torsdag 4 april 2013

Konstrunda nummer 3

Måste säga att jag är totalt överväldigad över ert konstintresse och era ärliga kommentarer. Å många är ni som kikar in här och tar del av ”min” utställning på jobbet. Ni har bra smak också – eller rättare sagt – ni tycker i mångt och mycket som jag själv;-)
Vi är fem stycken på mitt jobb som väljer konstverk till vår årliga utställning och vi har alla olika smak, vilket är en himla tur. I vår utställning ska det nämligen finnas konst för alla besökare och alla smaker.
Så idag lägger jag upp några fler exempel på vad våra anställda och kunder kommer att bjudas på.


Ulla-Britt Hede har alltid varit min absoluta favo konstnär tillsammans med Simon Roderick och Matilda Lehvonen. Simons och Matildas verk är tyvärr ”inglasade” så mina bilder blev kass. Kika gärna in på deras hemsidor. Min favo hos Ulla-Britt är den här 10 cm x 10 cm lilla "saken".


Caroline af Ugglas roliga tavla. Inte mitt stuk men många suktar efter den.


En av Eliza Brandts tavlor. Personligen tycker jag att ”grejen” ser ut som en fästing med päls, men som sagt vi har alla olika smak…


Åsa Canbäck gör inte bara sjöhästar utan även drakar. Den här heter Futon och kommer alltså från Japan;-)

PS. Ingen fara, det här inlägget är det sista i serien av tre som handlar om konst. Vill ju inte att ni tröttnar, men fler konstiga inlägg får ni nog ändå räkna med framöver ;-) DS.


20 kommentarer:

Freja sa...

Så mycket häftigt! Jag gillar alla, från Ugglas till draken. Den draken hade passat perfekt i vår hall!

Hörni sa...

Vilka underbara konstverk! Jag älskar den första i förra inlägget. :)

Mona sa...

Hej Beate. Jag har varit lite krasslig senaste veckan och inte orkat hänga vid datorn, men nu tror jag att jag är fit igen. Det var rena flaxen när jag fotade räddningshelikoptern. Jag råkade befinna mig nära helikopterplattan vid Sahlgrenska sjukhuset och hade kameran i handen, när helikoptern plötsligt lyfte. Jag lyfte kameran mot himlen och tryckte frenetiskt på avtryckaren.

Jag ser att jag har mycket att ta igen på din blogg. Jag tycker det är så spännande att få ta del av "din" konstutställning. För min del får du visa hur mycket som helst. Jag skulle inte tröttna! Första verket är urläckert. Caroline af Ugglas tavla gillar jag också jättemycket. Tredje bilden ser ut som en tomte med en jättenäsa. Och draken är ju hur söt som helst. Sedan är det ju alltid skillnad på vad man gillar att titta på och vad man skulle kunna tänka sig att ha hemma.

Pumita sa...

Ingen riktig favvo här men ska jag välja ngn så blir det fästingen med päls, precis vad jag såg också, haha. Med små ögon som plirar. Den är cool och jag gillar den röda tonen.

Eva Trillian sa...

Gillar att du visar konst :) Med bra länkar att klicka vidare på - vilket jag gör. Ingen favorit här - men Åsa hade fler drakar på sin sida, och nu drömmer jag om en blå ... Hon hade också en flygande ko! :) Helgalet najs!
Konst är dyrt - så jag ska inte göra mer än titta! ;)
Ser framemot fler "konstiga inlägg" :)

cat sa...

Åh jag blev tokkär i den underbara draken! Den vill jag ha.
Jag såg också en fästing, fast jag såg den som liggandes på en lammskinnspäls.

Det är så kul att gå på konstrunda hos dig :)

Ama de casa sa...

Jag måste säga att jag gillar Ugglas bättre som tavla än som schlagerdeltagare :-)

Jane sa...

Här blev det ett självklart val - Caroline af Ugglas tavla - ett skickligt och kunnigt hantverk och ett som väcker lite undran. Ex. paketet, vad gör det där? Tänker hon elda upp det eller? :)
Ser gärna fler bilder från utställningen, alltid lika spännande.

Kicki sa...

Salig blandning! "Fästingen" ser ut som en jultavla och kan inte hänga året om!
Måste jag välja någon så tar jag fotot, bara för klänningen (men fel färg) och för att jag skulle sälja den vidare!

Monica sa...

Min favorit blir "grejen" två ögon en gigantisk näs och en massa
hår;-)
Ha en bra dag;-)

Jah Hollis sa...

Det var ju ett himla trevligt initiativ med konstutställning på jobbet, det höjer garanterat kvaliteten på arbetsplatsen. Vid en snabb koll faller jag också för den sköna katten Valentino. :-)
Beträffande quiz och goolande så är du i alla fall ärlig, så ta inte illa upp. Det finns faktiskt folk som försöker fuska fastän det uttryckligen sägs till, numera, före starten på varje quiz på Pickwick att man inte får använda mobilen under tävlingen.
Men kanske kan du hitta ett quiz någonstans där det är fritt fram och alla får full pott och alla vinner. :-D
Ha det bra i helgen!

Guldkryckan sa...

När jag var yngre tyckte jag sådant som konst var ointressant...men det har kommit igång det intresset de sista 10 åren..älskar skapandeprocessen...kommer aldrig kunna leva på det jag gör..det är bara en kostnad...men det är det värt :)


Sv Fick lägga mig på 550-600 för att det skulle passa i bloggen..blev riktigt bra ju...tackar för den lektionen. :)

Marit Johansson sa...

Jag är nog ganska förutsägbar när det gäller konst, gillar också bilden på Caroline af Ugglas :) följde din länk och de andra var ju också jätteroliga!

LissenTo sa...

Tycker Ugglas bild var lite kul och oväntad och det var väl meningen

Shannara sa...

Ungarna ville ha draken med en gång, helst en massa drakar. Och de skulle inte sitta på väggen utan i taket... Hmmm... Underbara ungar, ännu mer underbara skulle de vara om de kunde få tummen ur och plocka upp sina saker. ;)

I inlägget som jag la in inatt så har jag skapat lite egen konst... På tal om konst. Ofrivilligt, men den blev läcker. =)

Susanne sa...

Jag gillar nästan all konst ni har valt ut. Så mycket skojsigt.

Olga T sa...

Ha, ha! Fästing med päls!! Ja den ser ju faktiskt ut så.
Jag gillar konstrundor som du vet, men här hittar jag ingen riktig favorit.

Pysselfarmor sa...

men världens sötaste drake!! Vill haaaaaaaaaaa!

Helens Universum sa...

Första bilden är absolut underbar tycker jag!
/Helen

Linnéa sa...

Inte alls tråkigt med din konstrunda. Tycker det är jättespännande att få delta i er venissage, så här bara utan att ens behöva sticka ut näsan.

Gärna mera för min del!