måndag 15 april 2013

Nasi Goreng
Hade öppnat förpackningen innan jag kom på att den skulle vara fotomodell för bloggen;-)

I vårt hushåll som ju endast består av två personer lagas all mat från grunden, det vill säga vi har nog aldrig köpt färdiglagade rätter – undantag pizza;-)

Matprov
Häromdagen kom maken hem med en ny rätt från Findus - Nasi Goreng Dukkah. Den delades ut till resenärer vid Danderyds Sjukhus t-banestation. Ett väldigt smart drag av Findus att dela ut dessa matprover vid ett sjukhus och inte vid Östra Station eller vid Slussen. Jag menar att testa mat på fattiga studenter från KTH eller söderkisar som hellre tar flytande föda i form av en bärs inger liksom inte samma trygghet och förtroende. Ett sjukhus i närheten är seriöst liksom, dessutom kan det ju vara bra att ha just ifall att;-)

Innehåll
Som ni ser på bild två innehåller rätten bra råvaror, inget annat. Ja inte sätter man en stämpel på förpackningen med texten ”dåliga råvaror”. Suck! Nasi Gorengen innehöll sju kycklingbitar (det kunde ha varit kanin också, men häst var det definitivt inte;-)), krispiga grönsaker och tre miniknoppar Broccoli (Broccoli borde förbjudas i färdigmat, åsynen påminner om ruttet gräs). Nasi Gorengen bestod såklart även av ris som vi hoppas kom från Indonesien och inte från Kina (enligt senaste nytt från BBC innehåller kinesiskt ris nämligen bly).

Omdöme
Smaken av curry var obefintlig, Dukkah toppningen hittade jag inte, den fanns säkert gömt någonstans. Men som helhet ger jag (och maken) Nasi Goreng Dukkah faktiskt godkänt, vilket jag inte trodde när jag öppnade förpackningen och såg innehållet. Nu vet ni det om ni någonsin skulle känna er sugen på färdiglagad mat.

30 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Nja, jag föredrar nog hemlagade matlådor (jaja ;) inte lådorna - men innehållet)! De dagarna jag inte har någon att ta med mig blir det sallad från byns salladsbar! Gott! Mat i kartong hoppas jag över!

Marit Johansson sa...

Jo nog funkar det med en sådan färdigmat ibland men bäst är såklart goda rester hemifrån. För mig blev det en sallad från salladsbaren på Coop idag till lunch, den åt jag i bilen på parkeringen utanför. Lyxigt värre :)

Jane sa...

Har nu uppnått en ålder då jag ger blanka fasen i vad maten innehåller eller inte .... bara det är gott :) Värre är det när jag tänker på mina barn (och barnbarn) vad det gäller det de stoppar i sig :/ Har väl köpt färdig mat ngn gång men det slutar alltid på samma sätt - urk! Det enda som går att äta är faktiskt pytt i panna, enligt mina smaklökar :)

Della sa...

Nasi Goreng har vi faktiskt tänkt ha som onsdagsmiddag, men från grunden då. Är inget för färdigrätter direkt, även om de bara innehåller bra råvaror - inget annat. Kul att den fick godkänt dock. Kanske borde tänka om. Inte. :)

Kicki sa...

Det mesta som säljs i färdiga alltingblandatienlåda brukar inte smaka så bra...inbillar jag mig iaf, har köpt Dafgårds lasagne och någon pytt men nej, jag föredrar nog min kocks mat;)

Rantamor sa...

Kom att tänka på när en "tant" hade provsmakning på någotslags pastarätt på vår ica affär.
Jag fick en liten fyrkantig kartongbit med fyra!!!makaroner på ihoptorkade och torra och hårda....
jag sa : "du dom här var då verkligen hårda och smaklösa...."
hon sa: "ja då kan du ju tillsätta något du gillar, grädde eller köttfärssås..."

Så hon menade att jag skulle köpa färdigt kokta makaroner ?????

Jaja va ska man säga annat än sanningen, men jag tror hon blev rätt sur på mig.
Ska tillägga att Rantafar kikade på den lilla pappertallriken med pastan...och gick förbi,
och han brukar vara smakvillig i affärer.

Nasigoreng har jag kanske ätit , visst ingår det i "fyla små lättel"???
Oj va länge sen vi var på en kina restaurang....måste fixa nå kinesiskt till helgen, för här finns inga kinahak...

Imorronkväll ska jag å Rantafar å Colin`s mamma å kolla på Jonas Gardell, en av mina stora favoriter. Tycker han är så skön, en som verkligen kan blanda skratt och djupaste allver i ett å samma andetag.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Ja vi ska ju inte bara titta på Gardell utan lyssna...
och allvAr heter det visst.
Huvud och fingrar är inte alltid samspelta hos Rantamor.

Freja sa...

Woohoo, konsumentinfo! Jag valde oxå att använda mat till kaloritemat. Om jag varit lite sportigare lagd hade jag kanske kunnat ta ett foto på mig när jag brände kalorier, men den situationen är ytterst sällsynt och inträffade inte i dag...

Freedomtravel sa...

Jag är inte så förtjust i såna där färdiga matlådor (mest för att jag tycker att de ser lite tråkiga ut och inte har så jättepositiva erfarenheter), men jag tror att det kan fylla en funktion för många. Fryst färdigmat måste ju inte vara dålig, men visst är det svårt att veta vad allting innehåller egentligen...

LissenTo sa...

Smart att dela ut, många skulle säkert inte köpa annars. Bra att det var lite positivt med konsistens och smak, ändå

Anita - Malta sa...

Har gått igenom hela sortimentet och då pratar jag inte bara om Findus!! När maken var sjuk... ja. det är ju många år sen nu men jag blir ju lite påmind.. Nåja.. när maken var sjuk och inte alls hade förmåga att laga mat och jag tappat all lust levde jag ungefär ett halvår på dessa förpackningar som lovade gott med sina fina, dyra förpackningar men som smakade och innehöll ... nothing !! Fattar inte att jag inte dog av näringsbrist av denna skräpmat. Det finns ingen färdiglagad mat på varken Vivo eller Smart Supermarket som är nyttig och god. Det är min åsikt. Andra kan ju ha egna erfarenheter. Nog om det. Ser att Rantamor nämner Jonas Gardell. Brukar kika på SVT play ibland och såg en helt underbar show med den mannen. Skratt och djupaste allvar i en härlig blandning. Ha det bra Beate ;-)

Anita - Malta sa...

Ha.ha.. Hmm... tack Beate för snälla kommentaren hos mig. Ja, när jag levde på det där färdiglagade hade jag nog 32, sen blev det 34 och nu, snart hoppas jag och jobbar verkligen på att 36 ska passa. Det tar på krafterna mer än man tror när livet spelar sina spratt ibland ;-)

Anita - Malta sa...

Tog nog i lite väl hårt där när jag helt sågade färdiglagat. Det är ju bra att det finns att ta till och så hemsk är den nog inte. Blev bara så påmind om när jag levde på den så länge. Men vid lite eftertanke undrar jag vad jag skulle levt på annars ;-) Kramis BP !! Du är en toppentjej även om du nu inte roas av Jonas Gardell ;-) ;-)

llh sa...

Gratis är gott. Och man ska ju inte skåda given häst i munnen (kanske inte lasagne heller hehe).
Annars har jag ingen bestämd uppfattning om färdigmat. Männen i mitt liv har lagat bra mat, utan de nyttigheterna vet man aldrig vad som hamnat på min tallrik :-)

Marit Johansson sa...

Jajamän, bra gissat, sammankomst i församlingshemmet, min mamma är damen i svart tröja och ljust kort hår :)

cat sa...

Hm jag är allt för skeptiskt inställd till de flesta färdigrätter, så även om det blir betyg godkänt, så avstår jag nog hellre.

Ama de casa sa...

Jag undrar också varför dom inte skriver "smakar illa efter..." istället för "smakar bäst före...".

Egenlagad mat är ju bäst, men vi fuskar ibland med färdiglagat. Nån gång per år går vi på restaurang också ;-)

anemonen sa...

Japp jag lagar också all mat själv även om jag hatar att laga mat, men jag vill ju leva sunt i den mån det går. Jodå kyckling och kanin smakar lika. Jag trodde en gång att jag åt kyckling och någon annan frågade vad det var. Kanin blev svaret och jag uppsökte toaletten i ett huj. Jag klarar inta att äta hare eller kanin. Hugaligen. Jo det är mitt verk bloggen allt utom headern som min son har gjort i sin Mac. Här har han även tagit fotot annars brukar jag ta fotot och han gör layouten. Ha en fin dag och tack för de fina orden.

Anonym sa...

Kanske det är annorlunda i Sverige, men här finns det verkligt goda djupfrysta portioner av alla slags mat. Om man är en eller två i huhållet, kan det löna sej att köpa dylikt. Mina favorit-rätter är mexikanska och lasagna. Köp en salad vid baren och ät frukt till efterrätt, så har ni en ganska hälsosam middag. Och inga rester!!!

Ruth i Virginia

Bodde i Indonesien ett par år och åt RIKTIG nasi goreng nästan varje dag. Till frukost, med ägg inblandat. Delicious!

Benita sa...

Äter helst hemlagad mat även om jag inte tycker det är speciellt kul att laga mat.

Monica sa...

Efter att ha åkt på en riktig magsjuka(har inte hämtat mej än fast det är snart en månad sedan) kommer det nog att ta tid innan jag äter något färdiglagat igen.
Att lägga i häst istället för kyckling måste väl vara näst intill omöjligt med tanke på färgen på köttet;-)
Ha en skön kväll

Ama de casa sa...

sv: Tack, fina Beate! Jag började blogga först när jag hade blivit hemmafru och inte riktigt visste vad jag skulle göra med mina dagar. Lite förvirrat, sådär. Men det är verkligen inget jag ångrar - har "träffat" och träffat många otroligt trevliga och roliga människor via bloggen :-)

Pysselfarmor sa...

Näää tack men tack nej...jag vill ha min sambos Nasi Goreng! Paketmat vill jag inte ha.

Susjos sa...

Jag gillar inte att laga mat, och ska nog ärligt säga att just nu när inga barn bor hemma...så äts en och annan fryst låda. Men jag gillar bara findus linguini med räkor, hihi!

Mona sa...

Nej tack! Testade färdigfryst thaimat från Findus. Smakade absolut ingenting och hade konsistens som barnmat...

Hörni sa...

Det kanske var hundkött. ;) Det har hittats i Holland, så då kan det finnas här också. ;)
Jag äter heller aldrig färdiglagade rätter, vilket är ett under då jag hatar att laga mat.

Linnéa sa...

Kan tror att det inte räckte till både middag o matlåda!!!! Ischhh!

krulli sa...

Stekt ris låter inte så gott men nasi goreng gör det, eller hur? Nåja det är samma sak :) Godaste jag har ätit var i en shoppingmall i Kuala Lumpur. Vi hamnade med malayerna och hade svårt att veta vad vi skulle beställa. Fick fin hjälp av han som ägde stället och jisses vad gott det var! :)

Annars har jag under en period tyckt att sån där färdigmat är mycket godare om den är vegetarisk. Köttet hanteras oftast så illa. Det är kyckling* i oc sen en förklaring till vad kyckling är, dvs vatten och kryddor och saltlake och lite kyckling.. :)

krulli sa...

Stekt ris låter inte så gott men nasi goreng gör det, eller hur? Nåja det är samma sak :) Godaste jag har ätit var i en shoppingmall i Kuala Lumpur. Vi hamnade med malayerna och hade svårt att veta vad vi skulle beställa. Fick fin hjälp av han som ägde stället och jisses vad gott det var! :)

Annars har jag under en period tyckt att sån där färdigmat är mycket godare om den är vegetarisk. Köttet hanteras oftast så illa. Det är kyckling* i oc sen en förklaring till vad kyckling är, dvs vatten och kryddor och saltlake och lite kyckling.. :)

Jah Hollis sa...

En gång när jag vikarierade på Sydsvenskan serverade de i deras kantin något de kallade Nazi Goreng. Det väckte viss munterhet bland oss redigerare, men ingen ville påpeka felstavningen för dem.