onsdag 17 april 2013

Välkommen till Täby CentrumPysselfarmor skrev i en kommentar till Fototriss i söndags ” Täby centrum är en rejäl inspirationskälla för dig ;-) ”. Det vet jag inte om centrumet är men vad man kan upptäcka där ar definitivt en vitaminspruta rakt in i min (kreativa) hjärna. Här får ni några exempel:

Babylounge


Alltså vad tänker ni på när ni läser den här skylten? Personligen såg jag framför mitt mentala öga en VIP lounge på en internationell flygplats med fria drinkar, snittar med kaviar på och wifi såklart. Sedan applicerade jag den tanken på Täby Centrums babylounge och kom fram till att den borde bjuda på vatten, mjölk och saft; kex och choklad samt en övervakningskamera för bebisarna i stället för wifi.
Sedan gjorde jag en sneak peek i loungen och blev besviken då den i stort sett bara var en barnvagnsparkering. Hur tänker föräldrarna då kan man ju fråga sig. Bär dom sina ungar medan de shoppar eller har jag missat nå’t här…Fler erbjudanden
Brevid babyloungen som alltså är en barnvagnsparkering hittade jag dessa symboler.


Måste säga att jag gillar symbolerna, de är annorlunda och ganska roligt utformade. Även här sattes min fantasi igång. Den tredje symbolen från vänster föreställer – i min hjärna alltså - antingen handtvätt eller rengöring av en bebisrumpa efter en number 2. Men, tänk så lite fantasi jag ändå har. Kolla på den bruna väggen – symbolen hänvisar till ett amningsrum. Å jag som alltid trodde att man ammade med brösten. Som tur är så får man också flaskmata sin unge som ni ser på bilden. Men det där med amning – rent praktiskt och mekaniskt alltså – får jag inte ihop. Får ni!? Åsså har vi symbol nummer 4. Det måste var en väska som man stoppar bebisen i medan man shoppar och ställer väskan med innehåll i en förvaringsbox som man låser - man är ju rädd om sin egendom. Men tänk om man tappar nyckeln då;-)

13 kommentarer:

Rantamor sa...

Amningsrum....
ja jag hade också gissat på mjölkstinna bröst och skrikande barn som bara vill å måste få mat...
man ammar väl inte med en nappflaska...
men va vet jag det är ju trots allt 33-34 år sen jag ammande sist...

Vet inte vad som fick mig att känna att du inte gillar som jag.... Jonas Gardell ???

Men vi måste ju inte gilla samma saker...

=) =) =)

Tjingelingen...

Lissen sa...

Ja den signalerar inte amning precis, helt rätt av dej!

Eva Trillian sa...

Babylounge? Jag hade förväntat mig ett rum med sköna fåtöljer och chansen att få ta det lugnt med sina barn - medans de ammas kanske .. för det vill man ju inte göra i amningsrummet... där man tydligen verkar byta blöjor? Verkar inte det här osedvanligt förvirrat?
Sv: Ibland ska man inte klicka bort ;) Ibland finns det texter som måste få "växa"!
Vi använder oblat i våra kyrkor också. Det är det "bröd" vi använder i nattvarden. Vi och nästan alla kristna kyrkor (alltså även katolska).
Och så måste man ju inte ha koll på allt! Som tur är :)

Hörni sa...

Jag trodde nog det var ett amningsrum, men där hade jag tydligen fel. Kanske de har bärselar till bebisarna, det är rätt smidigt när man går i butiker.

Kerstins foto sa...

Hahaha, ja inte ser då jag symbolen som amning. Men jag kanske är korkad. ;)

Marit Johansson sa...

Ja din hjärna är kreativ ingen tvekan om det :)
En barnvagnsparkering som kallas för babylounge.. tala om falsk marknadsföring!

Mona sa...

Hihi, din fantasi är det absolut inget fel på och efter alla bilder du lagt upp på bloggen gillar jag Täby centrum mer och mer. Fast babyloungen verkar inte vara nån hit. Det borde väl vara där mammorna fick sjunka ner i sköna fåtöljer och amma sina barn, inte smyga undan i nåt inlåst utrymme!

cat sa...

Det ser ju mer ut som en symbol för skötrum. I all ärlighetens namn får jag inte ihop den där symbolen med amning överhuvudtaget.
Väskan känns ju som en rätt trist symbol tills man läser din tolkning :)

Monica sa...

Skötrum, ser ut som ett dop eller bad om man har min fantasi;-)
Ha en bra dag i vårregnet

Linnéa sa...

Amning nä det tror jag inte. Latterum kanske för att underhålla mammorna beroende!

Ama de casa sa...

Haha! Jag trodde också att man ammade med brösten... :-)

Pysselfarmor sa...

Jamen ser du - idéer får du ju!


När mina barn var små krabater så fanns det i Täby Centrum något som kallades Grottan där man kunde lämna in dem medans man handlade. Men jag var en sådan tålmodig mor så de fick följa med mig. ;-)
eller kanske var jag en hönsmamma ??!!

llh sa...

Haha!!! Nä tappar nyckeln gör man nog inte. Det syns tydligt att den är megastor och ruggigt viktig i sammanhanget.

Du har en kreativ fantasi men för tillfället beundrar jag mest din förmåga att kolla och kommentera bloggar i mobil på bussen. Trodde det skulle vara busenkelt men det är tvärt om apaomöjligt :)