torsdag 25 april 2024

Tråktorsdag


Det är inte lätt att hitta något positivt att skriva om idag. Det är nog lika bra, för det är ju Tråktorsdag.

Det har regnat hela dagen (tre grader kallt) men med tanke på hur det ser ut i norra Sverige får jag nästan vara tacksam över att nederbörden inte föll som snö.

Grannens lycka över att bilen hade gått genom bilprovningen på förmiddagen blev kortvarig. Ett besök hos tandläkaren på eftermiddagen grävde ett 2 800 kronor stort hål i plånboken.

Ellevio hade aviserat installation av nya elmätare med ett kortare elavbrott som följd den här veckan. Man behövde inte vara hemma. Installationen skedde idag just när jag skulle dricka en Nespresso. Ja, och så fick jag ”omprogrammera” väckarklockan på det;-) I-problem? Absolut.

Trodde först att bilarna på innergården hade något med Ellevios aktiviteter att göra. De var rätt så skräpiga så jag började tvivla. Den bakre bilen tillhör Svenska Auktionskammaren och ägaren till första rosthögen är ett antikvitetsföretag. Så antingen är det dödsbo eller flytt på G;-)

Om ni vill göra något riktigt tråkigt kan jag rekommendera att ni testar valkompassen inför EU-valet i juni. Jag hade tre partier att välja mellan. Blev alltså inte klokare och kommer inte att rösta.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Rubrikbilden har ingenting alls med inlägget att göra. Men då min "röda tråd den här veckan verkar vara "mat" fick den vara med som ögongodis. Ögongodis är också mat enligt mig;-) DS.

16 kommentarer:

Susjos sa...

Sushin ser gudomlig ut, jag unnande det till middag igår efter heldagen på Junibacken ;-)
Vädret hör verkligen hemma i dagens tråktorsdag!
Nu ska jag göra valkompassen, tack för den länken!
Hoppas du får en fin kväll !
Kram

Hannas krypin sa...

Skulle ljuga om jag var med på Tråktorsdag idag för för min del har det varit en bra dag med bra handledning och bra feedback på mitt examensarbete. Dina punkter som du skriver om är dock väldigt tråkiga. Hoppas på att du får en mycket bättre fredag.

Anki sa...

Inget regn här idag, men kallt är det. En tråktorsdag för mig då jag ramlade och just nu känner mig ledbruten i hela kroppen ... och har en bula i huvudet. Det kunde blivit värre, så jag får väl vara lite glad ändå.

Äventyret framtiden sa...

Så bra, då platsade tråktorsdagen riktigt bra idag, mindre bra trots allt att den blev tråkig. Snart vänder vädret...det är fortfarande april. Maten ser urläcker ut..

LillaSyster sa...

Jag hade gärna ätit den där sushin - ser så smarrig ut.
Inget regn här än..... inte för att solen har visat sig heller men +10 när jag tog en promenad efter jobbet för att rensa huvudet. Iskalla vindar, saknade min scarfs som jag lämnat hemma. Ha en bra kväll!

femfemman sa...

Gillar de där flervalsalternativen. Har gjort valkompassen och tycker att det är kul. Tre partier ligger väldigt lika i min mätning. Men jag har redan bestämt mig på ett av dem...God kväll>!

nalta norrland sa...

Vädret är en ständig källa till åsikter och tyckande.
Egentligen är det samma med mat… vi tycker alla olika och har olika favoriträtter.

Ditte sa...

Sushibilden är så läcker och fjärran från det trista. Men instämmer helt i att vädret varit verkligt trist idag. Dock hade vi +3, men i stort sett heldagsregn.
Ja, valkompassen har jag gjort, men blev inte direkt klokare. Har två partier som kan passa in.
Trist för grannen med tandisräkningen och visst är det en kostsam post men ack så nödvändig. Dyrt trots tandvårdsbidrag.Tyvärr.

KajsaLisa sa...

Gnällde över vädret jag med idag och att det skall bli värre i morgon. Men du hade mer att reta upp dig på än jag
Tack för länken.

Hanneles bokparadis sa...

vem vill du att få din röst… om du låter bli att rösta??

Marita sa...

Mmmm så sugen jag blev på Sushi. Tre grader kallt? Det var tre grader varmt men det är endå kallaste laget.. brrr. Tandläkarbesök är verkligen ingen höjdare pengamässigt. Får ångset varje gång jag får en fraktur ska behöva hosta upp tusenlappar. Har så stora lagningar och fyllda med amalgam som inte var en höjdare som var vanligt på den tiden.

Paula sa...

Ni ska få snö imorgon bitti i 08-land så ge dig inte ut på vägarna! Det är nog den allra sista slurven för säsongen säger vi!
Valkompassen är testad, två partier lika många poäng, du har ännu värre resultat, jag ska rösta, har bara inte bestämt mig ännu.

Guldkryckan sa...

Är riktigt spännande att tömma ett dödsbo eller ett gammalt förråd, man vet aldrig vad man hittar.
Frugans ena grabbs hustru arbetar med sådant och jag har själv tömt förråd för många år sedan.
Sushi är gott det, får kolla om foodora har något sådant att leverera.

Sv: Ska bli spännande att se om några av grabbarna tar med sig några till skolan efter besöket.
Paraplyet tar jag med iallafall. 😉

Sov gott nu Bp. 🙏

Klimakteriehäxan sa...

Nä men käraste BP, du FÅR INTE lägga ut såna bilder på bloggen! Fatta hur galet sugen på sushi jag blev nu - men inte f-n tänker jag ge mig ut i det snöblandade regnet ...

christian sa...

Inte var det nåt ögongodis för mig idag...ja du vet ju vad jag tycker om sushi å sånt....
Jag hade snöyra på min cykeltur till jobbet i morse....inget vidare det heller. Däremot har jag tandvårdsförsäkring, så jag har alla behandlingar, lagningar m.m. gratis....fast man får ju tjata för att få komma förstås, men det kan jag ta.....

Ha en fin fredag!

Carita Liljendahl sa...

Jag blir riktigt glad av de granna färgerna på första bilden!
Usch ja så kallt det varit, men nu har det lite svängt om här.
Igår hade vi +13 som bäst, i dag +9 verkar det som (söndag).