lördag 27 april 2013

Ordningen återställd

Ni är helt fantastiska därute i bloggvärlden! Vilket gäng ni är! 1 000 tack för ert stöd, omtanke och omsorg. Till och med maken var mäkta imponerad och tackar och bugar!

Normal igen
Ordningen är återställd, maken är hemma och är helt normal igen – eller rättare hans hjärta är det. Han hade drabbats av arytmi (hjärtflimmer) som läkaren på hjärtkliniken hade bestämt sig för att behandla med en elchock. Eller som bästisen Radde uttryckte det:

- Det är som att trycka på Ctrl-Alt-Del för att starta om datorn.


Ctrl-Alt-Del
En dator är alltså samma sak som ett hjärta, fast det sistnämnda har ju inga Ctrl-Alt-Del tangenter;-) Nu var elchockbehandlingen 1 ½ timme försenad, då narkosläkaren var upptagen och då skedde undret – datorn, jag menar hjärtat, slog helt plötsligt normalt igen och fortsatte så under eftermiddagen. Alltså var maken en fri man igen. Efterbehandlingen kommer att ske hos den (snygga) husläkaren som förresten verkar vara nå’t som en ikon på DS där han gjorde sin AT-tjänstegöring på olika avdelningar. Det känns tryggt.

Ett stort TACK
Än en gång ett stort TACK till er därute i bloggosfären, till IT-bästisen Radde och till den helt fantastiska personalen på DS Hjärtklinik. Proffsiga, kunniga, vänliga, roliga, hjälpsamma, sympatiska, ostressade. Jag och maken betalar gärna era löner med våra skattepengar, ni gör ett fantastiskt jobb!

PS. Bilderna jag lägger upp visar 1. att det var en lugn dag för ambulanserna vid sjukhuset (bilden är tagen från balkongen på avd. 90) och 2. att det finns fina ”fynd” att göra på sjukhusets parkeringsplats – en BMW 250 single från 1962.

24 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Yeay! Slutet gott allting gott! :)

Jane sa...

Åh vad skönt att ordningen är som den brukar! Inte kul med sjukhus ... från det ena till det andra ... så fort jag kommer in på ett sjukhus börjar jag gäspa ( t.o.m nu när jag bara skrev om det), undrar vad det beror på?!?
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram

Pumita sa...

Så skönt att höra! :)

Rantamor sa...

Håller alla tummar jag har att allt har gått bra för din make...

Jag minns den kvällen som dom ringde från Norge och sa att jag inte skulle hinna fram i tid....

Jag hann och jag bara njuter av min Rantafar...

Hans hjärta slår inte som förut...
men det slår för mig...

Tjingelingen.-.....

SoF sa...

Underbart att läsa!!

Massa kramar/SoF

Marita sa...

Skönt att allt har gått bra. Viktigt att lyssna på sin kropp och ta den på allvar. Ha en skön helg nu.

Hörni sa...

Härligt att höra! :) Skönt att det gick över av sig själv, och hoppas han slipper det i fortsättningen.

Svar: Toan finns i S:t Per Gallerian, S:t Persgatan 10 i Uppsala. Gallerian är absolut inget speciellt, men du måste ju komma hit till Uppsala för toans skull! :)

Hörni sa...

Sv: Ja, det tycker jag, du kan väl kissa förebyggande! ;)
De har nyligen målat, tidigare var det en jättetrist toa. Nu måste jag in på ALLA toaletterna där så jag får se hur de ser ut invändigt. :)

Anita - Malta sa...

Gu va skönt att läsa !! Då kan man sova gott inatt då ;-) Sköt om er båda!! Natti natti.. klockan är ju för sjutton snart söndagmorgon. Kram!!!

Mona sa...

Åh, vad glad jag blir över allt gick så bra! Det var riktigt chockartat att läsa vad som hänt och oroligt innan jag hört hur det gick. Skönt att läkarna slapp trycka på ctrl alt del. Jag känner flera som genomgått det, men det är ju alltid bättre om hjärtat klarar sig utan.

Vilket superfint fynd du gjorde på parkeringsplatsen. Jag dreglar!

Ta nu väl hand om dig och maken! Kram

Monica sa...

HÄRLIGT bli så glad för er skull.
Skönt när allt så sakterliga går tillbaka till det normala igen.
STOR KRAM;-)

Susjos sa...

Härligt härligt!!!
Å vilken häftig hoj ! ;-)

Anna sa...

va skönt och höra att mannen är hemma igen, min blev också inlagd för som dom trodde hjärtat men den slog som en 20-åring :)
skönt att höra att sjukvården fungerade, ibland gör den tyvärr inte de :(
Nu blir de tåget mot storstan!
Ha en skön söndag!
kram

Guldkryckan sa...

Härligt BP...hälsa så gott..skönt att han är hemma igen.

Jo..frugan har ju problem med sin "pump" emellanåt, hon går på kontroller nu..också sådant där "flimmer" och hon medicineras för det sen några veckor och fler mediciner ska hon få.

Hon gick omkring länge med det och fick smärtor ibland, fick yrsel...men hon tänkte som så många andra antar jag: "Det går väl över"....men till sist tvingade vi ner henne till läkaren som inte fann något först...hur som helst...de fann till sist problemet och nu ska hon bara fortsätta sina kontroller...jag vill ju ha kvar min drömkvinna i många år till, helst vill jag att om vi nu ändå ska gå bort nån gång så ska vi göra det samtidigt.
Makabert skrivet kanske...men det är så jag känner.

Sjukvården är änna fantastisk tycker jag..visst..det blir misstag ibland..de går på knäna ibland alla som jobbar där..men de finns där för oss...all heder åt dem.

Ha en fin kväll nu du o gubben.

Ama de casa sa...

Sköööönt att allt är bra nu! Och att maken kunde självkurera sig var ju ännu bättre :-)

Rantamor sa...

Hoppas att allt är bra med den långe mannen. Sånt där är ju inget kul alls.
Rantafar har fått många elsmällar men hans hjärta vägrade att börja gå rätt.
Han brukar säga att inte fan går det att koppla svagström på en gammal elektriker.
Men han läkare sa att dom tog så mycket el dom vågade, Rantafar lättade ur sängen....
men inte en sekund gick hjärtat rätt.
Han får leva med förstorat hjärta och flimmer.

Och att han har ett STORT hjärta det vet jag.

Men va nu rädd om sig hjärtat ska ticka på länge ännu.

Tjingelingen från Rantamor.

Jah Hollis sa...

Det var ju för väl att höra!
Som Bob Dylan (honom känner du väl till i alla fall?) sade 1997 när han kom ut från sjukan efter att ha fått vård för tillfälliga hjärtproblem: I thought for a moment that I was going to meet Elvis!
Och Dylan lever och frodas och turnerar och fyller 72 i maj. :-)

Marit Johansson sa...

Så skönt att höra, ordningen återställd.. mycket bra!

esterii sa...

Skönt att allt gick väl, häls är A-O alltid..Allt gott

Margareta sa...

Blev alldeles kall när jag började läsa, men andas ut och hoppas att allt fortsätter att gå rätt.

Tänk vad mycket vi inte vet i förtid och tur är det.

En dator och ett hjärta, hmmm ... Lite så är det nog, men ordvalen och känslan är nog olika vid datorkraschen och hjärtproblemet.

Här har jag nu också läst ikapp och är uppdaterad med främst allt ditt fikande. =)

Har du kommit på hur man använder pelotterna - funderar om det är något för mig och sambo? Tycker de ser sköna ut och vi har ju båda problem med våra fötter.

Ser också att jag gissade rätt på konstnärsmaterialet, kul och tack för länken. Jag ser aldrig när någon länkar till mig så det gäller att jag har koll och det har jag inte haft de sista dagarna.

Har varit en hel del annat och sedan är jag så fruktansvärt trött, har att göra med mitt eget hjärta och det fel som finns där och medicineringen jag har haft "hela"mitt liv. Blir bara tröttare och tröttare men hoppas att det blir bättre snart. Orkar nästan ingenting efter klockan ... förutom att gårdagen blev "sen".

Ha en fortsatt bra söndagskväll och hälsa maken att han ska vara rädd om hjärtat. Långa promenader med de där pelotterna är nog bra - ha det.


Stare Ström sa...

Men så bra! Och snabbt tillbaka igen. Det måste ha varit atmosfären som var så lugnande! Det finns pärlor inom sjukvården! :-)

Olga T sa...

Läste nu om vad som hänt! Kram kram kram till er båda!

Linnéa sa...

Hoppas nu allt ska bli bra med maken. De är fantastiska när det gäller hjärtan. Vår kära sjukvårds-personal är värd varenda krona mer de kan få i löneförhöjning. Det är skam på landstinget som snålar på sjuksyrrorna, så avdelningarna snart är utarmade.

Benita sa...

Skönt att allt är väl.