söndag 14 april 2013

Fototriss: SkyltarSom ni vet älskar jag att fotografera (konstiga) skyltar och dessa har jag lagt upp med jämna mellanrum här på bloggen. Med andra ord så visade det sig att jag inte hade några bidrag att komma med. Men ibland ska man ha tur.
En snabbvisit i Täby Centrum under eftermiddagen blev räddningen. Där fotograferades nämligen Täbys alla fotbollslag inför avspark i lägre divisioner. Ja det var ju inte fotbollsgrabbar och –tjejer som jag skulle fota utan skyltar. När jag såg de nyuppsatta LED-skyltarna intill fotograferingen var lyckan total. Tre LEDade skyltar och fotbollsspelare i bakgrunden – perfekt för mig som är ju inte så lite LEDad själv och fotbollsproffs ska jag ju bli i mitt nästa liv;-)

Fler skyltar hittar ni hos Fototriss.

PS. Ni som läste gårdagens inlägg ville veta om jag tvättade vinterjackan. Japp, det gjorde jag (i 60 grader i stället för i de angivna 30, så jackan blev liiiiite skrynklig). Att den blev skrynklig är ju lite synd, men jag ser den ju inte förrän om 3-4 månader igen... Tvätten var nog väl tajmad då termometern masade sig upp till hela 10,7 plusgrader idag. Nu ska det bara bli vår, det måste det bli då jag idag även ställt undan alla vinterskor och köpt nya vårdojor. DS.
24 kommentarer:

Freja sa...

Härliga skyltar du hittat! Och WOOOHOO för vårskorna, då blir det lågskor på Stockholmsbesöket till veckan. Äntligen! Jag gillar vinter, men på tjänsteresor är det bökigt att släpa mer flera par skor, nu slipper jag det!

Olga T sa...

Det var väl onödigt att tvätta den i 60 grader även om den varit flitigt använd i vinter ;)
Skyltar är kul att fota och jag har en hel del i arkivet. Hittade en skylt idag men den få väl komma i ett annat inlägg.
Gillar att du har målsättningar :))

Jah Hollis sa...

Ja, där fick du ju din skylttriss nästan utan att behöva flytta på dig. Sedan trodde jag att du redan lagt proffskarriären bakom dig. :-)

Margareta sa...

Jag skrattar gott åt skylten Body shop och sedan en massa unga pojkkroppar =) Nej, jag gillar inte unga pojkar men ...

Skyltar är kul att fota och jag fotade ju några i måndags. =)

Har legat hemma hela dagen och inte kunnat annatoch sambo säger, -Gud, vad varmt och skönt det är ute och tittar på termometern efter en promenad, 14 grader (+). Typiskt.

Sov gott och ha en bra måndag, tror jag stannar hemma i morgon -mest på grund av smittorisken.

Jane sa...

Härligt att få undan det vintriga! Med gårdagens regn/snö och rusk i åtanke klädde jag på mig ordentligt (trots att solen sken) när jag skulle ut med hunden ... Det slutade med att jag hade uppknäppt jacka, halsduk och vantar i ena handen och en flåsande hund, som törstigt försökte dricka äckelvatten från smältande snöhögar, i den andra. Rena tropikvärmen jämfört med igår 😎
Gillar dina LED-skyltar, den med Body Shop passade bra med alla killar i bakgrunden :)

Rantamor sa...

Skrattar gott åt ditt första foto, ser ut som en dagisgrupp där alla tittar åt olika håll...hahaha
inte lätt för en fotograf att få uppmärksamhet i ett varuhus...
och där BP står å fotograferar...


=) =) =) =)

Vi har också känt av vårvärme idag, men hur i jösse namn ska jag bli av med all snö...
Ska ni inte ha nå mer slottslopp så att ni behöver snö i Stockholm...isåfall kan snön hämtas gratis i Nordmaling...

Tjingelingen från Rantamor som har både vinterjacka å icebogsen kvar i beredskap.

Per-Anders sa...

Bra med LEDade skyltar där man kan ha fler askytar i en.

Unknown sa...

Härlig triss och väl sammanhållen! Snyggt!

SigridfraEnget sa...

Snyggt trissat! Lite "tur" är bra att ha... ;-)

Pysselfarmor sa...

Täby centrum är en rejäl inspirationskälla för dig ;-)
Du får väl ta fram jackan i tid inför nästa vinter så att den hinner "räta ut sig"....

KajsaLisa sa...

Spännande val att fota, man vet inte vad som kommer upp när man trycker.

Anita - Malta sa...

The Body Shop skylten gör sig riktigt bra på första bilden. Har aldrig fattat vad som är bra med det de säljer och det ser också grabbarna ut att strunta i totalt ;-)
Vilken tajming ! Nyuppsatta LED-skyltar och Täbys ALLA fotbollslag !! Det ledde till en toppen triss i typ BP format ;-)

Såå.. du tvättade alltså jackan i 60 grader fast det klart o tydligt stod "Tål högst 30" !! Brukar också strunta i vad det står. In i tvättmaskinen, snabbt in i förrådet och blunda!! Glömmer helt att det kommer en tid när det blir kallt och jackan måste fram igen. Vad gör det om den är lite skrynklig DÅ. Det spelar ju ingen roll NU ! Ha en skön VÅRvecka !!

Stare Ström sa...

Den första skylten är helt perfekt! Bara frågan vilken body man ska köpa. Alla ser ju snygga ut!
Jodå, lite varmare har jag haft på resa runt i Balkan. Det var mera vår där. Men idag är det 10 gr här så den kommer väl hit också.

Ama de casa sa...

Tjusig fototriss :-)

Mona sa...

Haha, bilden med Bodyshop och grabbarna är en femetta! Dom är snygga dom där ledade skyltarna.

Mitt fönster är från ett gammalt pappersbruk i Fengersfors i Dalsland. Nu är inte bruket så övergivet som det ser ut på min bild. Not Quite - ett kollektiv av konstnärer, hantverkare och formgivare håller till där och har både arbetslokaler och utställningsytor.

cat sa...

Det var fina skyltar det :)
Min mobilkamera är nog som de flesta andra skulle jag tro. Har ingen jätteflashig iFån eller så, utan en enkel liten Samsung Galxy Ace.

Margareta sa...

Apropå appar så aktar jag mig för de som kostar minsta lilla men gratis är bra och det har även jag upptäckt på bara några veckor. =) Däremot blir det nog denna då jag redan avverkat några tidningar här i sängläget.

Ha en bra måndag, själv är den väl ok förutom att det finns risk för liggsår. =)

Della sa...

Första är sååå lyckad med texten och de många bodiesarna.

Malla sa...

DU lyckas se sånt där som andra bara går förbi :)

anemonen sa...

Åh vilken höjdare du bidrager med. Jag gillar din kreativa ådra här.

Marit Johansson sa...

Dom här bilderna känns så mycket du, både fotboll och ledlampor, perfekt!
Styvsonen har bara figurerat i bloggen några enstaka gånger, det är ju lättare att övertala ungar som man själv "äger" att vara med på bild :) det lär väl inte dröja så länge innan Mia börjar protestera mot mina fotoupptåg också.. han jag är gift med totalvägrar oftast också.

llh sa...

Tur kommer till den skicklige. Du är jätteskicklig på att spotta personliga motiv och göra dem roligt intressanta! Jag menar jag skulle ha gått förbi spelarna men med dina ögon blir de kalasbilder även för mig.

Att plocka undan vinterkläder nu är ren och skär hybris. Du är modig du som utmanar vädergudarna ;)

Linnéa sa...

Det kan man väl kalla för en kreativ o rolig lösning på trissen. Tänk att bara knalla in där i centrum o finna skyltarna som verkligen är annorlunda!

Elisabeth sa...

Vilken kreativ triss! =)