lördag 13 april 2013

Vad man kan göra en grå lördag

1. Man går upp först klockan 12:00, då maken glömde väcka mig klockan 11:00.

2. För att få världens godaste fisksoppa till kvällsmat tar man bilen och åker till ”Firren” på Lidingö för att stilla begäret. Två äpplestrudlar fick också följa med hem.

3. Medan man ändå är i farten och sitter i en bil, som efter två dagars regn har blivit betydligt renare fortsätter man till Bergendal Kursgård i Sollentuna. Här finns nämligen alla konstnärer representerade som är med i Sollentuna Konstrundan 2013. Kan rekommenderas varmt till er som bor i Storstockholmsområdet.


Ett träd vid Bergendal Kursgård i Sollentuna. Bilden är inte omgjort till svart/vit. En av de bästa silhuettbilder jag tagit om jag får säga så själv.

4. Efter att ha kommit hem vid klockan 16:00 sätter man dig framför datorn och visar alla bloggläsare Kermit 5 till 8 som efter en dryg vecka äntligen kommit fram till Täby från Nordmaling. Tror att herr Fahlgren satte grodorna på en båt. Rantamors leveranser brukar gå två två dagar. Som ni ser jublar alla Kermits åt det faktum att det regnar ute. Då blir man kanske äntligen av med alla isflak som ni ser på bilden.

5. Sist men inte minst kan man fundera över om fyra plusgrader är tillräckligt ”lovande” för att slänga vinterjackan i tvättmaskinen och hänga undan den i fyra till fem månader. Det tål att tänkas på i två timmar till;-)

24 kommentarer:

Rantamor sa...

Men va tur att båten hade destination Täby, och att grodorna kom fram.
Dom ser då väldigt lyckliga ut att ha fått komma ur sin låda och in i ett hem där dom blir välkommen...

Ett vårtecken här hos Rantamor är att...
snön rasade av taket i en jävla fart idag,
jag låg uppe (ja inte då på taket) å läste när det brakade lös och det riste i hela radhuset och small så att jag trodde att Nordkorea hade satt igång med sitt dunkadunkakrig...
och tur var att jag inte sket ner mig...
hade varit lite skammit att skita ned sig när äntligen ett vårtecken kom....

En rolig historia....
Det var en patient som sket ned sig rätt rejält i sängen,
han blev förtvivlad och vek ihop lakanet...
slängde ut det genom fönstret...

lakanet hamnade på en full finne, som brottades ett tag...
så kommer en man gående förbi...
"-va fan håller du på med ???"

"satan perkele...kolla...jag ha nyss pankat skiten ur ett spöööke.."

Fniss....

Tjingelingen å ha en braig kväll.

Ama de casa sa...

Jag har bott i Sollentuna i 25 år. Inte hört talas om den kursgården förrän nu...
Bilden på trädet var väldigt vacker!
:-)

Husbilen-Ellen sa...

Ett fint vårtecken är konstrundorna, annars är det segt med våren. Jag håller med dig i att vi borde varit kvar i Spanien ett tag till. Idag har jag och en väninna varit på vernissagerunda här i stan. Skönt att få nya intryck och uttryck i olika material! Träd och grodor är fina, men på olika sätt! Ha en fortsatt bra helg! Kram Elisabeth

Ama de casa sa...

sv: Ok! LO-s kursgård har jag sett flera gånger, även om jag inte varit in där. Kände inte riktigt igen den ändå. Blev nog lite förvirrad av namnet :-)

Pysselfarmor sa...

Denna gråa lördag är kurshelg på Handarbetets Vänner på Djurgården. Passar utmärkt denna dag!

Har för mig att Bergendahl har varit kursgård även på 1980-talet. Vet att jag varit där i något sammanhang.

Behåll du vinterjackan framme - i fall att om.

Della sa...

Se där, mycket att ta sig för en lördag som denna. Hur blev det med vinterjackan?

Om mina fåglar idag: Så där såg det ut idag. Rätt från himlen alltså. Det är ett utsnitt av en bild med fler fåglar i.

Freja sa...

Wow, trädbilden är fantastisk! Jag gillar ju "träd mot himmel"-bilder... Och grodorna är lika fantastiska de, på sitt alldeles egna sätt. Nu ska jag snart resa till Stockholm igen, är det lågsko-väder än?

Susanne sa...

Siluettbilden är kanonfin.
Jag har hängt undan min tjockdunjacka och använder min lilla dunjacka och den år nog hänga med ett tag.
Ha en trevlig lördagskväll.

Kicki sa...

Hahaha, både till vinterjackan och försändelsen av grodor:-D
Men en svartvit bild? Här hos dig???
Den är kanonbra så det kommer nog flera! Jag är så glad att du gillar mina bilder!:) Tackarrrr (som en sa i Sveriges mästerkock)
Ha en mysig lördagkväll...och du är värd en kram!

Jane sa...

Med det här mörkret och all nedfallande snö skulle man ju kunna gå i ide! Tur att de säger att värmen kommer i morgon, annars hade det känts rätt tröstlöst. Vi kom inte iväg ned till Stockholm (och tur var väl det ... med sommardäck) pga familjeproblem. Ena sonen klappade ihop totalt då det tog slut med tjejen så jag har varit vaken hela natten :/ Kommer nog inte iväg i morrn heller eftersom jag inte vill lämna honom ensam. Det blir fler trädgårdsmässor!

Marit Johansson sa...

Men herregud Beate, så fort det blir varmare än -5 så lägger man ju undan vinterjackan :)
Jag håller verkligen med dig ang. siluettbilden, den är kanonsnygg!

Margareta sa...

Jag låg också länge - 08:30 men det börjar bli en vana på helgerna. =)Blir jag som min mor så kommer timmarna att utökas, morgontid.

Nu har inte jag varit ute eftersom min förkylning, fågelinfluensa eller vad det är håller i sig. Kanske bra att rösten inte håller med tanke på hur många skrikande svordomar det skulle kommit ur mig under matchens gång. =(

Håller med dig om att din bild är snygg, läcker.

Grodorna är så häftiga och har de gått med båt så förstår jag att det tog tid med tanke på isläget. =) Kanske med Tor, Oden, Frej eller Atle?

Tycker inte att 4 plusgrader är alltför säkert för tvättning av vinterkläderna - nej säger jag.

Ha en fortsatt bra kväll och själv så är det Loka och popkorn som gäller som lördagsmys. Av två skäl, efter tre veckor i Los Christianos så är vita veckor inte helt fel och sedan smakar inte någonting så det går lika bra med vatten.

LissenTo sa...

Mäktigt träd, det där.

Har en mellansäsongsjacka, har jag nog ett tag till.

Hörni sa...

Behåll vinterjackan du! Själv har jag gått i dunjacka och täckbrallor, mössa och hela köret idag.

Jättevacker siluettbild! Så ståtligt träd. Och de där grodorna är då för härliga. :)

Marit Johansson sa...

Förresten... apropå gårdagens prat om ordverifiering så fick jag 750 spamkommentarer på några timmar idag, blev lite trött i pekfingret efteråt :)

Susjos sa...

Skönt att höra att det finns flera som kan sova till kl 12 på dagarna :)
Och så kul att du hittat ut till Sollentuna och fina Bergendal! De har ett trevligt julbord vintertid också :) Och fotot på trädet var verkligen vackert!

Mona sa...

Wow, Beate! Vilken siluettbild! Den ger jag dig MVG+ för! Eller vänta nu, har man inte börjat med en ny betygsskala? Hänger definitivt inte med i svängarna...

Kan berätta att jag bytte till en tunnare jacka idag och det ångrade mig bittert.

Anni sa...

Konstrondan (om jag ser att den heter) kanske jag skulle gett mig iväg till, men jag hamnade på trädgårdsmässan igår så nu vill jag inte frotteras med alltför mycket folk idag. TUR att jag var på superintressant seminarium när myllret var som störst och kunde se utställningen när de gått hem för att göra lördagskväll.

Jah Hollis sa...

Bilden på trädet var en fullträff.
Mina skyltbilder var samtliga tagna tidigare (lyckades av olika anledningar inte ta mig ut på lördagen), men den ena bara för en vecka sedan. Här i Malmö lyser solen och det är tio grader plus lagom till MFF:s hemmamatch mot Kalmar FF.

Guldkryckan sa...

Tror jag lyckats sova till efter nio en enda gång de senaste tre åren eller vad det nu är...kan inte ens sova middag längre sen det sista året...kommer hem för sent :(

Eller också beror det på att jag fattat tycke för tidigt uppvaknande och pga det inte kan sitta uppe längre på kvällarna även fast det är helg...min gamla farmor var alltid uppe vid femsnåret och städade varje dag 7 dagar i veckan...kan vara det arvet jag fått en bit av...fast minus städningen då...förstås ;)

Ha en fin Söndag BP

KajsaLisa sa...

Verkligen grått men stämningsfullt i första bilden, plåtgrodorna som jag sett tidigare är jättehäftiga. Glöm inte trissen idag, trevlig Söndag.

Anita - Malta sa...

En alldeles strålande siluettbild!! Var helt säker på att den var i s/v men vet ju att du inte giller när det är färglöst så jag blev lite fundersam där ett tag ;-) Grodorna jublar och det hoppas jag du också gör med tanke på att du funderar på att hänga undan vinterkläderna. Gjorde du det då ?? Fy sjutton Beate du skulle vara här! Det är sommar och idag söndag låg folk på klipporna i badkläder och andra låg och plaskade i havet. Bara 16 grader i vattnet så det är liite för kallt. Nä, nu väntar jag på dina skyltar ;-) Bye bye from Malta !

Eva Trillian sa...

Den träd-silhuettbilden är riktigt, riktigt bra :) Gillar!!

llh sa...

Å här vill jag bara säga: Trädsiluetten är superduper!!!
Nu är sovtid - God Natt!