måndag 29 april 2013

Helgbilden: Kärlek
Ni brukar ju förvånas ibland (= ganska ofta) när ni kliver in här på min blogg, och det är meningen ;-) Som ni (kanske) vet har min kollega Anders en helt underbar fotoblogg, men han deltar aldrig i fotoutmaningar. Han jobbar uppenbarligen (ännu) hårdare än jag och hinner inte med. Det tycker jag är jätte synd för hans bilder (och texter) är så himla bra att de borde uppmärksammans på ”bredare front”.

Bredare front
Å med ”bredare front” menar jag min blogg – ja så bred är den ju inte men ändå;-) Så mitt bidrag till Marits utmaning ”Helgbilden” är Anders foton som är tagna på två naturreservat i helgen - Sörön och Snavlunda ängar. Tycker bilderna är helt suveräna, å visst är denna grodkärlek rolig och himla bra fångad!

Fler helgbilder hittar ni här.

PS. Självklart bad jag om tillstånd att använda hans bilder. Å ni - 1 000 tack igen för alla underbara kommentarer till gårdagens inlägg. Börjar bli riktigt mallig;-) DS

18 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Det där är ju fantastiska bilder :) trodde först att du gått och köpt dig en värstingkamera, måste nog kolla in din kollegas blogg!

Anita - Malta sa...

Trodde först jag hamnat fel ;-) Det är ju ganska sällan du har djur och människor på bild. Nu är ju det här "bara"en liten groda och jag faller helt pladask!! Så himla bra fångat, vilka bilder!! Måste självklart kika på din kollegas blogg men det får bli ikväll. Nu ska jag gå ut i solen och ta en glass ;-) Sen måste jag ju titta på gårdagens inlägg hos dig. Har tydligen missat något igen. Ha det bra Beate !!

Monica sa...

Tyckte det var lite olikt dej eftersom bilderna inte är konstiga;-)
Ljuvliga bilder för en grodälskare som mej
Ha det bra;-)

Rantamor sa...

Nejmen jag trodde först att dom grodorna jag skickade med post hade fått kärleksfnatt...
men så läste jag att det var riktigt kärlekskranka grodor...och livslevande också.
Hahaha man blir riktigt glad utav dessa foton sådär vårligt glad och lycklig.

Tjingelingen från Rantamor.

llh sa...

Bra idé där att påminna om denna underbara fotoblogg som jag lyckats glömma bort. Grodorna är bara störtskönt fångade. Klart jag vandrade vidare och njöt av Anders vårkavalkad i sin helhet.

PS klart att du ska vara både stolt och mallig. Din kombo av valda vinklade vardagsbilder och personlig text är något utöver det vanliga. Love it! DS

Della sa...

Han kan han Anders. Bra att du uppmärksammar hans bilder. Och så strategiskt han hade placerat lövet på andra bilden. :)

Susanne sa...

Kollegan A bilder är ju fantastiska.

Ama de casa sa...

Helt fantastiska bilder! Fast det verkar pågå ett triangeldrama där på andra bilden ;-)

Eva Trillian sa...

♫ Lööv is in thi är ... ♪♫ Eller, ja i dammen i alla fall :)
Så! Har du blivit lite sugen på att fota djur själv nu då? ;) jo... lite? ;)

Kicki sa...

Jag tänkte väl att det inte var riktigt din "stil"!;)
Verkligen bra fångat, men de hade vl fullt upp med sitt...

Stare Ström sa...

Hoppsan! Jag trodde du hade vågat dig ut bland spenaten, men blir lugnad när jag läser vidare. Vilka fina bilder han har tagit på kärleken.

Olga T sa...

Men himmel! Jag fick kolla att jag hamnat på rätt på blogg. Tyckte inte att det stämde med din "fotostil" och det var ju rätt men fel om man säger så.
Kanonbilder!!!! Stormgillar! Jag tycker grodor/paddor är så himla läckra!

PS: Tack för grattiset häromdagen! Jag är ju inte så regelbunden med bloggandet numera. Men det betyder att det är full aktivitet i livet. Drar förresten till huvudstaden och Stadion om ngn vecka....du kan ju gissa när.

Margareta sa...

Alla verkar ha gapat lika mycket som jag =)
Men, JAG ÄLSKAR BILDERNA -och det vet du men jag hade också velat. Inte vara så där kärlekskrank inför kameran utan varit den som tryckt på avtryckaren.

Speglingen i första bilden är suverän, blev såå bra vinkel på den. Han kan fota han, din arbetskamrat. Kanske dags att byta jobb,

Godnatt.

Mona sa...

Haha, där lurade du mig allt! Trodde att du förvandlats från asfaltsbarn till naturbarn. Suveräna bilder! Skulle gärna själv vilja både se, höra och fota denna fantastiska händelse.

cat sa...

Åh det var fina grodkärleksbilder. Det var några år sedan jag själv lyckades fånga amorösa grodor på bild.

Pialotta sa...

Kärleken spirar i Vårens värld... riktigt fina bilder som du visar ... Såg Helgbilden här hos dig och blev inspirerad går kväll :) Tack. Tittar inom till din vän här oxså nu :) Ha de gott kram

Anonym sa...

Otroligt kuliga bilder.
Grodor är så himla söta.
Ruth i Virginia

Linnéa sa...

Underbara bilder. Grodpespektiv?