måndag 1 april 2013

VårteckenNu är Påskhelgen snart ett minne blott – ett väldigt soligt sådant kan jag berätta – minne alltså. Solen har visat sig kontinuerligt under hela två veckor nu, vilket måste anses som ett mirakel. Men vi nollåttor har ju lite ta igen – vi har ju inte sett lampan däruppe sedan i oktober ungefär.

Sol
När solen skiner vet ni som har följt mig ett tag precis vad jag gör: planterar mig på balkongen med en god deckare och mumsar i mig alla D-vitaminer som jag bara kan få. Att sedan grannen på balkongen över pratar högludd i telefon och berättar för den som vill lyssna på andra änden att det minsann var åtta minusgrader klockan sju på morgonen stör mig inte ett dugg. Även grannen under älskar att föra sina telefonkonversationer på balkongen – hennes uppmätta temperatur vid samma klockslag var dock bara fem minusgrader. Att det kan skilja tre grader på lika många våningar är förvånande…;-)

22 plusgrader
Men vet ni vad – klockan sju på morgonar under helger brukar jag ligga i min säng och sova min skönhetssömn. Å idag klockan 13:00 visade termometern på min balkong 22 plusgrader – precis lagom för att testa min ”planteringsställning” som ni ser på bilden. Därmed blir jag och mina fötter ett perfekt vårtecken till er alla:-)

Bilden jag lägger upp är mitt bidrag till Freedomtravel’s tema ”Vårtecken” och till Marits ”Helgbilden".
27 kommentarer:

Anita - Malta sa...

Äntligen !!.. får man väl säga. Din planteringsställning är ju inte helt fel. 22 grader ! Mmmm.. Samma som här då ungefär. Får väl hoppas att det håller i sig då iallafall ett par dagar. April är inte en månad att lita på precis ;-) Bye !!

Della sa...

Härligt vårtecken. Jag kan precis tänka mig hur skönt det är att sitta så där.

Husbilen-Ellen sa...

Det vårtecknet gillar jag. Nu är vi i Sverige och jag hoppas vi åkt ifrån snövädret. Vi vill bara ha sol, värme och vårgrönska. Ha dé gott! Elisabeth

Kicki sa...

Vilken klarblå himmel! Det har jag också haft och jag har suttit med benen nedåt...temperatur, vet ej men det var skönt!

Eva Trillian sa...

Ett vårtecken som heter duga :) och en bra helgbild!
Visst är det härligt med solen :D
Undrar var helgen tog vägen egentligen ... lite av den har jag koll på, men resten försvann nog när jag tittade åt nåt annat håll!

Freja sa...

Härligt! Här gassar oxå solen, men några 22 plus tror jag inte vi kom upp i, snön ligger fortfarande kvar... Och jag vill ju veta vad du läste!

Rantamor sa...

Minns att jag såg dessa fötter ifjol på din balkong me, men kan inte komma ihåg vilka strumpor som dolde dina fötter ???

Sån tur att du sover länge så att du slipper dessa snålvariantgrader så tidigt på morronen...

Tack för din snälla kommentar på min blogg...
och visst har Rantafar vänsterprasslat...
med Rantamor förståss ..hihihihi

Tjingelingen från Rantammor.

Shannara sa...

Det har varit helt fantastiskt skönt ute idag och jag har varit riktigt hurtig! Ska bli skönt att komma i säng om några minuter... I morgon kommer S och hela bunten med ungar hit! =)

Susanne sa...

Härligt med "balkongmys".

esterii sa...

Hej hopp, kikar in igen, fy skäms på mig glömt att vara här, Men nu så säger jag bara Glad Påsk och lämnar ett litet spår från norrskogarna..Hoppas du också vill kika in och göra detsamma.. Allt gott!

Pysselfarmor sa...

hmmm +22 i solen i ett hörn ja int' 17 var det så många grader i luften
;-))

men gött är det med sol och det har vi haft massor av dessa 10 dagar vi varit i norr...sol och snö är rena rama ljusbomben här i norr!

Jane sa...

Det där vårtecknet känner vi igen, dock i annan färg i år ;) Du var inte så modig så att du lät D-vitaminerna bomba bara fötter? Kanske lika bra det, kroppen kan ju få en vitaminchock!
Tänkte faktiskt ta mig ner till trädgårdsmässan i Älvsjö för att få lite annan "vitaminkick".

Unknown sa...

Håller med dig - solen känns som ett mirakel!
Ha en fin vecka!
/SA

LissenTo sa...

Härligt att det blivit planteringstid, äntligen

Beate på balkongen

Vilken skillnad i kylan i ditt hus :-), enligt grannarna

Barbro sa...

Åh, härlig beskrivning!
och en härlig påskbild.

Violen sa...

En härlig helgbild! Bra idé att plantera sig på balkongen med en god bok!

Pumita sa...

Plantering helt i min smak! Fast deckaren hade jag kanske bytt ut mot en annan lättsam bok. Och kanske ngt gott att dricka, en islatte t.ex. :)

Fast det vete 17 om jag hade stått ut med grannarnas mobilterror... hade nog dragit på mig dojorna och gått ut istället för att leta rätt på en lugn bänk nånstans.

cat sa...

Åh så skönt du har haft det! Är det något jag sörjer över, så är det att jag inte har en balkong :(

Här har solen också skinit i flera veckor, men inte fasiken blir det vårvärme för det.

Hörni sa...

Ja vad härligt väder det har varit hela påsken! Härligt att kunna vara på balkongen.:)

En sån söt liten Nika i förra inlägget, med påskharar på fötterna och allt. Hoppas hon har kryat på sig nu.

Återbruk av Åsa.Li sa...

underbar bild!

Ama de casa sa...

Härligt med en solig påsk! Här har vi däremot haft lite regn mellan varven. Men det är väl rätt åt oss... ;-)

Marit Johansson sa...

Du har en spännande tillvaro där på balkongen, med både deckare och högljudda grannar :)
Är kraftigt avundsjuk på dina 22 plus i solen...

cat sa...

Oh nej jag har inte behövt åka till andra sidan jorden för mina bilder. Det räckte att sätta sig 20 min på spårvagnen :)

Guldkryckan sa...

Ja..det är underligt..förstår inte varför folk pratar så högt i telefon..fast det kan ju vara kul också förstås..men jag fattar inte hur en del kan med att sprida information om sitt privatliv på tex bussen...ja..underligt är det.

Här skiner solen sen några veckor..eller om det var en vecka bara...vet bara att jag njuter....lutar åt att vi drar med de få ungarna vi har denna påsklovsvecka på skolan ut på nån vandringsled och grillar...dååå är det vår :)

Ha en skön kväll

Per-Anders sa...

Det är jätteskönt att våren är på väg. Jag ser vekligen fram emot när temepraturen når 20-gradesstrecket.

Freedomtravel sa...

Kul att du är med och sååå roligt att se alla olika tolkningar av våren! :)

Linnéa sa...

Ser helt underbart ut! Själv har jag haft en inre temeratur om 37,5 - 38 grader, usch. Men varit ute lite varje dag. Hund du vet. Sen luft, luft, luft som är behaglig.