Tänkte annars på snöskor eller stjärtlappar att åka kana på!
Lycka till med pelottandet!

cat sa...

Man lär sig verkligen nya och annorlunda saker när man läser din blogg. Jag ser fram emot mer information om hur pelotterna ska användas :)
Jag är en sötsaksgris av rang, men just på favvofiket blir det ofta räksmörgås :)

esterii sa...

Åhh, pelotta mig, jag som inte kan jogga nu eftersom jag har så ont i benhinnorna.. Kanske något för mig.

Guldkryckan sa...

Hur var det nu uttrycket gick? " Det man inte vet nåt om har man ingen nytta av"

eller nåt sådant. ;)

Men snygg färg var det ju iallafall..hallelujah :)

Ha de bäst.

Mona sa...

Det var då ett nytt ord för mig. Eftersom jag tycker dom ser ut som ankfötter ska det bli spännande att höra om maken kommer att vagga fram i fortsättningen.

Jah Hollis sa...

Förfotsstöd kallas det av Scholls och det ska lyfta upp främre delen av foten. Ser det i alla fall ut som på deras förpackning.
http://www.donnabeauty.se/scholl_pelott-furfotsstud.html

Monica sa...

Hihi sådana har Jacob i alla sina skor;-)