tisdag 23 april 2013

Säkra vårtecken i Stockholm

Förvänta er inte en krokus till som bevis på att det är vår i Stockholm;-) I stället bjuder jag er på några typiska "nollåtta vårtecken" som får mig att skratta varje gång jag ser dom.

Azorerna
När vaktisen på mitt jobb, gulliga Inger, sticker på semester utomlands är det garanterat vår. Hon åkte till Azorerna igår med denna coola väska. Å koppar och glas hopar sig i våra diskhon på jobbet. Tur att hon bara är borta i en vecka.


Vårkonsert
Affischerna förkunnar att Stockholms Studentsångare har kommit upp ur idet och uppträder på lördag. Studenter är smarta människor. De valde Musikaliska vid Nybrokajen för konserten - inomhus alltså.


Uteservering klockan 08:15 idag
Har man uteserveringstillstånd med början 1 april så har man – ett solklart vårtecken. Självklart är den tom. Jag menar vid 5,5 plusgrader och regn hjälper inte ens varma tankar eller fleecefiltar som brukar ligga på stolarna när det inte regnar.


En annan uteservering klockan 12:15 idag
På Dalastugan, där man serverar gammal hederlig Raggmunk på tisdagar och ärtsoppa – lika gammal och hederlig den – på torsdagar var man ännu mera optimistisk. Vid klockan 12:15 hade termometern visserligen masat upp sig till 10 plusgrader, det hade slutat regna, men det blåste småspik. Här bjuds det minsann inte på några filtar för nollåttas mesar. I stället har borden utrustats med somriga vaxdukar med jordgubbar på. Men även dessa smakfulla (NOT) dukar lockar inga gäster i kylan – ett typiskt (vår-)tecken det också;-)

21 kommentarer:

Susanne sa...

Hihihi, Kollegan R berättade om "ert" kök, "vårat" kök är tydligen fräschare ;)

Stare Ström sa...

Vårtecknen är alltså olika i olika delar av landet! Även om solen skiner här i södra delen så får vinden en till att ta fikat inomhus, i lä i stället. Men fint att se att jordgubbsduken är pålagd! Då är det nog snart dags att använda den.

Marit Johansson sa...

Det där såg ruggigt ut trots de somriga dukarna, gräsligt fula men somriga :)
Nej det var inte Mia som delade ut högerkroken, man får inte tävla i fighting när man är under 10 år, men hon fyller faktiskt 10 idag och hon säger att hon ska börja med det till hösten. Kul om hon gör det eftersom jag har svårt att se att hon har det i sig :)

Olga T sa...

Var i Göteborg idag. Blåsigt men soligt och fullt med folk på uteserveringarna (men det verkade kallt).

Olga T sa...

Var i Göteborg idag. Blåsigt men soligt och fullt med folk på uteserveringarna (men det verkade kallt).

Ama de casa sa...

Wow! Den väskan var läcker och säkert busenkel att hitta på bagagebandet :-)

Dalastugan... Nu blev jag nostalgisk.
:-)

Rantamor sa...

Gillar verkligen den där resväskan i dom glada färgerna, och det hade varit kul att få följa med...
vart skulle hon sa du...???
Azorerna ja det låter ju både varmt och exotiskt.
Där är säkert uteserveringarna fulla med gäster som njuter av ett glas kallt vitt vin och underbar mat...

Men i din nollåtta stad bjuds ju också på uteserveringar, och där behövs verkligen lite inskastare som lockar med ett å annat gott...
och raggsockar och paraply...
För att sitta på dom metallstolarna just nu verkar vara förenat med blåskatarr...
och det är ju ingen trevlig underhållning.

Nej då är det allt bättre att du väljer att festa med studenterna...på med mössan och ut(eller in) å sjung vårsångerna.

Tjingelingen från Rantamor och Rantafar i lite renoveringsyra !!!

Linnéa sa...

Vilken läcker väska - kan just undra var hon har fått tag i den??? Azorerna, dit skull jag vilja åka. Lär vara läckert klimat, tropiska blommor. Roliga vårbilder från dina tomma uteserveringar. Men lugn BP det kommer. I helgen satt många ute, där jag var, torpet o Sundbyholm.
Hej så länge!

Susjos sa...

Vi får verkligen hoppas att uteserveringarna snart kan fyllas av bleka men glada 08:or som njuter av vårsolen!

Olga T sa...

SV: Det var en tisdagsbild jag visade. Får bli i annat ikväll :)

Eva Trillian sa...

Vårtecknen är många :) och områdesanpassade! Men att "det som göms i snö kommer upp i tö" (pling, pling) det stämmer överallt!
Sv: Jag håller med dig om att det är roligt med mycket att göra :) Men det finns gränser för hur det får se ut ;) Idag låser jag dörren. Inifrån! Jag och kaffet against the world!

Della sa...

Här var det vårtecken som heter duga, trots avsaknad av vårblommor. Dem får jag och andra stå för i våra blomprojekt. ;)

Pysselfarmor sa...

Ja huvvaligen igår var det kallt - funderade nästan på att plocka fram vinterjackan igen. Men idag skiner solen!
Azorerna finns på min lista över resemål.

Kicki sa...

Härliga vårtecken! Jag är just i denna stund på väg för att fota min blommiga klänning ute!

Hörni sa...

Underbara vårtecken! Den där väskan var för läcker, den vill jag ha. :)

Anita - Malta sa...

Den superläckra väskan med färg skulle jag också vilja ha på min nästa resa!! Nackdelen är bara att den här typen är lite tung och begränsar innehållet för att inte överskrida bagagevikten. Nåja, får nog hålla mig till den lite enklare varianten jag har. Vårtecken !!! He.he.. ja det har du funnit med råge. Känner igen det där med de tomma och öde uteserveringarna. Men..!! så fort en stråle sol har vett att visa sig blir det ofta proppfullt. .. Nä Beate.. måste nog fortsätta att jobba lite. Ibland blir det lite knöligt att varva jobb med blogg. Du är fenomenal som sitter på bussen eller andra färdmedel till o från jobbet och sprider glädje och kloka kommentarer till alla dina bloggvänner. Håll ut.. snälla. Det är sååååå uppskattat och det tror jag mig veta att inte bara jag tycker. Skickar en stor varm vårkram till dig. Här har vi värme men stormvindarna är attans så jobbiga ;-)

cat sa...

Ja det var härligt annorlunda vårtecken :)
Azorerna minns jag med glädje. Inger kommer säkert få det trevligt där.

Nackdelen med mitt favvofik är det bara är de där två stolarna som får plats inomhus, så det är bara vid fint väder man kan åka dit och fika.

Monica sa...

Wow vaxdukarna var ett riktigt bottennapp, nä att sitta ute får nog vänta ett tag.
Ha en skön kväll;-)

Guldkryckan sa...

Snälla som ni är så sparar ni väl disken åt henne tills hon kommer tillbaka...annars kanske hon inte känner sig uppskattad ;)

Vårtecken ja..ungjävlarna på skolan gick runt och ritade vårtecken de hittade ute på ett papper..fåglar..blommor o annan skit...men en guldkrycka på balkongen hemma med en kall öl..det lyckades de inte ruta...dagens skola tycka ha missat nåt ;)

Ha en skön kväll BP :)

Helena sa...

Hej
måstefråga en sak angående blogger... Jag startade nyligen en blogg på blogg.se men har nu upptäckt att det mest är ungdomar och tonåringar där. Känner mig lite off där. Finns det äldre som bloggar här på blogger eller vet du?
Mvh/Helena

Mona sa...

Inte vill man äta på vaxdukar med jordgubbar på i april. Passar mer för saftkalas i juni-juli. Urläcker väska, som måste vara lätt att hitta bland all annan bagage.