lördag 6 april 2013

Matpatrullen testar alternativ snabbmat


Vigårdas coola interiör. Restaurangen ligger på två plan och har uteservering under sommaren.


Alla läckra hamburgare samlade på griffeltavlan.


Den här fräcka och roliga canvasväggen i Mood gallerian passerar ni på väg till Vigårda.

Vad tänker ni på när jag skriver ”snabbmat” eller ”fast food”? Självklart poppar McDonalds upp, Burger King och Max likaså, eller hur!? Ok, jag kommer upp med ytterligare ett alternativ som ni troligen aldrig har hört talas om – Vigårda. Kollegan E som är minst lika kräsen som jag när det gäller mat hade rekommenderat stället så några av mina kollegor och jag testade Vigårdas hamburgare.

En annan värld
Det var som att komma till en annan värld – både inrednings- och ”hamburgarmässigt”. Jag menar när åt ni hos det stora burgerkedjorna senast och kunde avnjuta en varm måltid. Aldrig skulle jag tro, vilket är ganska logiskt då kall dressing på lika kall sallad ovanpå ljummet kött inte rimligtvis kan resulterari varma burgare.
Hos Vigårda serveras sallad och olika dressingar separat, vilket gör att såväl brödet som hamburgaren är varma. Själv tog jag lammburgaren som bestod av riktiga, möra köttbitar som smälte på tungan. En överraskande variant på en burgare som smakade gudomligt god. Pommes frites vid sidan om – riktiga sådana, stora, krispiga och varma!
Vigårda erbjuder även olika sötsaker, bland annat pannacotta med rabarberkräm. Den efterrätten kan jag dock inte rekommendera. Pannacottan ”vobblade” som Jell-O och smakade ingenting. Rabarberkrämen var alldeles för söt och sliskig

Glädjande nyhet till alla Norrtoppningar
Å till alla Norrtoppningar som förhoppningsvis besöker Stockholm under sommaren har jag en glädjande nyhet: Vigårda har bestick för er och alla andra som lyckas med bedriften att äta en burgare med bestick, vilket ingen av oss lyckades med.

Vigårda får 4 ½ av fem möjliga poäng av mig. Hade det inte varit för efterrättn så hade det blivit full pott.11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Åh..nu blev man ju lite sugen..här har du en hamburgerfanatiker deluxe...har MINA hamburgerställen här i stan..de enda jag går till..och där ingår inte de där kedjorna som Burgerking mm.
Nä..en god västkustburgare ska det vara..härom veckan upptäckte jag att en av mina små "bodar" där de sålt hamburgare sen urminnes tider hade slått igen...jag var nära till tårar där...nu har jag bara två ställen kvar att gå till..om de slår igen portarna kommer jag att svälta ihjäl och dö ut som mayaindianerna en gång i tiden..har min teori om att de inte fick några hamburgare en dag nämligen och dog på två röda..så måste det ha varit ;)Sv. Bronkit o bronkit...det sa läkaren när jag var där för att hosta lite i hans stetoskop..kruxet är nog mera att vid en förkylning så tar det uberjävligt med tid innan hostan försvinner...ja..så kan de va ;)
Får se om jag lyckas..det är ju så förjolat gott med en cigg på morgonen..haha :)

Susanne sa...

Äntligen ett bra snabbmatsställe, måste testas. Tack för tipset.

Freja sa...

Ohh, riktiga pommes frites, det är sååå gott!
Sv: Jag har äntligen lagt upp de länkar till fotobloggar jag fick av dig, så jag kanske snart kommer i gång snart...

Eva Trillian sa...

Riktiga hamburgare är inte fy skam. Men visst slinker det en eller två "fulburgare" på ett år. Det du ätit låter ju som riktiga mat-hamburgare :) Det hittar vi inte så många häromkring i avkrokarna!

LissenTo sa...

Kvalitets hamburgare förstår jag smakar så mycket godare. Ser ut att vara en supermysig restaurang, med fin inredning.

Äter så gott som aldrig hos kedjorna

Mona sa...

McDonalds vägrar jag. Burger King går an till nöds. Det här låter däremot supergott!

Ama de casa sa...

Åh! Vilken perfekt snabbmat för en vegetarian ;-)

Hörni sa...

Åhhh, tack för tipset, det verkar toppen! Får absolut bli ett besök i sommar. Eller tidigare. :)

Della sa...

Ska det vara hamburgare ska det vara på riktigt. Jag tycker själv att de vi gör här hemma är ca tusen gånger godare än de på det stora kedjorna. Senast (fast det är långt mellan tillfällena) bakade jag eget hamburgerbröd och oj vilken skillnad!

Marit Johansson sa...

Tack för tipset.. dit ska jag gå!

Linnéa sa...

Dessa hamburgare måste jag testa. Men godiset får vara. Den där du åt med lamm verkar klart intressant. Käkade ju Baskiksa "tapas" när jag var på Mood, en verkligt annorlunda o spännande galleria.