måndag 8 april 2013

“The big bang” och Freitag

”The big BANG”…
… råkade jag och mina medpassagerare ut på bussen imorse. Visste inte att det kunde smälla så högt när ett bussdäck exploderar – mitt på motorvägen. Nej, ingen ersättningsbuss kallades in utan vi fick snällt kliva av busskrället och stiga på en lokalbuss som just skulle köra upp på motorvägen. Vi pratar rusningstrafik i Storstockholm och med lite fantasi kan ni föreställa er köerna. Det är bra att börja en ny vecka med en knall... eller två;-)

Freitag
Freitag betyder ju fredag på tyska. Den engelska varianten – Friday – var ju kompis med Robinson Crusoe, men för några veckor sedan upptäckte jag (tack vare kollegan Eva) en schweizisk variant också i form av företaget Freitag. Det specialiserar sig på återvinning av lastbilspresenningar och gör unika väskor av dom. Japp, och nu är jag en lycklig ägare av Lassie Freitag (modellen heter Lassie), som är två-i-en som ni ser. Genialiskt, coolt och riktigt fräckt om jag får säga så alldeles själv;-)

Humor
Ja humor har dom också hos Freitag. När jag hade klickat hem väskan kom följande bekräftelse:

We did it! Your F-Product was packed, labelled correctly and has just left our warehouse, crossed the street, turned the corner, tripped over the bridge and is now on its way to your house. Get ready to give a big, warm welcome to your personal piece of FREITAG history in a very short time.

In order to make sure your latest family member adjusts to its new surroundings as quickly as possible, we recommend that you get some fresh air twice daily, cycle and take lots of walks, engage in artistic activities, listen to loud or extremely loud music, invite friends over and indulge in an all-out urbane, socially responsible, eco-friendly, diverse, spontaneous and creative lifestyle.PS1. Mitt Fototriss bidrag igår visade en geringslåda med arbetsbänk. Det visste inte Ama, men väl hennes man Anders;-) DS.

PS2. Inget inlägg imorgon. Vi har vår årliga vernissage på mitt jobb och den slutar sent på kvällen. Hoppas ni klarar är utan mig en dag;-) DS2.


26 kommentarer:

Freja sa...

Åhh, cool väska och otroligt rolig information från företaget! Världen skulle bli bra mycket roligare om fler företag junde vara så!

Sv: Vadå, tycker du inte "Frejas Funderingar" är ett tillräckligt stort och starkt varumärke? Hmpf... Fast annars tänkte jag mer på datorns märke "acer" som står under bildskärmen...

Kicki sa...

Vet ej, vi får väl se om jag kommenterar dagen efter;)
KUL med informationen från företaget!:)

Mona sa...

Urcool väska med bra och kul bruksanvisning!

Är det möjligt att ni har sämre bussar i Sthlm än i Gbg? Det trodde jag inte var möjligt. Jag minns hur jag häpnade över de eländiga bussarna i Leningrad på 80-talet. Nu misstänker jag ryssarna häpnas över vår eländiga busstandard...

Eva Trillian sa...

Bästa beställningsbekräftelsen jag sett, någonsin! Har ju lust att handla där bara för att få en egen sådan :)
Ha en trevlig kväll imorgon. Vi kommer nog lida lite, men tycka det är desto trevligare i övermorgon då vi får veta hur du haft det :)

Margareta sa...

Hemma ... trött. Men jag har läst alla dina bidrag sedan jag åkte, lite då och då men måste väl erkänna att jag inte kommer ihåg allt.

Däremot kan jag konstatera att ditt bidrag skulle passa in perfekt i mändagstemat.

Ser att det är två väskor i en men ser inte hur man förstorar den även om jag ser detaljerna och att de blivit "mindre" i den andra väskan. Läcker och jag gillar när de gör så läckert att återvunnet material.

Den där "hamburgerrestaurangen" gillar jag och låger verkligen spännande, tur att det finns något för oss norrtoppningar också. =)

Jag har ätit Vallenbergare med olika alternativ, supergott, i Malexander förra sommaren och det tyckte vi också då var en toppen idé.

Ha det bra på vernissagen i morgon och jag ska rusa vidare här i bloggosfären.

Olga T sa...

Tuff väska! Spännnade, så spännande att jag måste läsa och hitta till deras hemsida. Ska se vad jag hittar där.
Ha det kul på vernissaget!

Jah Hollis sa...

Typiskt att det var en karl som visste svaret, för de tycks finnas på typiskt manliga butiker som Jula och Biltema, sakerna det handlar om.
Jag ska tipsa den danske arkitekten om att han kan få jobb i Stockholm. Lycka till med vernissagen!

Olga T sa...

Vilka fräcka väskor!!! Passar inte min plånbok just nu, annars hade jag nog slagit till!
SV: själv kör jag Mercedes. Helnöjd!

Olga T sa...

Vilka fräcka väskor!!! Passar inte min plånbok just nu, annars hade jag nog slagit till!
SV: själv kör jag Mercedes. Helnöjd!

Per-Anders sa...

Jättecool och snygg väska! Perfekt sätt att återvinna gammal utrustning.

SoF sa...

Sååå jäkla snygg OCH praktisk!

Hoppas att allt blir lyckat med utställningen och att ni har en toppenkväll.

SoF

Monica sa...

Återvinningsväskan var den dyr tro?snygg men fel färg för mej.
Att gissa på att du höll på att bygga var ju inte så tokigt i alla fall;-)
Ha en bra dag

Susanne sa...

Åhhh vilken kanonsnygg väska.
Sv: Rasmus var på plats och var f*******d över att ett par jon ska förstöra en fotbolls fest, det var trots allt sista hemmapremiären på Stadion. Ha en braq dag och hoppas det går bra på konstutställningen i kväll.

cat sa...

Vilken dramatik du råkade ut för på väg till jobbet! Tur kanske att det var i rusningstrafik så att hastigheten inte var så hög.

Gillar det humoristiska schweiziska företaget :) Cool väska, fast orange är inte min colour of choice.

Hoppas att vernissagen blir kul.

Ama de casa sa...

Fin färg på väskan :-)

Och tack för (den av mig oförtjänta) länken ;-)

Rantamor sa...

Nu är jag urdålig på butiker och design på kläder och väskor...
men jag har ju ögon i skallen att se att färgen och formen på väskan hade tilltalat mig med.

Ha en trevlig kväll.
ps. undrar om grodorna har landat...??)

Guldkryckan sa...

Punktering mitt i rusningstrafik..med buss?
Trevligt..burr..vi fick punktering med en stor van full av sprit och öl när vi kom in till stans ytterkanter här efter en färd från det där "braiga" landet som börjar på T och slutar på yskland.

Jösses va trafik där var..jag fick stå och mota bort alla bilar som visslade förbi tre cm från oss där kompisen bytte bakdäcket..mota bort? Jösses...jag fick byta kalsonger när jag kom hem där...men det var ett par goa öl jag tryckte i mig efter hemkomsten där...det var jag värd :)

Hörni sa...

Vilken läcker väska! Och rolig bekräftelse från företaget. Tänk om fler kunde ha sån humor ändå.

Hoppas du haft trevlig på vernissagen! :)

Pumita sa...

Jag sparade det här inlägget till idag för jag visste att jag skulle få abstinens. ;) Konstaterar att du också kommit in i en tysk period. ;) Väskan är cool! Mina tyska drömmar består av Berlin som resmål och försök att traggla lättare böcker på landets första språk. Går så där... men det vore häftigt!

Linnéa sa...

Vilken härlig väska - med humor. Ser ut att rymma även en kamera.
Brukar kolla in din blogg på onsdagar. Begynnande lunginflammation. Så här gäller det att ta det lugnt. Tråkigt som fanken.
Jo, det där med storleken, du behöver inte ta escort, klicka bara på bilden, sen tar du tillbaka genom pilen uppe i vänster hörn. Det blir så svårjobbat när jag lägger in små bildrep. annars!
Mors lycka till i morgon!

Jane sa...

Hoppas utställningen gick bra och att det blev bra försäljning :) Fick höra idag att nästa år vill bandet som har byggt studio bredvid min ateljé, vara med på vårt "Konst på gångavstånd". De ska låna en tågvagn (spåret går precis utanför) och ha musikhappening på den + öppet hus i studion. Häftigt eller hur? Längtar redan till nästa påsk :))

esterii sa...

Hej igen, vi får försöka klara oss:)men du är ju snart eller redan tillbaka..

Guldkryckan sa...

Sv: Prillan fanns med i bilden ;)
Fast ciggen där hade inte "fröken" accepterat tror jag :)

Anita - Malta sa...

Haha... skulle ju kunna köpa väskan bara för nöjes skull ;-) Nä, ska inte köpa någon ny väska. Håller på att försöka vänja mig med den köpte i februari. Liknar faktiskt din!! Kanske något mindre men färgen och remmmen. Sen får jag gå omkring och göra reklam för Findig och inte för Fretag. Tycker det är lite knepigt att matcha färgen med vissa kläder. Därmed hänger den nu mest i hallen. Nog om väskan. Vernissage låter spännade. Där var du ju igår så nu sitter jag och alla andra och bara väntar med spänning på nästa inlägg ;-) Sköt om dig Beate !!

Lennart sa...

När jag var 13 eller 14 var jag på ett stort scoutläger ute på Vässarö en vecka. När vi satt på bussen och åkte hem exploderad ena bakdäcket på bussen framför. Det såg ut som en stor ballong som small, gummibitar flög runt i luften och det dammade en massa.

Marit Johansson sa...

Snygg!