torsdag 11 april 2013

Olika sätt att bloggaTänkte ta upp en liten diskussion om ”bloggbeteende” med er. Det ska bli kul att läsa vad ni tycker om mina synpunkter.

Svar på kommentarer
Ganska många av er – mina ”stamläsare" alltså - skriver svar till mina kommentarer i er egen blogg. Jag uppskattar verkligen att ni reagerar på vad jag skriver – det vet ni, men tror ni att jag är hemmafru, sjukpensionär, arbetslös eller vanlig pensionär och inte har nå’t annat att göra om dagarna än att blogga;-) Om man jobbar heltid – jag har i och för sig världens roligaste jobb, men det har ju inte med saken att göra – hinner jag helt enkelt inte tillbaka till tidigare inlägg plus dagens inlägg. Jag ”stjäl” bloggtid på bussen, t-banan och tåget och kommenterar på iPhonen (med många stavfel, men det får ni leva med, då jag inte orkar att korrläsa och börja om från början).
Ja, vad tycker ni?

Ordverifieringar
Som sagt jag använder ju iPhonen för kommentarer och kan jag tala om för er att jag inte ens med ett förstoringsglas skulle kunna dechiffrera dessa eländiga verifieringar. Dessutom tar det extra tid även framför en vanlig PC. Ja, jag vet att ni blir nerspammade – so what – det blir jag också, men blogspot tar ju hand om Viagra samt alla andra mediciner och slänger allt i skräpposten. Jag brukar rensa skräpet ungefär en gång i månaden, så ärligt talat förstår jag inte problemet.
Ni som kör med verifieringar får gärna förklara för mig hur ni tänker.

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Den visar en gammal bekant. Som ni ser kan han fortfarande skriva och imorse åt han handskar till frukost;-) DS.

27 kommentarer:

Freja sa...

Hahaha, jag är helt på din sida i det här inlägget. Jättetrevligt med svar på mina kommentarer, men sker svaren i anslutning till min kommentar är det 99% chans att jag aldrig läser det...

Och verifieringen gör att jag sinkas och ibland inte alls hinner kolla alla bloggar jag skulle vilja!

Insåg just nu att jag aldrig besökt och kommenterat min blogg oinloggad, tänk om jag oxå har nått sånt utan att jag vet om det...

LissenTo sa...

Förstår din tanke.

Lite tänker jag så här också, att bloggvänner jag har haft länge, jag kan gå in och titta på sidan, men inte alltid kommentera. Kanske skriver 1-2 gånger i veckan. Man vet ändå att man följer varandra.

Vad säger du om det Beate?
För tiden, är en aspekt som gäller alla, hur roligt det än är.

Tony sa...

Vet och etikett i bloggvärlden. Det verkar som jag gör båda felen.

Anita - Malta sa...

Haha.. står gärna ut med dina smärre stavfel som ibland (ganska ofta:-) syns i dina kommentarer. Brukar faktsikt gå in och rätta ;-) Har full förståelse för det där att inte hinna gå tillbaka och se om man fått svar. Själv har jag snart lärt mig vilka som nästan alltid ger svar så till dem brukar jag gå tillbaka av ren nyfikenhet. Jobbar också heltid, tror jag ;-) Det är lite svårt att dra gränser när man som jag har jobbet hemma. Kan ju ta en bloggpaus när jag vill och jobba senare. Jobbet måste ju hur som helst bli gjort! Ordverifiering får mig ibland att rysa. Ok när det bara är att fylla i en siffra + 3 = 10 som vissa har men hos andra efter tredje försöket är det inte sällan jag tänker att nu skippar jag det här. Fattar liksom inte riktigt vitsen. Ska bli intressant att veta om det nu är någon som vet. Känner inte igen din gamla bekanting. Är det din sekreterare ;-)

Malla sa...

Ärligt. Jag är nog världens sämsta på att svara på kommentarer...gör det nästan aldrig. Måste ju prioritera tiden vettu :)

Hörni sa...

Jag förstår dig precis, jag går sällan eller aldrig på återbesök för att se om jag fått svar på mina kommentarer.

Blogg.se-bloggare svarar jag ofta under kommentaren på min blogg, men vi på blogg.se har en svarsfunktion så vi kan se varandras svar på vår egen blogg och då blir det ju enkelt.
Men om jag svarar tex dig i min egen blogg brukar jag ofta kopiera svaret och även svara här hos dig, annars är jag mycket väl medveten om att mitt svar aldrig kommer läsas av dig. :)

Ordverifieringar är ett elände! Behöver man verifiera hos mig?
I så fall är det inte mitt fel, vi kan inte välja bort det tyvärr. Har man ett blogg.se-konto och är inloggad behöver man dock inte verifiera på andra blogg.se-bloggar.

Det är jättekul att få kommentarer, men har full förståelse om man inte har tid varenda dag.
Stavfel bryr jag mig inte om. :) Har vant mig sedan jag började blogga. :D

Margareta sa...

Bilden har visst med inlägget att göra men tänker inte gå närmre in på det, din (och min numera) gamla bekanting verkar skapa kreativitet.

1. Svar på kommentarer
Jag svarar periodvis på kommentarer men inte med tanke på att någon går tillbaka och läser utan mer som en fortsättning på inlägget. Går själv "aldrig" tillbaka och läser svaren på det jag skrivit hos någon. Däremot har det hänt att jag även klistrar in samma svar hos den som kommenterat.

2.
Hatar verifieringar eftersom de oftast är otydliga och fonter som är svåra att tyda tillsammans med eventuell bakgrund eller färgmässigt.

3.
Något mer som jag inte gillar är när jag inte kan kommentera hos de som valt att inte ha Namn/URL som alternativ -då är jag utanför och jag försöker verkligen att besöka och kommentera hos alla som skriver hos mig. Jag har nämligen bestämt mig för att inte blanda ihop mitt googlekonto med mitt bloggande, har ju det bara för att ... jag vet inte, men det har absolut inget med min blogg att göra och jag har inte ens samma namn där, vill inte vara större hoppjerka än jag redan är. =). Det är de som har blogspot, blogger och alla andra domäner där du måste välja ett alternativ för att kommentera - som hos dig, med du har tack och lov det jag behöver. =)

Ha en fortsatt bra kväll om du inte brunnit upp i alla änder av den raka irritationen eller vad det är du fått en släng av. =) Men jag skriver - håller med dig, trots att jag ibland är inne på det där med svar som inte är svar för mig.

Unknown sa...

Håller med dig fullt ut! Undviker dem som till ingen nytta krånglar det med ordverifiering.
Vad gäller svar på kommentar, så förstår jag inte vitsen så länge det inte sänds ett meddelande på något sätt om att svar på kommentar har erhållits... O.s.v...
Inte ens som pensionär och dagledig har jag tiden att sitta här hur mycket som helst.
Ha en trevlig helg!
/SA

Margareta sa...

Vill förtydliga att jag håller med till 100% men också berätta varför jag skriver svar hos mig själv, när jag skriver svar. ;)

Jag har kanske lite fler bilder men sanningen att säga så fotade jag knappt något ... sant.

Jane sa...

Tror inte att jag någon gång kommenterat i min egen blogg ... jo en gång när det var en "idiot" som trodde att det var min konst som jag visade på bilderna från en utställning - personen i fråga hade inte ens brytt sig om att läsa texten ...
Där det finns ordverifieringar ... där hoppar jag över ... orkar och har inte tid med dessa!

Per-Anders sa...

Jag tycker det är självklart att svara på de kommentarer jag får på mina blogginlägg i min egen blogg. På det viset kan man följa en diskussion på ett och samma ställe.

Marit Johansson sa...

Håller med dig. Jag går nästan aldrig tillbaka och läser där jag kommenterat. Bara om det pågår en diskussion i kommentarsfältet och jag är nyfiken på vad andra tycker. Lägger hellre tiden på att läsa fler bloggar.
Ordverifieringen tar onödig tid,
använder det inte heller på min blogg. För ett tag sedan hade jag problem med spam, kunde få flera hundra på en dag, ändrade då i inställningarna så man inte kunde kommentera på blogginlägg som var mer än 2 veckor gamla och då blev det bättre. Har ändrat till ett år nu men får inte så värst mycket spam..
Håller med Margareta ang. de som inte har alternativet Namn/url tillgängligt, då blir det ofta att man struntar i att kommentera för att slippa logga in på googlekontot!

fotobrus.se sa...

Jag håller nog med Per-Anders. De som tittar in hos mig och ställer en fråga eller liknande i kommentaren, de svarar jag i mitt kommentarflöde. Fler kanske vill ställa den frågan och har då redan svaret i kommentarfältet. De som kommenterar och läser kommentarer får då en sammanhängande bild av inlägget.

Att jag går in på ex. din sida och i ett inlägg svara på något du frågat hos mig, känns nog för de som läser din blogg helt knäppt, i vart fall uppfattas jag nog som knäpp ;-).

Är man intresserad av det man undrat över då tycker jag att man skall kolla svaret hos den man kommenterat hos.

Sedan har Lissen en bra poäng där också.

Trevlig resa med iPhonen och kommentarerna :-)

Hillevi sa...

Hej!

Jag tycker att det blir väldigt konstigt om man vill svara på en kommentar och då göra det hos den som kommenterat i stället för hos sig själv. Kommentar och svar hör ihop, anser jag och ger ofta behållning åt andra som läser kommentarerna. Jag tycker inte heller att en kommentar ska kännas som ett "tvång" att besöka den som kommenterat, sådana svarskommentarer skulle i alla fall inte jag vilja ha. Sen kan man ju göra båda delarna, förstås, men då var det det här med tiden...

Mona sa...

Hihi, ett glupskt lejon! Jag tror jag avstår från diskussionen eftersom jag varken har ordverifiering och eventuella svar på kommentarer ger jag i min kommentar hos personen i fråga. Om du nån gång råkar ut för ordverifiering hos mig så beror det på blogg.se och inte på mig. Har tyvärr inget att säga till om där.

Freedomtravel sa...

Om någon skriver en kommentar i ett inlägg på min blogg - då svarar jag också där. Men det är inte bara för den läsarens skull, utan också för kommande läsare som tittar in efteråt. Om jag är mån om att den som skrivit verkligen med säkerhet ska få mitt svar, då går jag även tillbaka till den personens blogg och kopierar in svaret där också.

Ordverifieringar är ett gissel...

cat sa...

Jag brukar både svara i kommentarsfältet hos den som frågade och i mitt eget kommentarsfält. Dubbelt upp med andra ord.

Ordverifiering irriterar ihjäl mig och därför har jag ingen sådan. Har inte fått så mycket spam att det behövs.

Monica sa...

Haha svarar aldrig i bloggen är för lat och tar för givet att dom flesta gör som du;-)
Bara roligt med stavfel man får aktivera hjärnan och försöka tyda vad det står.
Ha det

Della sa...

Handskar är mums för ett lejon.
Ordverifieringar = jobbigt. Jag skriver alltid fel och ibland orkar jag inte hålla på med att luska ut vad den egentligen vill att jag ska göra.

Ama de casa sa...

Jag svarade förut på alla kommentarer i min blogg. Men nu orkar jag inte längre eftersom jag får så många kommentarer (vilket är jättekul!).
Jag svarar numer på kommentarer från folk som inte har bloggar, och gör återbesök till dom som har bloggar. På direkta frågor svarar jag givetvis dem, på deras egna bloggar.

Ordverifieringar har jag tjatat bort hos en hel del bloggare. Jag tror faktiskt att många inte ens vet att dom finns, då man "tjatar" med folk på samma bloggportal, och då märks kanske inte verifieringen när man är inloggad.

LissenTo sa...

BP kolla på 1:an kl 21. på Skavlan.

Jamie Oliver, din idol är med :-)

Guldkryckan sa...

Jo..höll ju på med svar på min egen blogg men har lämnat det...och man BEHÖVER ju inte svara på ALLA kommentarer ;)

Ett jävla skrivande ibland ju...har jobb som tar mycket kraft..föreningslivet tar nästan lika mycket..och sen ska man ju leva också...jaja...hur som helst..nu säger jag SKÅL och GOD NATT :)

Kicki sa...

Haha, jag är helt inne på din linje! Svara kan man göra i båda bloggarna i så fall, jag går inte tillbaka för att läsa ett eventuellt svar!
Ordverifieringar kan vara knepigt även från datorn, speciellt om man har dåligt internet...

Linnéa sa...

Håller med dig om svar på kommentar på sin egen blogg! Jag har gjort för att testa WP o kolla om den "kilar iväg", om jag inte vill ge svaret till flera. Men jag brukar ju ändå skicka den till din. Jo, det där med kråkbokstäver, hatar dem, särskilt när det är flera rader. Men på WP måste man skydda sig själv, på blogspot skyddar Google. Hade inga där. Fick in skit, nån reklamlänk så allt jag hade skrivit i ett inlägg var understryket, råka trycka på en okänd kommentar. Hela inslaget tapiserades av reklam. Nu är det borta och skräpposten fungerar men se upp!
Kul med lite diskussionsinlägg!

Jah Hollis sa...

Ordverifieringar känns som överkurs och ett onödigt moment när man kommenterar. Det går ju som sagt att ta eventuell spam i en klump och slänga skiten där den hör hemma - i soporna.

Anni sa...

Orkar inte läsa vad alla tycker men konstaterar att för mig är det enkelt; att svara på en kommentar i min egen blogg blir en monolog - att svara i frågarens blir en dialog. Jag gillar dialoger bättre ...
MEN om frågan är intressant för andra besökare kopierar jag svaret även hos mig.
(Detta gäller min blåblogg, i min matblogg gör jag annorlunda, där är mitt behov av dialog inte lika stort.)

Vad gäller ordverifieringar är jag mest fascinerad (eller inte) av de som både har ordverifiering och sedan dessutom ska godkänna kommentaren innan den publiceras!!! Hur tänker man då?

Lennart sa...

Har sett dina stavfel, en liten fel bokstav här eller där men ändå förstått vad du menat. Själv har jag en annan egenhet. Medan jag skriver meningen tänker jag på den, men ibland tänker jag fortare än jag skriver så jag missar ett ord helt här eller där. Ändå sitter jag och tittar på texten hela tiden och aldrig på tangentbordet. Jag gick DK-linjen och fick lära mig skriva maskin utan att titta ner på händerna. Mina fingrar fladdrar ganska snabbt också ner jag skriver, men jag har alltid varit avundsjuk på pappa, när han skrev på skrivmaskinen smattrade det för fullt!