onsdag 10 april 2013

Hur man kan bli ”konstigt” betuttad tre gånger

Som ni vet hade vi vår årliga vernissagekväll på mitt jobb igår. Stor succé som vanligt: nöjda och glada konstnärer, köpvilliga medlemmar i konstklubben och några specialinbjudna kunder som passade på att köpa konst till sina fruar i present. Perfekt läge alltså!

Betuttad 1
Personligen blev jag väldigt betuttad av min egna lilla bloggprinsessa Nika som fick gå på konstrunda med sin pappa – tillika IT-bästisen – Radde. Av denna söta (och extrem väluppfostrade) treåring fick jag den här teckningen gjord i mina favofärger (lime, lila och orange) och hennes älsklingskulör rosa. Ett fint konstverk som inte ens kostade någonting;-) Utgår ifrån att den lilla figuren längst ner till vänster föreställer undertecknad;-)Betuttad 2
Samma IT-bästis ville egentligen köpa en betongskulptur, men sedan blev han helt betuttad av en tutte (till vänster i bilden nedan) och resten (till höger). Kan faktiskt förstå honom att denna underbara torso byggd av muttrar fick följa med hem. Å tur är väl att tutten (och resten) står i vardags- och inte i sovrummet. Jag menar – tänk om han skulle förväxla tuttarna på hans fru med dem på statyn;-) Tack för bilderna Radde:-)Betuttad 3
Den här herren – en vän till min VD Erik – var totalt betuttad av den här skulpturen som heter ”Muskelhjärna”. Han vaggade och kramade den som en nyfödd bebis. Jag bad VDn att ta en bild på ”paret”, vilket han såklart gjorde. Förstklassigt bloggfoder ju;-) Tack Erik:-)Konstigare än så här kan det väl knappast bli på den här bloggen, eller vad tycker ni?!

PS. Tutten och resten finns förresten att köpa hos Chilli i Barkaby, väster om Stockholm, där även det blågula varuhuset finns - jag menar om ni ändå har vägarna förbi så kan ni ju också låta er betuttas;-) DS.

15 kommentarer:

Kicki sa...

Nikas är ju bäst! Muttertorson har jag sett hemma i en hall-vardagsrum!

Margareta sa...

Gillar också det jag ser och konstigt kanske en del tycker men jag tycker bara att det är läckert.

Vad kul att ha en sådan årlig tillställning på sitt arbete och framförallt att få vara en viktig del i den.

Skulle vara lite svårt för mig, inga långa korridorer att hänga och ställa ut här hemma hos mig på kontoret. =)

Apropå Barcelona så tillbringade jag endast en lång, lång natt på flygplatsen. =(

Ha det gott och njut av din vackra tavla.

Rantamor sa...

Oj den där muttertorson hade jag nog också betuttat mig i...
köpte en sådan fast då i hönsnät föreställande en gravidtorso till sonhustrun när hon fick första sonen och fyllde 30...
den var också jättefin.
Men en torso av muttrar har jag aldrig sett...

Nika kommer att bli en stor konstnärinna (heter det så om hon???) när hon växer upp, så duktig redan å så liten...

Och du jag skulle ju ha tagit hand om dom där grodorna....
Ska allt läxa upp den där Falle!!!!!!

Tjingelingen.

Olga T sa...

Å så spännande! Jag älskar ju konstutställningar som du vet. Tycker också att torson är cool. Visste inte att Nika var smeknamnet :))

Freja sa...

Ohh, vilka härliga konstverk, alla tre!

Hörni sa...

Åh vad fint! Och teckningen av Nika är bäst av alla. :)

Lennart sa...

Vilket jobb det måste ha varit att göra den där härliga torson.

Della sa...

Oj, mycket betuttning där på en och samma dag. Måste ha varit jättekul att se aktiviteten som blev resultatet av all hängning.

cat sa...

Känner mig inspirerad till att själv försöka mig på lite mutterkonst. Har hur många som helst hemma, fast i betydligt mindre storlek. Jag kanske kan få till en minimutterhäst ;)

Marit Johansson sa...

Gillar nog bäst det konstverk som du fick alldeles gratis :)

Ama de casa sa...

Jag tycker att ditt gratiskonstverk var allra, allra finast!
:-)

KajsaLisa sa...

Kanske åker förbi där i helgen och kollar.
Tycker barntavlor kan bli jättefina mot en vit vägg med glas. Köp lite fingerfärg åt henne :)

Guldkryckan sa...

De där muttrarna där gillade jag..inte för att det är tuttar iofs..men ändå ;)

Gillar ju konst jag även om jag inte är ute i den svängen så mycket...min kamrat som är konstnär, han vi tog upp här för längesedan, är väl det närmaste jag kommit en riktig konstnär...men alla har vi väl lite projekt på hemmaplan av konstnärsnatur..ja..inte alla kanske..men ganska många är vi nog iallafall.

Idag gick sista glasburken för målning åt på fritidsavdelningen..trodde inte de skulle gilla det så mycket som de gjorde..blir faktisk glad åt att jag kunnat inspirera knoddarna ännu en gång med mina egna små "verk".

Kul...!

Ha en skön kväll BP

Mona sa...

Mutterkonstverket är riktigt häftigt i närbild, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha det i mitt vardagsrum. Kul bild på vd med bebis. Översta konstverket är klart häftigast!

Linnéa sa...

Vilka härliga betuttningar! Kul att konstnärerna fick sälja. Antar att ni är jättenöjda med utställningen. Härligt jobb du har!