lördag 27 april 2024

Hoppa på tåget – ”Picknick”

En härlig bild  från innergården om jag får säga så själv;-) Det ser ut som om kvinnan till höger har en mascaraborste i handen. Observera att båda kvinnor ha blåa naglar.

Innergården: familjepicknick #1 under pandemitiden.

Innergården: familjepicknick #2 under pandemitiden.

Man kan även ha picknick i en busskur. Resterna av den tillställningen ser ni här. Observera att en papperskorg står tre meter bort.


Dagens tågstation heter ”Picknick”, och det är inte jag som valt den kan jag säga. Picknick på en filt med mat och dryck vid en strand eller i skogen har nämligen faktiskt aldrig varit min grej. Tycker att det är fruktansvärt obekvämt att sitta i olika ställningar på en pläd och äta mat. Ännu ”svårare” är det om man tar med sig koppar och/eller glas att dricka ur…

Sitta vid ett bord
Däremot kan det säkert vara rätt roligt att sitta på en bänk vid ett bord och ta fram matsäck, termos, läsk, öl eller vin. Men som sagt maken och jag har inte varit så förtjusta i picknick.

Pandemi
Alltså plockar jag återigen fram bilder ur arkivet där det finns många picknickar på innergården som jag fotat under pandemin. 2020 och 2021 var det partaj under hela sommaren och långt in på hösten i stort sett dagligen. Enjoy!

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

13 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Det är så kul att kika in här och se alla dina "paparazibilder". Under pandemin fick man verkligen vara kreativ för att kunna träffas ändå.

Anonym sa...

Känner igen det där med att sitta ute och äta under pandemin. Det gjorde vi också när barnbarnet fyllde år (12 januari). Där satt vi utomhus i vinterkylan. Lite kallt blev det, men det gick...
Så här i efterhand var det nog en picknick av något slag. / Anna-Lena/mammselen


Guldkryckan sa...

Under pandemin hade man väl inget val om man ville vara på den säkra sidan.
Kan allt tänka mig en picknick men då med skolan, för egen del föredrar jag väl balkongen. 😉
Ja, visst vore det perfekt om folk plockade bort efter sig…absolut.
Ha nu en fin kväll Bp. 🙏

LillaSyster sa...

Supersnyggt tolkat, du har ordning i ditt arkiv =) På den tiden vi bodde i lägenheten så packade vi ofta en ryggsäck och drog till skogs eller någon park. Nu var det längesen.....sist var nog när jag hämtade hem stora trollungen från ett långt sommarlov hos mormor och morfar. Då satt vi ute vid bord bakom en kyrka och hade en bättre picknick med tårta och glasassietter =)Det var uppskattat.

nalta norrland sa...

Med Elin som liten blev det utflykt både i närområdet och längre hemifrån. Jag är uppvuxen med skogsutflykt med eld och grilla korv och mackor.
Men jag använder inte ordet picnic utan jag gör utflykt 😜

När det gäller hur andra bör äta är det svårt.
C & R bor inte ihop, han bor hos sina föräldrar i Umeå och studerar.

Nja 🤔💭❓skulle nog inte påstå att snön och vinterväglag är borta men Elin kommer inte hem förrän 7 maj och nu fick J hjälp att lägga på sommardäcken, han har jäkligt ont i ryggen och då är det bäst att passa på när hjälp finns.

Jag är så trött så jag funderar på att kasta in handduken 😴💤

Susjos sa...

Är lite lik dej faktiskt, picknick är inte min melodi heller, det blir inte så ofta...fast visst kan det vara okey om man har en stol att sitta i, solen skiner och en massa gott att äta och dricka!
Vilka bra bilder du letat fram!
Ha en fin kväll...jag drar till jobbet!
Kram

Paula sa...

Du fick ihop en hel drös picknickfoton smidigt tagna från din balkong! jag gillar inte heller att sitta på filt, men med en lilltjej med så får man offra sig och försöka ta sig upp igen utan att behöva hjälp av en lyftkran. Våryra i stan idag, det var rena öken, inga människor alls! Kan det berott på 3 graders temperaturen eller att grannstaden Borlänge hade marknad?
Lokföraren verkar fortfarande vara inlagd om jag förstått Åsa rätt. Vilket mörker! Han är otroligt tapper som behållit sin humor och sitt goda humör.

femfemman sa...

Är faktiskt ingen picknickare heller I o f trevligt att grilla korv på dotterns familjs grillplats. Men då har vi ju inte med oss en massa. Korv och bröd och tillbehör. Och bänkar att sitta på
Sen kan man ju ta med lite fika om man går långpromenad... men då får det vara över en mil. Jag föredrar att ge mig ut i naturen och sedan äta eller fika i köket eller på altanen. God kväll!

Ditte sa...

Härliga picknickbilder!
För egen del vill jag numer helst sitta vid ett bord och äta och gärna på en stol. Är lite bekväm- Och ska jag ut på picknick tar jag med mig en hopfällbar stol. Instämmer här helt med dig.

Klimakteriehäxan sa...

Picknick eller ej, men lite picknickväder skulle sitta fint.

christian sa...

Härliga picknickbilder, å du är ju makalös med dina detaljer...blåa naglar....hade varken tänkt på eller upptäckt det... ;)
Att du är "lite bekväm" av dig har jag ju förstått, men heder åt dig som ändå kan tänka dig picknick om du får sitta ordentligt! ;)
I ärlighetens namn kan jag hålla med dig till viss del, har också problem med att sitta på en filt eller på backen, men det kanske beror på åldern alternativt det faktum att jag är vig som en frysbox.....

Ha en skön söndag!

Carita Liljendahl sa...

Vilka härliga utebilder, äntligen väder för sådant liv - lite varmare också här, tycks vara +9 grader nu och sol, men ganska blåsigt sade nån som varit ute.

Anki sa...

Snygg tolkning av temat och perfekta picknickbilder!