fredag 12 april 2013

Två fredagsgarv


Från vänster: Trycktät blindnit; penetrerande och gängpressand skruv; skruv med reducerad borrspets (så kallad sotarskruv).

Man kan ha mycket roligt på sitt jobb som layoutare. Inte bara med självaste arbetet utan med det man får se,förundra dig över och lära sig. Kolla bilden ovan och läs bildtexten så ska jag förklara;-)

En blindnit och två skruvar
Kollegan E. bad mig att ge dessa tre objekt en viss storlek och lägga dom i den ordning som ni ser på bilden.

E.: Dra ut blindniten lite - längs ner på snoppen.
BP: ASG. Du menar vid ollonet eller!? Dessutom spelar ju storlek ingen roll sägs det.
E.: ASG.
BP: Jag tror nog att du har blandat ihop bildtexten där. Det måste väl ändå vara blindniten som är den penetrerande skruven.
E.: ASG.
BP: Om de ligger i rätt ordning så…

…resten lämpar sig inte för publikation i det här inlägget, men vi var dubbelvikta båda två ett tag.

All-in one
Om ni gillar compact living och bara har ett litet kök så kan den här all-in-one saken som kollegan X hittade idag vara nå’t eller hur;-)
PS. 1 000 tack för alla era svar igår. Meningarna om ”bloggbeteende” går ”aningen isär” om man säger så: av 20 kommentarer var det endast tre som tyckte om att svara på kommentarer på sin egen blogg. Av dessa tre var två killar – hrmmm;-) Per-Anders och Tony. Tony la för ovanlighetens skull in två fina kommentarer. Några kommenterar till och med "dubbelt" - hos sig själva och hos bloggaren. Imponerande måste jag säga. Måste medge här att jag ytterst sällan läser andras kommentarer då jag inte vill bli påverkad av deras åsikter. Dessutom trodde jag att "diskussioner" fördes på Facebook, inte i bloggar. Ooooops, så osocial och okunnig är jag;-)
Alla, som också hade åsikter om ordverifiering var dock rörande överens om att den är ett elände. I rest my case;-) Kul med så många ärliga synpunkter. Gillas skarpt:-) DS.

20 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jo..lite diskussioner kan man ju ha på bloggen..men facebook är ju mer lämpat för det..eller ett forum....har alla tre alternativen...och...ja...gillar alla tre faktiskt.
Forumet är ju på dekis..inte många medlemmar kvar...men vi kämpar vidare...får se hur det blir där.


Ha de fint

Freja sa...

Jag är oxå dålig på att läsa andras kommentarer, jag ser det mer som en dialog mellan mig och bloggaren, Men nu MÅSTE jag ju gå in i ditt förra inlägg och kolla vad de andra skrev... Och den där köksenheten hade jag gillat, jag som inte är så förtjust i att laga mat...

Kicki sa...

Nu tog det verkligen skruv!;)
Apparaten måste vara tänkt till camping!

Tony sa...

På tal om verifiering vid kommentarer anser jag att blogspots verifiering är överjävligt svår. Vi som driver egna domäner kan ibland behöva botemedel mot spam för att inte överbelasta databasen och åtkomsten till webbsidan.
Den i mitt tycke enkla verifieringen jag har i att fylla i den saknade siffran i en addition gör att mina spam i stort sett helt försvinner, vilket gör sidan snabbare.

Hörni sa...

Hahaha, jag vill jobba hos er!
Och den där all-in-oneprylen var ju jättfin. :)

Jag läser nästan alltid andras kommentarer, för att jag tycker det är kul. Har ofta diskussiner och roliga pratstunder via kommentarsfälten också, det är jätteroligt ju. :)

LissenTo sa...

Hehe för ord verifiering, kan ställa till det.

Klart att åsikterna går isär, huvudsaken man kan prata om dom

Vet att du har varenda kokbok av honom. Kommit ut en ny, med 15 middagar, kanske något för mej.

Hoppas du kan se programmet. Ett av mina favoritprogram, väldigt bra ikväll!

Olga T sa...

Oj här har jag missat spännande diskussioner! Jag hinner knappt blogga själv just nu och går definitivt inte tillbaka och läser några svar i gamla inlägg hos andra. Svarar gör jag hos den som frågat. Det verkar inte alls konstigt och dessutom kan man markera att det är ett svar genom att skriva "SV:...." . Kanske har jag missat en massa svarskommentarer ??
Verifieringen gör mej tokig och många gånger hoppar jag över kommentarer där.
Apropå ditt inlägg idag och din kommentar hos mej igår, så skrattar jag en del. Måste ha varit ett "torrt" inlägg jag gjorde igår ;))
Den där apparaten var ju fantastisk! Skulle passa hos min son i hans lilla boning.

llh sa...

Nu har jag läst ikapp hos dig. Njutit sol på balkongen (var var jag när du hade 22 solvarma grader?) kollat konstutställning (sanslöst varierad - kul) och är (mint-)grön av avundsjuka på freitag.

Intressant inlägg och kommentarer om olika sätt att blogga. Det verkligt jobbiga är att tiden aldrig räcker. Men du är en klart lysande stjärna också ifråga om att hinna kommentera roligt, vasst och personligt!

Chrisse sa...

Halloj,hoppas allt är bra med dig. Har varit borta från bloggandet ett bra tag då andra projekt upptagit det mesta av min tid, dock har jag tittat in här lite då och då.
Den här Allt-i-ett mojängen tilltalar mig verkligen. En riktigt läcker pryl....
Ha det så gott.

Margareta sa...

Skrattar, men inte som jag gjort normalt, är trött och har ont i halsen. Måste ju spara rösten till helgens begivenheter.

Hockey för hela slanten lär det bli och då vore det bra om mitt halsonda kunde försvinna. =)

Eftersom alla var så rörande eniga om ordverifiering förstår jag inte varför den finns?

En sådan skulle man ha i stugan, när vi någon gång börjar använda gäststugan till det den ska. =) Eller kanske i framtida relaxen i bastun.

Nej nu måste jag gå och ta en sup av Mollipecten. Sov gott.

Monica o Jacob sa...

Haha härlig ordväxling.
Den mojängen skulle jag inte tacka nej till, riktigt smart.

Visst är det en vacker kommun synd bara att dom kvinnliga politikerna är sjövilda. En hade ett riktigt storhetsvansinne vilket resulterade i att vi undersåtar fick betala för ett porträtt av den fulaste kärringen norr om stan HAHA

Linnéa sa...

Idag gick det att komma in. Igår omöjligt så jag skrev ett mail. Helt underbart roligt inlägg. Skruven, sen miniköket. Höll på att dåna av förtjusning. Vilken hit!

oumberligating sa...

Underbart inlägg....som vanligt hos dig, fast idag var det lite extra, har alltid gillat kvinnor med livlig fantasi.
Dubbelbottnade skämt med lite sexuellbetoning roar ju faktiskt de flesta, dock inte alla har jag märkt av som bloggar under 4 år nu...men som vi sagt många gånger förut, det är ju helt frivillt att läsa i folks bloggar och man ser ju tydligt redan oftast i inledningstexterna åt vilket håll det lutar eller "står"....
Ha nu en fin helg, ska blogga lite nu, sedan iväg och jobba kväll i samhälletsstjänst.
Hade önskat att jag hunnit med att kommentera mer hos dig och om dina fina och livsbejakande bilder!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

oumberligating sa...

Hm...borde korrekturläsa mig själv innan jag publicerar....borde sluta med de här sömntabletterna jag tar..gör mig helt dissig...(ler)
Mvh Peter

Jah Hollis sa...

Jag svarar på den kommenterandes blogg och hoppas jag får eventuella svar på min. Ordverifiering är pest.
Då kanske jag bättrade på karlarnas statistik lite här. Och liiiite rättstavningskoll kan man väl i alla fall begära. :-)

Rantamor sa...

Nu har jag missat en hel del hos dig och din blogg, men nu har jag läst ikapp.
Ser att du har haft lite olika synpunkter på att svar på bloggar, jag missar också att gå in å kolla om jag frågat om något och dom svarat på sin blogg.
Men det är klart är jag inr´tresserad om att få ett svar och jag vet att svaret kommer under deras blogg så letar jag mig dit igen senare.

men bäst är som med dig som skriver SV och svarar på min blogg då missar jag det juh inte.

Och den där eländiga ordver. kunde ju tillåmed jag få bort...med lite hjälp dådå !!!
Hahahahahaha...

Tjingelingen och skruva nu endast på vinkorkar i helgen...

=) =)

Rantamor sa...

Förresten på tal om frågor å svar har du fått nå grodor ännu ????

Ama de casa sa...

Hahaha! Jag VILL höra resten av diskussionen :-D

Marit Johansson sa...

Oj vad jag tog åt mig här.. haha..

Benita sa...

Har nu läst ikapp mig. Jag har också funderat på hur man egentligen ska göra med frågor bland kommentarer. Vet nu att ifall jag vill att någon ska läsa mina svar så ska det skrivas i den andras blogg och inte i min egen, eller både och.
Din manick skulle passa bra i mitt lilla kök vid stugan. :)